Electriciteitsverbruik van een gemiddelde PC

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Weet iemand hoeveel een gemiddelde PC voor office gebruik (geen 3D spelletjes en zo) met een gemiddeld scherm(LCD van 17" ) verbruikt per uur?
Is er een website waar ik die info kan vinden.
Googelen heeft mij alleszins niet wijzer gemaakt

Reacties

Desktop PC
In rust: 18mA (3.96Watt)
In werking: 260mA-400mA (afhankelijk va aktiviteit, CD branden/Harddisk enz)(57 - 88W)

17"TFT Scherm
In rust: 30mA
In werking: 180mA

17" Monitor met beeldbuis: 270mA

Omrekening, W=V x Amp

groet,

Het is geheel afhankelijk van de componenten in de computer.
Vele procesoren verbruiken al 90 watt aan stroom reken daar de overige onderdelen er maar bij op. De monitor, onder de 50 watt zull je denk ik niet vinden. De voeding zelf is ook niet verliesvrij, waarom zou er anders een fan op zitten, videokaart idem dito.

200 watt zit je zo aan. Voor 24 uurs gebruik en een hart voor energiebesparing is een laptop een goed alternatief.

Ik heb een DELL pc en een 22inch scherm.Verder nog adapter van scanners en printers,router aangesloten alles samen 200 Watt.
Als de pc uit gaat zet ik ook de schakelaar op de stekkerblok uit.

Christophe
mijn zonnepanelen live volgen:
http://users.telenet.be/fotogallery/pv/

Chathanky heeft gelijk, verbruik van elke computer is anders door de opbouw van de verschillende componenten. ER zijn videokaarten welke 25 Watt gebruiken en er zijn er die 300 Watt verbruiken. Voor processors hetzelfde van 15 Watt tot 125 Watt.

Notbooks zijn geoptimaliseerd op energieverbuik dus zullen op dit aspect beter scoren. Een nadeel is wel dat een notebook heel snel kapot is. Ze kunnen absoluut niet tegen vallen/botsen ed.

Er wordt wel al heel hard gewerkt aan het verbruik van computers. Snelle processors en snelle videokaarten zijn niet nodig als we alleen maar op internet gaan.

Bij notebooks hebben we op dit moment een hele reeks zuinige goedkope notebooks(Eee notebook) en voor desktops komen er ook produkten aan volgens hetzelfde concept.

Het loont dus de moeite u af te vragen waar u een computer voor gebruikt en welke componenten hiervoor intern in de computer voor nodig zijn.

Men zou net zoals bij huishoudapparaten een energielabel aan een PC moeten hangen.

Christophe

Als je de grote aantallen neemt en de mogelijkheid dat het voor de ruim voor de helft minder kan voor de meeste gebruikstoepassingen is een label wel welkom.

Overgens je kunt met wat goed zoeken best energiezuinige pc`s vinden.

Een moderne PC verbruikt een 60W in werking, een modern LCF TFT-scherm een 30W. Maximaal 100W in werking dus. Met een portable kom je toe met 30W in werking. Allemaal gemeten waarden dus niiet uit m'n duim gezogen.