Aardgas Lampiris - éénjarig contract

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Allereerst zeggen dat ik hier al een jaar meelees sinds ik mijn eigen huisje heb, en ik dit een fantastisch forum vind!

Nu had ik Luminus als leverancier voor gas en elektriciteit. Ik ben aan het isoleren en ik wil het groener doen (en ik wil af van die dieven van Luminus). Heb dus ecopower voor elektriciteit genomen en nu Lampiris voor aardgas, beiden met ingang vanaf 01/2009.

Nu krijg ik brief van lampiris dat mijn contractvoorwaarden en aardgasprijs deze zijn van 06/2008 en het contract ingaat op 01/2009. Ik vind dat fantastisch nieuws gezien de nog lagere gasprijs (volgt de olieprijs met zes maanden vertraging).

Nu twee vragen :
1) Waar ik kan ik de evolutie van de gasprijs duidelijk volgen maand per maand in een grafiek met historiek?
2) Doe ik er dan nu niet beter aan om een driejarig vast contract te sluiten of wacht ik tot de gasprijs terug gedaald gaat zijn volgend jaar midden juli om dan in die maand het contract te tekenen voor het daaropvolgende jaar?

Dan is het een beetje uitkijken in welke maand je je contract tekent en opstuurt, ongeacht vanaf wanneer het begint te lopen.

Reacties

Grafiek evolutie van de gasprijs :
http://www.grandeentreprise.gazmetro.com/prix-du-gaz/evolution-prix-du-gaz.aspx?Culture=en-CA

Ondertussen weet ik ook dat elk contract voor gas variabel is van prijs en geïndexeerd.

Lampiris zegt zelf dat het om een vast tarief gaat.

http://www.lampiris.be/nl/particulier.php?tarifs
"In tegenstelling tot de meeste andere leveranciers is het tarief van Lampiris bovendien VAST voor de hele duur van het gekozen contract. Geen kans op onaangename verrassingen."

Toch zijn er variabelen van toepassing?
"(*) De heffingen, taksen en bijdragen van toepassing op datum van de publicatie van deze prijslijst (officieel gepupliceerd www.creg.be). Voor elke wijziging of elke nieuw prijselement ten gevolgen van een directe of indirecte legale beslissing door een competente bevoegdheid, zal Lampiris het recht geven haar prijzen aan te passen.
Deze zullen volledig doorgerekend worden aan de klant. De prijzen voor aardgas zijn geïndexeerd volgens de G en de Igd.
Prijslijst is geldig voor klanten met een jaarlijks verbruik van minder dan 200000 kWH."

Quid? Is het dan beter ineens een driejarig contract te nemen?