douche met glycol (problemen met zonneboiler)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi,

De zonneboiler verliest constant druk.
Sins nieuwjaar wonen we in onze nieuwe woonst en ze hebben al 4 maal nieuw vloeistof op de boiler gezet.

Nu maandag komen ze voor de 6de maal (1ste in dienstname, 4 maal al nieuwe, en nu weer een keer)

In onze douche is er een plaatsje waar altijd water blijft staan. Dit heeft vaak een rode rozige schijn, als je dit op kuist is het een glibberige kleverige stof.

Kan dit de koelvloeistof zijn???

Kan dit kwaad dat ik me al 9 maanden douche, mijn vaat doe, in bad gaat enz. in dit (glycol) water??

Kan ik, als dit het geval is, hier schadevergoeding voor krijgen (mijn jongste zoon is 4 maanden, thuis in een zwembad je geboren en altijd in dit water gewassen... dit geeft mij geen lekker gevoel...

Of heeft iemand een ander idee wat dit kan zijn... stel me dan aub gerust

dank u alvast voor de reactie

Reacties

Glycol is in ieder geval niet giftig. Maak je daar dus geen zorgen over.

De glycol die bij ons klaar staat is wel groen, 'k weet niet in welke mate dat er daar kleurverschil op zit?

Feit is natuurlijk dat die glycol ergens naartoe moet gaan en als die in je boiler loopt dan is de boiler gewoon defect en moeten ze nen nieuwe boiler zetten.

Google even op Glycol.
*wgb*

Dat is inderdaad één van de belangrijke redenen dat ik een zonneboiler met terugloopsysteem heb gekozen, met puur drinkwater zonder glycol...

Een glycolinstallatie uitgevoerd volgens de regels der kunst is een prima, probleemloze installatie Eric. Er zijn ook slecht geinstalleerde terugloopinstallaties met veel problemen. Alles hangt af van de installateur.
Mon

In elk geval geen vergiftigingsproblemen...

Normaal is dit product goedgekeurd voor drinkwater (propyleenglycol). Maar je moet eens op de verpakking van de haarshampoo en aanverwante kijken.Je zult versteld staan hoeveel van deze producten ook glycol bevatten.

Bert,
In jouw geval zou ik nagaan welke vloeistof men gebruikt in uw zonneboiler. Meestal is dat een produkt van de producent Tyfo of zo. Schrijf best het typenummer op.
In het geval van Propyleneglycol is dit niet zo'n drama. Propylene glycol is normaal onschadelijk, ook bij inname.

Indien het product op basis van Ethylene Glycol is zit je wel met een probleem. (volg de link http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol_poisoning). In dit geval direct contact opnemen met een advokaat.
Indien de installateur met een blanco jerrycan vloeistof afkomt, vragen wat de herkomst van het product is (technische specificatie sheet).

Als we praten over producten van Tyfo: Tivocor GLS, LS, HTL en L zijn niet schadelijk (ook bij inname) en worden typisch voorgeschreven bij zonneenergie systemen.

Ik zie dat de installateur vooral terugkomt om het circuit weer op te vullen. Weet hij eigenlijk wel waar de lekkage zich voor doet?

groeten
Marc

Ik las laatst in een off-grid boek dat softijs voor 30% bestaat uit propyleenglycol, dus onschadelijk.

@bert

je zegt dat de Zboiler druk verliest. De boiler staat in contact met de SWW-kant en het ZP. Ik vermoed dat je meldt dat de ZP-kant druk en vloeistof verliest. Mocht het inderdaad zo zijn dat er een lek is tussen de SWW-boiler en het ZP dan zou de ZP-kant continue op druk gehouden worden door het KSW en dan pas zou er ook een uitwisseling kunnen zijn van het glycolwater.

Waarom zou glycol in je drinkwater komen?

Is de druk van je glycolsysteem dan hoger dan van je drinkwaternet?

Het glycol zal normaal niet in je drinkwater terecht komen, ook al is er een lek tussen drinkwater en glycolsysteem.

De lekkage zal je ergens anders moeten zoeken wellicht zit het in je overstort.

Vreemde manier om het systeem maar bij te blijven vullen zonder het probleem te gaan verhelpen.

Waarom zou glycol in je drinkwater komen?

Is de druk van je glycolsysteem dan hoger dan van je drinkwaternet?

Het glycol zal normaal niet in je drinkwater terecht komen, ook al is er een lek tussen drinkwater en glycolsysteem.

De lekkage zal je ergens anders moeten zoeken wellicht zit het in je overstort.

Vreemde manier om het systeem maar bij te blijven vullen zonder het probleem te gaan verhelpen.

Chathanky, wat bedoel je met het overstort.
groeten
Marc

Een overdrukbeveiliging om de overdruk af te voeren als de zonnenboiler aan de kook raakt.

Bert

Als je een lek hebt in het glycolsysteem dan zou de druk daar moeten oplopen tot de waterleidingdruk ( meestal 4 tot 6 bar ) staat er dan geen mannometer op dat circuits waarop je dat kan aflezen ?

Meestal wordt er Tyfocor LS gebruikt en dat is een rose vloeistof voor het circuits van de zonnecollector en dit product of een gelijkaardig product is wettelijk verplicht te gebruiken en mag niet giftig zijn bij inname juist omdat het bij een lekkend systeem in contact zou kunnen komen met het drinkwater dus zeker geen paniek, maar een installateur die al vijf keer is langsgeweest en het probleem nog niet heeft opgelost is wel een echte klungel !!! want daarvoor moet je wel echt onbekwaam zijn om zo iets te kunnen presteren en hij zou er goed aan doen om een andere job te kiezen 't zou voor vele mensen in de toekomst een hoop elende besparen, maar ja jij zit er wel mee natuurlijk

Ulrik