afstandsbediening Vitotrol 300

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, Sinds 1 maand bezitten we een Vitodens 200 ketel, die op zolder werd geplaatst ter vervanging van een 28 jaar oude ketel (alles gas). De nieuwe ketel heeft ook een buitenvoeler. De Vitotrol hangt in de living. Deze beslissing namen we nadat ik uren in dit forum heb zitten lezen en info verzamelen. Maar nu een vraagje over die regeling van Vitotrol. In de handleiding kan ik nergens terug vinden hoe de gevoeligheid van de kamertemperatuur kan aangepast worden. Onze vorige thermostaat reageerde als de temperatuur 0.5° verschilde van de ingestelde temperatuur, dus op/af. Nu staat de kamertemperatuur ingesteld op 19° maar de brander gaat eerst uit als het 21° is. Kan dit fijner geregeld worden? Of is deze Vitotrol niet vergelijkbaar met een gewone kamerthermostaat. Graag wat uitleg. Groetjes, Greta

Reacties

Bart,

welke ketel heeft u? vitodens 200 of 300?
Ik heb de isntallateurshandleiding van de 300, en kan u misschien welke enkele blzn doormailen, over het instellen van de stooklijn.

Sabbe,

Vitodens 300
Instellen van stooklijn lukt me wel, maar het gaat me over de andere codeeradressen die niet in de bijgeleverde handleiding zitten... (voor instellen WAR; 70/50,...)

Bart

Bart,
onze installateur liet ook de "nadleiding voor de vakman" bij ons achter, wij kunnen dus alle codes opvragen, maar zitten met een vitodens 200. Hopelijk vind je vlug hulp.
Greta

Moest dus handleiding zijn, mocht je niks vinden wil ik wel de codes van onze 200 scannen en mailen, want ik vraag me af of er echt veel verschil inzit?
Groetjes
Greta

Je kunt de handleiding downloaden op de Engelse website. een paar termen zijn misschien niet echt duidelijk, maar je hebt alvast iets.

Boiler instelling.
Zoals hierboven reeds werd aangehaald slaat de pomp voor de boiler aan zodra de temperatuur hiervan zakt. Je kunt met codes 58 en 59 dit ook zo instellen dat het pas na b.v. 2 graden gebeurt. Is dit geen goed idee om het legionela probleem op te lossen ? Normale temperatuur 58 graden, pomp aan bij 56 graden, uit bij 60 graden.

Voor de specialisten :
- code 2F : heeft het automatisch ontluchtingsprogramma voordelen ?
- code 9F : verschiltemperatuur 8K, wat is dit
- als je vloerverwarming hebt en radiatoren, moet je dan 1 of 2 externe pompen intalleren

2f :enkel bij opstart voor ontluchting
9f: inschakeldifferentieel vermoed ik
vloerverwarmin en rad: evenwichtsfles+2 pompen + extra elektronica voor aansturing

Op welke manier wordt de interne CV circulatiepomp dan gecombineerd met de pomp voor de radiatoren en de pomp met mengkraan vor de vloerverwarming ? Je zou denken dat het voldoende is om de interne pomp te gebruiken voor de radiatoren en de voeding van de mengkraan van de vloerverwarming, met een tweede pomp die enkel zorgt voor de vloerverwarming. Het lijkt mij dat dit op de schemas in de manual van Viessmann ook zo voorzien is. f zie ik dit verkeerd ?

het kan , met volgende voorwaarde :

Het volumedebiet van het verwarmingscircuit zonder mengklep dient minstens
30% groter te zijn dan het volumedebiet van het verwarmingscircuit met mengklep.

Dit is echter moeilijk
vandaar meestal een fles zetten
+ 2 pompen na de fles

+ altijd extra elektronica voor aansturing
(=dit is niet aanwezig in vitodens)

of vitocrossal kopen , dan heb je allemaal die zaken niet nodig

Mijn vader liet een Vititrol 300 van Viessmann installeren.
Hij kreeg daarbij een anderstalige(duitse) handleiding.
Kan iemand mij een link bezorgen waar ik terecht kan voor een nederlandstalige?

Beste Patrick, Ik denk dat je hier veel gaat vinden...

viessmann.nl/nl/services/drucksachen/topinfos/produktprospekte.html Succes !

Twee korte vraagjes :
- Al veel teruggevonden in de handleiding, maar niet hoe ik het aantal branderstarts kan oproepen. Er zijn er hier zeker die mij daarbij kunnen helpen.
- De pogrammeermogelijkheden voor week en dag enzo, zijn voor mij nogal onhandig. Ik werk in shiften die elke dag, week, maand, anders zijn. Nogal flexibel dus. Kan ik een externe timer aankoppelen die de werking van een continu pogramma onderbreken voor de tijd dat ik ga werken ? Dat komt neer op het elke keer aandraaien van de timer, maar dat realiseer ik me. Zijn er andere mogelijkheden ?
Mijn ketel : Vitodens 200 met comfortrol type WB2

Met dank,

Het klopt dus inderdaad dat als je je stooklijn parallel wil verschuiven, dat je aan het wielletje op de vitotrol kan draaien. Als ik dan echter naar de instellingen van mijn stooklijn kijk op de sturing van de ketel (Codering 1), dan zie ik dit hier niet wijzigen. Klopt dit? Is het dus zo dat de instellingen op de ketel, enkel bij instelling van 20°C op de vitotrol gelden?

Greetz,

Solar-boy

Hallo,

Heeft iemand de codeeradressen voor een vitotrol 300 bestuurd?
Ik werk met een WAR die momenteel door de installateur op non actief werd gezet ...
Ik had die graag zelf terug actief gezien ...
Kan ik adhv de codes nagaan of mijn vitotrol 300 in de living fungeert als afstandbediening met buitensonderegeling of als waarnemend temperatuur regeling?

Thx ...

graag zouden wij weten waar we een handleiding kunnen vinden
voor vitotrol 300

Indien mogelijk kan U deze doorsturen per mail ?

Groeten,

Martin HUGELIER

Martin,

Ik heb de versie van 2006 even online gezet bij mij.
Je kan die op de Viessmann website ook wel zoeken onder "Services" en dan "Handleidingen" en dan zoeken maar...

http://www.vanham-franck.be/books/BA_Vitotrol300_5588460_B-fl_10-06.pdf

Hallo,

Ik heb een Vitogas 100 gasketel met daarop een Vitotronic 200 typ KW5.

In de living werd een Vitotrol 300 geplaatst.

Sinds gisteren heb ik een "storing" op het display vermeld staan: Brander 1 d1

Iemand enig idee om welke storing/defect het hem gaat?

Kan dit zelf verholpen worden of is een tussenkomst van een technici noodzakelijk?

Heeft iemand de codeeradressen / storingslijst van deze?

Onze installateur is failliet EN heeft nooit handleidingen nagelaten, laat staan dat ie ooit de weersafhankelijke regeling ingesteld heeft gekregen, de sonde hangt buiten, doch is deze niet actief me dunkt ...

Kan iemand helpen please?

Thx

bel_rom @ hotmail . com