prijs zonwering helioscreen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben offertes laten maken bij raamleveranciers en daar ook de prijs gevraagd voor een zonnewering (screen) voor een raam van 323 x 215 cm. 3 leveranciers gaven een prijs van ongeveer 800 € voor een screen met electrische bediening (er werd nooit een merk vermeld). bij de vierde leverancier werd er 1770 € gevraagd voor een helioscreen. is er een serieus kwaliteitsverschil dat maakt dat dit zoveel duurder is? Wat mij ook verbaasde, is dat deze ramenleverancier wel verluchtingsroosters van renson in onze ramen zou plaatsen, maar blijkbaar er niet voor opteert om een zonwering van renson aan te bieden. is renson een dure/goedkope speler op de markt?

Reacties

Renson is inderdaad een dure speler op de markt. Zij zijn goed maar ook erg duur. Andere fabrikanten zijn kwalitatief zeker evenwaardig met hun materialen.

Hallo Katrien,

ik heb tijdens de laatste editie van Batibouw ook een offerte laten maken voor de 'fixscreens' van Renson die 'windbestendig' zouden zijn en dus geen windmeter nodig hebben om bij felle wind de screens op te halen. Tegelijkertijd kun je deze screens als 'vliegenhor' gebruiken als je ze helemaal neerlaat. De prijzen waren inderdaad niet van de poes. Vermits ik ook een rolluik wou, had ik ook daarvan bij dezelfde firma een prijs laten opmaken en ook die prijs was erg hoog. Als je dan wat begint te zoeken op internet, vind je al heel vlug heel wat (veel) goedkopere aanbiedingen maar meestal wel enkel verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren (wit en bruin bv.)
Ik ga nu heel waarschijnlijk wel voor de goedkopere varianten via internet maar dan moet ik ze wel zelf plaatsen en ook alles zelf opmeten.
Het is maar wat je wilt.

Ik heb mijn zonnewering, horizontale lamellen, zelf gemaakt.

Bij gebrek aan commercieel aanbod, ik wilde lamellen van 18 cm breed en 4+ m lang en die vond ik niet, max. 8 cm breed werd aangeboden in een standaard gebogen profiel.

Dan maar luxalon plafondpanelen gekocht, alle nodige gaatjes in geboord + geleiding, opgeknoop op staaldraadjes en gemechaniseerd met een simpele rolluikmotor/as. Fluitje van een cent. Wel veel werk om alles te maken.

De 18 cm brede lamellen passen perfect in het slag van het raam (is overal gemetst met retours, ramen staan aan binnenkant skelet). Nog wat finetunen en de vrouw is weer content.

Het voordeel van horizontale lamellen is dat je nog steeds naar buiten kunt kijken; over een hoogte van 2,5 m zijn er 12 lamellen van een dikke cm dik, je kijkt er dus gewoon los door. De zon daarentegen blijft 100% buiten vanaf een bepaalde hoek, nl wanneer ze het heetst is. Nadeel is dat morgenzon in putje zomer ook binnenkomt, hoewel ze dan toch snel rijst. Een eventuele aanpassing dat ze ook kunnne kantelen, zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

Helioscreen (Lokeren) biedt hiervoor een standaard oplossing via kantel- en optrekbare buitenjalouziën. Kan elektrisch of zelfs afstandsbediend.  Enige waar je rekening mee moet houden is de pakkethoogte (+/- 22 cm voor raam van 215 cm hoog).  Voor buitenjalouzieën wordt er dan vaak een omkasting voorzien.  Deze oplossing is duurder dan de klassieke helioscreen, maar biedt ook betere verduisteringsmogelijkheden en fijnere lichtregulatie.

 

sales@helioscreen.be