PV in tuin, magda ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Jaren terug heb ik een verkoper van PV installaties horen vertellen dat je alleen subsidie krijgt als de PV panelen op je dak (van een vergund gebouw)liggen. Installaties op een mast of op een frame vast op de grond in tuin zouden dus niet in aanmerking komen.
Ik heb één en ander nu proberen op te zoeken, maar vind dit nergens beschreven, dat dat niet in aanmerking komt voor subsidies. Weet iemand hoe het precies in elkaar zit ? (eventueel met referentie)

Reacties

Misschien eens contact opnemen met geert:

http://users.telenet.be/solarlog_kyon/

Groeten,

Rik
http://www.SunForFree.net

Dat was vroeger toen particulieren nog een ecologiepremie konden aanvragen.
Nu is die beperking weggevallen, nu worden alle panelen gesubsidieerd.

of beter gezegd, nu worden geen panelen meer gesubsidieerd.

Instalaties die in 2006 en 2007 geplaatst werden konden een subsidie krijgen van het Vlaamse gewest, maar bij mijn weten is die weggevallen.

Je hebt natuurlijk nog altijd de onrechtstreekse subsidie via de belastingsaftrek en de GSC. En eventuele gemeentelijke subsidies (die zullen bij ons ook gehalveerd worden heb ik gehoord).

beste Jeroen,

de plaatsing van pv-panelen in je tuin al of niet op een paal, etc ...heeft geen invloed op de te verkrijgen groenestroomcertificaten, je belastingsvoordeel en de eventuele stedelijke of gemeentelijke premie.

Wat je wel dient te doen is even langsgaan bij de dienst stedebouw van je stad of gemeente om te horen of je wel een installatie in je tuin mag plaatsen en welke de voorwaarden hiervoor zijn.

mario

@mario: nu lees ik net op http://www1.premiezoeker.be/overzicht.cgi?premie=1879 (de details om GSC te kunnen ontvangen).

Quote:

ÉN de fotovoltaïsche zonnepanelen zijn op het dak of aan de gevel gemonteerd -

is dat dan verouderde info ? Op de site van de vreg (die volgens mij de GSC uitreikt, vind ik daar niets over terug)

beste Jeroen,

in het betreffende decreet staat over de lokatie ,behalve dat ze moet in Vlaanderen liggen, niets.

Trouwens de uitbaters van de vrijstande zonneparken krijgen eveneens de €450/1000 kWh.

Mario

dat is goed nieuws.
Bedankt. Je hebt toevallig geen link naar het betreffende decreet? Geen idee waar ik zou moeten zoeken.