afwasbare natuurverven - ervaringen gevraagd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Binnenkort wil ik een aantal (gipsplaten)plafonds en een aantal nieuw gepleisterde muren en voorzetwanden van Fermacel schilderen.
In het verleden heb ik reeds een aantal (gipsplaten)plafonds en wanden geschilderd met Leinos natuurverven. Naast het feit dat ik op sommige oppervlakken zelfs 3 lagen ( + gronderingslaag) heb moeten aanbrengen en dat de (zelf gemengde) kleuren niet waren wat ze hoorden te zijn (heb de opgegegeven verhoudingen wel opgevolgd), is de niet-afwasbaarheid ervan wel het grootste nadeel. Vandaar dat ik op zoek ben naar andere natuurverven (voor plafonds en muren) die bijgekleurd kunnen worden EN afwasbaar zijn.
Tot nu toe heb ik er 2 gevonden:
1) Biofa Primasol Wandfarbe weiß 3011
2) Auro wandverven 320, 321 en 322

Van de eerste heb ik een gebruikersmening gelezen die sprak van "wekenlange penetrante geur", ondanks verluchten, en "hoofdpijn".
Vermits ik soortgelijke ervaringen heb met het oliën van kurkvloeren met een "natuurproduct", wil ik wat die verven betreft wel "op veilig spelen"!
Heeft iemand deze 2 verven reeds gebruikt en wat zijn jullie ervaringen ermee?
Is het gemakkelijk om deze verven zelf in te kleuren?

met vriendelijke groeten,

Eric
PS: andere gebruikservaringen met andere natuurverven zijn ook welkom

Reacties

Net bezig te klooien met leemverf en 't is echt een plezierig ding om mee te schilderen. Je kan gerust overlappingen maken terwijl de verf al quasi droog is. Het ruikt bijna niet en het dekt heel goed.

Maar leemverf is toch niet afwasbaar, dacht ik ?
(tenzij je met afwasbaar bedoelt dat het weg gaat als je het nat maakt...)

wij hebben kalkverf van Galtane en daarvoor is er volgens winkel ook een kleurloze waterafstontende laag te verkrijgen, hebben wij niet gedaan

Stefan

Mijn natuurverf van Aquamarijn is afwasbaar. In die mate dat je bij verf van afwasbaar kunt spreken

Mijn natuurverf van Aquamarijn is afwasbaar. In die mate dat je bij verf van afwasbaar kunt spreken

Gewone witte muurverf van Biopin is PRIMA !
Super dekkend en heel prettig om te verwerken.
Heel ons huis is ermee gedaan. ( ik heb het zelf wat aangekleurd op sommige plaatsen)
Ons dochtertje (2.5) is al heel actief geweest met balpen, en dat gaat er toch vlot af met een wondersponsje..
Veel succes!

Leemverf uit de Brico, is afwasbaar en ruikt niet. Alleen niet te snel panikeren als bepaalde plekken eerder droog zijn dan andere! Alles komt goed.

Lang geleden kochten wij de muurverf van Aquamarijn (Maril)en dit was de beste verf die ik ooit heb gebruikt. Geen hoofdpijn, licht afwasbaar. Die kochten we in 1994 (?) bij de keten van Tony Mertens. Die verkoopt nu natuurverf onder eigen merknaam en die zou dezelfde zijn, naar wat een verkoper mij telefonisch vertelde.
In tussentijd ook met Leinos geschiderd en niet tevreden.
Mijn laatste verbouwing heb ik dan de Aqaumarijn herontdekt en ben zeer tevreden. Die kochten we aan een scherpe prijs bij schilderscollectief Tintelijn in St Amandsberg bij Gent. Scherpe prijzen, zij importeren rechtstreeks en gebruiken de verven zelf. Twee dagen per week (?)kan je er als klant terecht. Verder hebben zij leemverven, andere merken en zeer deskundig advies aangezien zij al jaren ecologisch schilder-vakman zijn. Hopelijk geen censuur op dit bericht aangezien het naar reclame neigt maar ik ben contente klant van die gasten.
Roel