waterreservoir 1000l met pomp of regenwaterput?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik heb een vraag omtrent regenwater en de mogelijkheden.
We hebben een huisje gekocht (10 jaar oud) maar jammer genoeg is er niets voorzien van regenwater...
Nu heb ik zitten denken om eventueel zo'n waterreservoir van 1000l bovengronds te plaatsen en eventueel met een of andere pomp te werken zodat er druk op het water zit. Dit zou dan gebruikt worden voor de tuin en de auto's te wassen...

Nu weet ik alleen belange niet welke pomp hiervoor in aanmerking zou komen. Ken hier namelijk niets van :-S

Heb in een andere post hier gelezen dat regenwater bovengronds bewaren niet goed is (geurhinder en waarschijnlijk ook algen of zo).

Anderzijds weet ik niet of het mogelijk is om nu nog een regenwaterput te steken. Volgens mij moet alles dan opengebroken worden voor aanpassingen aan buizen en zo te doen. Ook moet dan de oprit open om de regenbuizen naar achter te leggen.
Ik denk dat deze laatste optie (regenwaterput) nogal duur zal uitvallen (kweet niet hoeveel zoiets kost).

Iemand raad of info of ervaring mee?

Dank bij voorbaat,

Andy

Reacties

Wij hebben vroeger zelf een bovengrondse tank gehad van 1000L, ingepakt met zwarte folie en goed verstopt onder de struiken.
Niet te doen, net goed op de planten water te geven.
in de zomer stinkt het, in de winter bevriest ze.
Nu valt zo'n kunststoftank van 1000L wel zelf in te schuppen hoor, bij m'n zuster hebben we dat ook gedaan.
t' Lastigste was nog de grond afvoeren...

Een goede voorfilter en skimmer (afromer) is het belangrijkste voor proper water, en in een kunststofput een paar beton of lavastenen zetten om de "goede" bacteriën in te laten wonen die het water zuiveren.