Ervaringen met VELUX buitenste zonnescherm?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Wij willen ons dak isoleren met cellulose (isofloc). Aan de zuidkant zit er reeds een velux, en die willen we behouden, en er zelfs nog een bij steken (rijhuis en er is geen andere oplossing om voldoende licht te krijgen). Om te vermijden dat het te warm wordt in de zomer zouden we ofwel een VELUX buitenste zonnescherm steken ofwel VELUX rolluiken. Is dit eerste voldoende? Heeft er hier iemand ervaring mee?

Bedankt,

Bram

Reacties

Ik heb er onlangs eentje geplaatst (zonnewering langs buiten). De versie die 50 % verduisterd. Verduisterd dus wel , maar verlaagd ook de temperatuur, voorheen werd het glas warm langs de binnenkant, bij recht(streekse zon), dat is nu aanzienlijk minder.

Is de buitenzonnewering eenvoudig zelf te plaatsen?

Bram : een rolluik kost volgens mij in elk geval veel meer dan de buitenzonwering, ik heb ooit zelfs 5 keer meer gezien.

buitenzonnewering : van het merk Velux zelf : zeer makkelijk te plaatsen, (onze ramen zijn 8 jaar oud, alles nog steeds compatibel (standaard), ik geloof zelfs tientallen jaren terug. van een standaard gesproken !
Je moet 2 vijsjes losmaken , en daar de haakjes opzetten waar het scherm aan komt (als je het opent), dan nog 2 vijsjes schroeven in je kader (bij mij waren de gaatjes aangegeven en zelfs lichtjes voorgeboord), om het systeem vast te hangen. 10 minuutjes werk als je op het gemak de handleiding ontcijferd...

Ik kan jullie alleen maar bijtreden , zowel de buitenste zonwering als de verduisteringsgrodijnen (jawel , we hebben de 2 genomen in de slaapkamers omdat de buitenste zonwering voor ons althans onvoldoende verduistering geeft om te slapen) zijn in een wip gemonteerd.
In onze LEW met 20 cm isofloc in ' t dak , maakt het effectief een verschil als je de zon netjes buiten houdt in de zomer.

Bram,
Doen...
Heb er zo 4 geplaatst jaren geleden,heel eenvoudig en heel doeltreffend.
Wel laten goed laten drogen voor het terug oprollen als het nat is geweest door de regen.
verduisterd wel je kamer,maar is doenbaar..

Wij hebben buitenrolluiken geplaatst op onze veluxen.
als het volledig dicht is houdt het de warmte honderd procent tegen, maar ook alle licht...
De bovenkant van het raam blijft wel warm, dus eigenlijk houdt het maar 99 procent tegen. De rolluiken zijn zwart. Dat is heel mooi, maar wit zou ook die ene procent nog tegenhouden denk ik - en die ene procent is op een hete dag wel degelijk in staat om de temperatuur toch nog lichtjes te verhogen...

Wij hebben ook een buitenrolluik geplaatst op onze velux aan de zuidzijde.
Is er teveel zon, dan gaat dit rolluik volledig dicht en duwen we het raam open met rolluik en al. Er moet dan wel een steuntje (stukje hout van een 25 cm lang) tussen gestoken worden want zo'n rolluik weegt teveel. Resultaat: koele kamer en toch genoeg licht.

ik had de gewone zonnewering aan de zuidkant staan: absoluut niet voldoende
dit hebben we vervangen door een rolluik van velux en sindsdien is de kamer
echt koel (en dankzij een stel cellullosevezels)

onze noordkant heeft ook veluxzonneschermen, deze zijn wel voldoende om
de temperatuur koel te houden in de zomer

dus: zuidkant: onvoldoende
noordkant voldoende

Ik zou zo een rolluik zetten om de geluiden van de regen tegen het raam minder te horen. Is dat doeltreffend??