Isolatie van het bad ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zoals de titel zegt , ik ga een polyester bad plaatsen deels verlaagd in de vloer en dan een behuizing maken met Marmox platen die ik dan rechtstreeks kan betegelen.
Nu vraag ik mij af of er een manier is om de badkuip zelf nog xtra te isoleren om alzo het water eventueel nog langer op temperatuur te houden....
Is dit doenbaar ? Iemand ervaringen? ...of ben ik gek aan't doen?

Nog een vraagje over isolatie-flensdekens met alu-folie:
mag ik een houten wand aan beide zijden isoleren met alu-flens deken? Dus in feite aan beide zijden een dampscherm vermits ik alle naden met tape afdicht.
De ene zijde is een badkamer met tegels op Marmox platen op een houten wand met glaswol tussen en aan de andere kant waarschijnlijk Stucanet en bezettten = een punt in het dak (vide in de keuken)

Reacties

Bad isoleren: helemaal niet gek Wim.

Ik heb onder het bad zoveel mogelijk overschot van platen PU gelegd en de resterende ruimtes opgespoten met PU-schuim, pas op, wel van die PUschuim die bijna niet uitzet, en het bad eerst vol water gezet als tegengewicht.

Mijn vrouw kan nu urenlang in bad liggen.

neem een douche en je bespaart meer

@Thomas , ik neem eigenlijk nooit een bad maar steeds een douche , 't is de vrouw die altijd lang in bad ligt met een roddelboekje ...ge kent dat wel.
Daarom dat ik alles wil doen om dat water laaaanggg warm te houden.

Er zijn toch baden met reeds XPS rond de kuip ?

er bestaat een folie van de firma tonzon die speciaal ontwikkeld is om baden te isoleren
er is zelfs een filmpje bij hoe je het moet aanbrengen

http://www.tonzon.nl/Bad.htm

Tja, ik denk dat mijn oplossing een stuk goedkoper is,en tevens een veel grotere isolatie oplevert. Het vraagt misschien alleen een beetje meer inspanning.

Het bad blijft natuurlijk wel flink afkoelen langs boven, maar alle beetjes helpen: iets minder energieverbruik, en iets minder watergebruik als de vrouw het bad wat minder moet bijvullen, want niet elk gezinslid is altijd bereid om een beetje comfort op te offeren ten gunste van milieu en portemonnee.
Ik neem liever een douche.

@ Patrick,
Dan moet je de bovenkant isoleren met een flinke laag badschuim