horizontale zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heb helaas geen plaats om een verticale zonneboiler te plaatsen en daarom ben ik ben op zoek naar een horizontale zonneboiler welke ook nog een goede gelaagdheid zou moet bezitten .grote van 300 liter

Reacties

horizontale boiler, 300 liter en goede gelaagdheid ???
lijkt mij niet echt een realistische verwachting.

Waarom geen thermosifonboiler, dan staat deze boven op het dak en heb je binnen in huis geen plaats nodig.
Neem dan wel een met warmtewisselaar, anders heb je te weinig waterdruk.

IN zuidelijke landen wordt veel met horizontale opslagboilers gewerkt. Bij Buderus heb ik ze niet kunnen vinden in de gewenste maat van bv 300 liter. Misschien ATAG. In Turkije heeft Bayrak horizontale RVS boilers evenals vele andere merken: neemt minder ruimte en kan recht onder de panelen onder schuine dak worden gemonteerd:

Ik zoek ook zoiets in Belgie of NL. Wie helpt?/

ATAG???

Dank

Tjeerd

Erik,

Helios heeft een 150 ltr horizontaal boiler.

Of ze dit los verkopen weet ik niet.

http://www.helios-energie.nl/index.php?id=18

Herstel van eerder bericht:Het is Bayrak.

Ik heb gevonden: Solahart.com met horizontale boilers zonder pomp (scheelt in de electrakosten). Hebben 190 liter model afm. 148,5 cm lang bij 51 bij 51 (en groter bij navraag.). Verdeler in NL zit in Helmond. Weet niet voor Belgie. Vat weegt leeg slechts 66 kg!!! Dat kun je nog wel de trap op en af krijgen.

Ik heb ze ook met stalen vaten van 150 kg zien sjouwen.
ATAG schijnt ook middelzware vaten te hebben maar in de zonneboilers verkopen die vooral geintegreerde units, staande. Maar allicht leveren ze ook andere.

Ik heb overigens geen ervaring met installaties zonder pomp maar die zijn er heel veel rond de Middellandse Zee.

Tjeerd

Erik,
Is het niet mogelijk om 2 of meer kleinere boilers in serie te schakelen? Op de zelfde moment schakel je de warmtewisselaars (die op de panelen zijn aangesloten) ook in serie. Het warme collectorwater voer je nu in warmtewisselaar van de 2-de boiler en verlaat de warmte wisselaar van de 1'e boiler. Dit is niet zo optimaal als een vertikale boiler met warmtegelaagdheid, maar het geeft toch een minimale scheiding van de 'hete' tov de 'koude' kant. Gewoon een idee.
Succes ermee!
Marc