FIRMA REINIGEN ZONNEPANELEN

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

VOLDERS CLEANING

REINIGEN VAN ZONNEPANELEN MET PUUR WATER (GEEN KALK,....)

TELESCOOPBEWASSING SYSTEEM

Meer info:

0496998970
nicky.volders [at] telenet.be

Reacties

sinds wanneer wordt er hier reclame gemaakt op het forum?

Te lang in de zon gestaan?
Zonnepanelen zijn zodanig geconstrueerd dat ze niet gereinigd hoeven te worden.

met een beetje water zal het ook wel lukken om de zonnepanelen te reinigen en dit zonder reclame te maken voor een watermerk

Naar het schijnt lukt het met bidden ook! Zie maar naar http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1217418417&replies=34

Naar het schijnt lukt het met bidden ook! Zie maar naar http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1217418417&replies=34

De gebakken lucht krijg je er gratis bij. Sturen ze ook geen hoogfrequent signaal door de bedrading om ze proper te maken?
In een volgende fase zullen misschien ook PV-installateurs deze service aanbieden, bij voorkeur onder de vorm van een onderhoudscontract.

evarist, reinigen is zeker nodig,

Dirk A weet te vertellen dat er een minimum aan mosgroei was bij hem aan onderrand van paneel, overgang naar alu rand
zijn panelen liggen er 10 jaar

bij ons ook af en toe een wasbeurt, eergisteren nog naar Blokker geweest voor nieuwe telescoopsteel en wasser (promo) voor minder dan 15 € en dan een ladder net na een regenbui en een paar minuten werk

Stefan

Aha: 'stefan cleaning' in concurrentie met 'volders cleaning' Dan ga ik toch voor Stefan's methode.

Maar alle gekheid op een stokje: na een aantal jaar dienst zal zich wel een en ander op de panelen afgezet hebben dat niet gewoon met een regenbui wegspoelt.
Hangt ook veel van de omgeving af: hier in de buurt liggen een aantal oudere panelen naast een spoorwegviaduct. Je ziet al vanop de grond dat ze niet echt meer proper zijn.

De ladder bovenhalen is al het halve werk. Dus als je toch de dakgoot eens moet reinigen kan je meteen ook je panelen doen.

Sorry voor de reclame

Ik vind het wel erg dat er op de kap gezeten wordt van mensen die vanuit hun geloof/sociale bewogenheid iets willen doen aan de maatschappij. Ik vind het maar al te makkelijk om daar mee te lachen (en dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd en me stoort)
Zijn gelovigen pilaarbijters, dan is het niet goed, want zijn ze niet van de wereld.
Trachten ze iets te doen naar de maatschappij, dan is het niet goed en wordt er de spot mee gedreven.
Triestig...