schouw condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij gaan een rijhuis renoveren en zouden in de kelder een condensatieketel op gas willen plaatsen. Een van de mensen die al kwam kijken stelde voor de schouw te laten uitkomen in de overdekte doorgang naast ons huis: deze is 3 m hoog en 1,2 m breed, en heel goed verlucht.

Dit zou voor ons inderdaad de goedkoopste en mooiste oplossing zijn.

Maar: volgens iemand anders zou dit echter een vochtprobleem kunnen opleveren, en zouden de muren en het plafond van de overdekte doorgang vochtig kunnen worden door de waterdamp die vrijkomt.

De doorgang hoort bij het huis, maar de appartementen erboven niet. Weet iemand of de schouw hier voor een vochtprobleem kan zorgen?

Groetjes!

Reacties

volgens mij mag je de rookgassen nooit onder een overdekking laten komen...als er een bestaande schoorsteen in je kelder zit...een kunstof lexible er door trekken tot boven het dak...ook mooie oplossing

Persoonlijk zou ik hier ook niet voor opteren. Een rookgaskanaal voor condensketel moet wel compatibel zijn met uw ketel, maw, een afvoer voor water (condens) hebben en niet zomaar "een flexibelke' zijn. Doortrekken door het dak of aan de zijkant vd gevel is mijns inziens het best.

jan
het is zelfs goed voor de condensketel dat er water in komt
Ik bedoel met(flexibelke)speciaal ontworpen voor condensatie ketels...

Bedankt voor de reacties. Dat wordt nog eens herbekijken... Zo'n buis tot helemaal boven zal wel niet goedkoop zijn!

Tel maar zo'n €250/meter...

ben
tubleer jij schouwen met gouden buis ofzo
conflex (flexible voor con.ketels) 20euro per meter
dat is wel zonder werk mee gerekend