BETR DEALERS BALANSVENT EN WARMTEPOMP?HELP!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag had ik geweten of jullie betrouwbare mensen kennen voor een banansv en warmtepompen?
Zelf ben ik een leek op dit vlak.
Zelf ken ik Masser(vanop beurs ) en Supersystems(Europartners) in Meise.

Reacties

Ikzelf heb gekozen voor Orcon, via venitmaxs in Tongeren.
Bouw is net begonnen maar die man leek me heel redelijk en weet waarover hij spreekt. Doet wel enkel ventilatie....

Ik ben in contact met volgende bedrijven:
Masser
Izen
Viessmann
Stiebel Eltron
Geoservices
Supersystems

ik wil eerst en vooral de personen al bedanken die op mijn vraag geantwoord hebben.
Zal nog wat meer informatie geven over mijn te bouwen huis:
Is 300 vm en staan op een berg.
Zou overwegen om in steen te bouwen.
Zou zo rond de k30 willen uitkomen.
Mijn probleem is dat mijn architect niet zoveel weet van de warmtepomp en dergelijke.
Zelf weet ik niet zo veel over isoleren enz en zou een persoon moeten vinden die mij hier kan bijstaan zodat ik mijn architect van andtwoord kan dienen!!!!!!
Mijn huis is 12 x 12 beneden(kelder-badkamer-dressing-2 slaapkamers en bureau. Boven(eigenlijk gelijkvloers ) is 12 x 13 omdat garage hier moet ingeintegreerd worden en anders was salon wat te klein.
Het is natuurlijk een betrekkelijk groot huis met zijn vd en nadelen.

Hallo,

Wij hebben een warmtepomp van Masser en zijn daar héél tevreden over. Ons huis is heel goed geisoleerd en in de winter potdicht. De installatie is gecombineerd met een mechanische ventilatie, waardoor er steeds verse lucht is. Het betreft vloerverwarming.

Doordat we een open huis hebben (living en bovenruimtes één ruimte en zo), moet er in putje winter (als het vriest dat het kraakt) wel wat bij verwarmt worden om een behaaglijk gevoel te hebben. Ook het soort warmte is anders (rond de 21°), maar dat heeft alles te maken met de vloerverwarming en niet met de warmtepomp.

Is zuinig en gemakkelijk in installatie : geen schouw, geen olietank of zo, geen radiatoren, geen onderhoud, ... en maakt voor een architect geen verschil uit. Voor onze architect was dat ook iets niews, maar stond er volledig voor open.

Succes ermee !!

Kurt,

De vraag was naar balansventilatie, niet naar een ventilator die de warmte rechtstreeks naar buiten blaast !

Geopteerd voor Geoservices.

Masser was snel uitgesloten, Izen houdt zich nog niet echt heel lang met warmtepompen bezig, Stiebel Eltron = prijzig.

Al bij al zal het toch van Uzelf afhangen aan wie U Uw vertrouwen schenkt. Zorg dat het iemand is die ook rekening houdt met de geothermiek, een warmtepomp is niet zomaar eventjes een hoopje grond verplaatsen tot een diepte van 60 cm en dan netje erin en gaatje dicht.

Verbruik: totaalverbruik heb ik iets rond de 10000 à 11000 kWh (koken enz inbegrepen). Lijkt mij schappelijk voor volledige verwarming en al met warmtepomp. Begrijp echter niet hoe sommigen het met nog minder doen in gelijkaardige woningen wel te verstaan, want ik buffer al volop 's nachts.

Greetz,

David

Wij bouwen een houtskeletbouw (K35). We nemen beneden vloerverwarming en boven (kamers en badkamer) radiators. Omdat we geen aardgas kunnen krijgen in onze straat denken we er aan om een warmtepomp te installeren. Maar we zijn een beetje bang dat we in putje winter niet genoeg warmte gaan krijgen van onze warmtepomp. Daarom enkele vragen voor de "specialisten/ervaren gebruikers" onder jullie:
*Wat is de kostprijs om een captatienet te laten ingraven (1.20m)?
*Wat is de kostprijs van een water/water systeem? Altijd water tussen 10°C en 15°C, dus hoger rendement.
*We hebben het graag goed warm. Temperatuur nu met radiators is altijd 23°-24°C. Bij vloerverwarming zal dit ietsje minder zijn. Kan ik putje winter mijn ganse huis verwarmen (100m² vloerverwarming en 15m² badkamer met radiator) met enkel een warmtepomp die ook voor warm water zorgt?
*Moet de warmtepomp altijd draaien? Als alles op temperatuur is, stopt de WP dan niet met warm water uit de grond te halen tot je er terug naar vraagt?
*We denken aan de Vitocal 200 van Viessmann omdat deze het water tot 60°C kan opwarmen voor de radiators, wat denken jullie hier van? Kostprijs?

Alvast bedankt voor jullir tijd, Raf.

Hallo Raf,

Wij zijn momenteel ook aan het denken aan een warmtepomp.
Ons toekomstig huis zal wel geen skeletbouw woning zijn maar we zitten met ongeveer dezelfde vragen als jij.
Ik merk dat je dit bericht reeds meer dan een jaar geleden gelanceerd hebt en ik veronderstel dus dat deze warmtepomp reeds geïnstalleerd is.
Wat zijn de antwoorden op uw vragen?
Heb je voor Viessmann gekozen? Staat bij ons ook boven op ons verlanglijstje.
We denken aan een water/water systeem + vloerverwarming.

mvg stefaan

Iemand ervaring met Supersystems?
Iemand ervaring met Dimplex?

Thx!

Hebben jullie wel eens gedacht aan climarad?

kijk op www.climarad.nl

vr. gr.

Jan

Kurt

Je zit hier op het energieforum, en een systeem als Masser heeft zo z'n beperkingen! Buiten het feit dat je de vloerverwarming eigenlijk niet kan regelen, blaas je ook elk uur een hoop energie naar buiten. De vraagstaart gaat over warmtepompen en balansventilatie (dus met warmterecuperatie). Dat je het aangenaam warm hebt lijkt me niet meer dan normaal, zelfs Masser kan dat, geef ik graag toe. Jij zegt dat het systeem zuinig is, kan je daar wat cijfers op plakken?

Hans