Horizontaal captatienet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik denk aan een warmtepomp met horizontaal captatienet. Kan dat captatienet niet in de kruipkelder? Of is dit helemaal ....zot.
Zie ook http://www.sole-ewt.de/ bij (Bei Neubauten ohne Keller und ohne Garten kann die Soleleitung auch nur unter der Sohlplatte verlegt werden)
Kruipkelder moet zeker in de winter leeggepomt worden.
Ik dacht, doe ik niet , en leg hier de buizen in (captatienet).
Nu ja alle reactie zijn welkom.

Groeten,

Renaat

Reacties

Warmt de zon ook niet voor een deel de grond op van het captatienet of heb ik dat verkeerd voor? In een kruipkelder zal dit anders moeilijk worden.

Beste,

Er is inderaad te lezen op.
http://www.sole-ewt.de/
Dies erfordert aber eine unterseitig ausreichend stark wärmegedämmte Sohlplatte und eine gezielte Wiedererwärmung dieser Erdmasse im Sommer, da die Wärmezufuhr durch die Sommersonne von oben entfällt. Diese Wiedererwärmung kann durch sommerliche Nutzung zu Kühlzwecken oder durch sommerliche Überschusswärme einer Solaranlage erfolgen.

De ontrokken warmte moet in de zomer 'bijgevuld' worden door te koelen.
Een zeer goede isolatie kruipkelder-vloer(vloerverwarming) is vereist staat er te lezen.

Ik vroeg mij af of het praktisch te realiseren is,

Groeten,

Renaat

Dus?

Over de kruipkelder misschien overgekeken, maar er op die site niets van gezien.

Het "oder durch sommerliche Überschusswärme einer Solaranlage" kan inderdaad voor 'bijvulling' zorgen.
De Energie Awards hebben in 2005 aan een gebouw met zulke systeemopvatting en -realisatie de 1° prijs toegekend in de niet residentiële gebouwen.