windmolen bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo

ik zou graag een windmolen bouwen die energie opbreng

bouwen maar ik weet niet hoe ik daar aan zou moeten

beginnen moest iemand mij daar bij kunnen helpen

door plannen door te sturen danku

groeten aaron

Reacties

Ik heb destijds ook enige informatie opgezocht om zelf een windmolen te bouwen. Ondertussen heb ik er ene gekocht om water op te pompen. Is uiteraard wel iets anders dan jij wil.

Uit wat ik vond en zag kan ik uitmaken dat de molen maken niet zo moeilijk moet zijn. Wel een secuur werkje, maar haalbaar als je aandachtig te werk gaat.

Het moeilijkste is om die electriciteit op het net te krijgen, want blijkbaar is het zo dat de windmolen een voltage afgeeft dat moeilijk op het net te plaatsen is zonder een speciale omvormer. Je kan dus blijkbaar niet zomaar een omvormer van een PV-installatie gebruiken.

De mast die ik staan heb, is een mast van zo'n 6.5 meter hoog en is opgebouwd zoals die van de windpompen zoals in de westerns, waar ze landelijk hun water mee oppompen voor de koeien. Tik maar even in op internet: windpump.

De generator maak je blijkbaar beter zelf met magneten die je koopt, koperdraad om te omwikkelen en hars om alles mooi in te harden in 1 geheel.

Op die manier kan je een generator maken die niet te snel moet draaien om al spanning af te geven. Anders moet je er ene gaan kopen met een laag toerental, en das vermoedleijk niet zo goedkoop.

Even rondkijken op internet en je zal wel genoeg informatie vinden om zo'n molen te maken.

Je zou zelfs de schroef van een uod vliegtuig kunnen gebruiken om de generator te latne draaien (denk ik toch). Ik ken toch iemand die een schroef op een kleine poot heeft en die draait nu albij een beetje wind.

Groetjes,

djano,
waar heb jij die windpomp gekocht?
Alvast bedankt

vergeet een bouwvergunning aan te vragen. Vaak worden dergelijke zaken afgekeurd/afgebroken omdat 'ze het zicht bedoezelen' of een constructie is zonder bouwvergunning.

ik wil wel een winmollen in me tuin hebben hoev ik lekker niet troom betaalen

Aaron even Googlen ik heb heel mooie fotos en filmpjes gezien.
*wgb*

Een grote molen heeft een gunstiger opbrengst/prijs verhouding. Het is dus beter te investeren in een project met een aantal mensen samen. Vzw of CV.

Beste,
Ik wil een windmolen bouwen om mijn vijver van water te voorzien.Ik heb het nodige materiaal,maar de overbrenging van horizentaal naar vertikaal baart mij zorgen.
Waarschijnlijk dient er gewerkt te worden met een nokkenas,maar wat als de wind draait?(mijn molen zal voorzien zijn van van een windvaan en tegenvaan).
Graag een klein antwoord.

Groetjes.

willem,

U moet een 'haakse tandwielkast' plaatsen om de rotatie van horizontaal naar vertikaal te brengen. Woord intypen op Google, keuze in overvloed

Een haakse tandwielkast is ook een mogelijkheid, maar het is al moeilijker om er ene te vinden die qua overbrenging past bij uw systeem.

En en tandwielkast zal vermoedelijk meer lawaai maken dan het systeem dat op mijn windpomp zit.

Ik heb vermoedelijk nog ergens een tekening staan van een firma die dergelijke molens maakt. Ik zal die even opzoeken en de link opgeven.

Het is echter wel een moeilijk na te maken iets, maar het ziet er wel oerdegelijk uit als je het voldoende onderhoud.

Ik heb in het einde van de jaren 70 een windmolen gebouwd
diameter van de wieken was ongeveer 6 meter
de molen had ook 6 wieken , als generator gebruikte ik een wisselstroommotor met sleepringen.
op deze sleepringen werd er een gelijkspanning aangesloten komende van een autoalternator die op de zelfde as als deze van de motor stond
spanning van de generator werd geregeld door het veld van de autoalternator te regelen
het moet echt waaien (hard) om er vermogen uit te krijgen
tijdens een storm draaiden de wieken zo snel dat ze niet meer zichbaar waren
op dit moment kon er een beetje meer dan 1000 watt uit verwarmingsweerstanden krijgen
spanning is niet stabiel
de assen waarop de wieken en de windmolen zelf draaide was een stuk van een achteras (ik dacht een fiat)
rendement : bijna nul , wel veel bezoekers

Daniel,

Het kan ook anders,

Zie eens op de website van Marc

http://windmolensite.be

Beste,
Uw antwoord op mijn vraag aangaande het bouwen van een windmolen heeft mij zeer goed geholpen,(hiervoor mijn beste dank)alles is met het nodige draai- en laswerk tot een goed einde gekomen
Mijn laatste probleem is: na het plaatsen van de staartvaan moet er nog een tegenvaan(om de molen bij hevige wind uit de wind te zetten) geplaatst te worden.
Hoe dient deze geplaatst en te werken??
Bij voorbaat mijn beste dank.
Met genegen groeten
Willem