gasketel ? d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hey allemaal

Ik ben dus ook iemand die door veel lezen op forums en de nodige vragen te stellen aan installateurs eigenlijk een beetje einde raad is .
zelf denk ik dat ik een ketel nodig ga hebben van max 20kw en min 15kw
onze woning is voorzien van vvw zowel boven (110m2)onder (70m2),beneden hoge plafonds ,290cm,boven 260cm
we hebben zeer goed glas gekozen ,5cm recticel met folies in de spouw,onder de vvw 14cm pur beneden ,boven 4cm onder de vvw.
nu is mijn vraag is mijn schatting van die kw goed?
welke ketel is aangeraden
wat is geweten ven De Dietrich modulerende gaswandketels(4,5kw 25kw)
gr pascal

Reacties

Beste Pascal,

Het beste is het om uw warmteverliezen uit te rekenen, dan weet u het precies.

Ik denk zelf dat u lager zit met uw warmteverliezen.

Hoe wilt u verder nog sanitair warm water maken ?

ALs u warmteverliezen echt laag zijn(lager dan 10 kW), zou ik verwarming en warm water splitsen. Een doorstromer kan dan een goede oplossing zijn.

Een advies voor de ketel kan ik niet geven, probeer in ieder geval een installateur te kiezen welke met u meedenkt en vertrouwd is met het merk welke hij leverd.

Let bij de ketel op:

1. Energiezuinige pomp.
2. Uitgebreidere regeling ivm vloerverwarming, kijk of uw hydraulisch systeem kompleet opgenomen kan worden in een regeling horende bij de ketel. De betere merken kunnen dit namelijk.
3. Controleer of de ketel op de fiscale premie lijst staat en vraag of uw installateur is registreerd.
4. Let op een zo laag mogelijke beginmodulatie van de ketel.
5. Plaats de ketel zo dicht mogelijk bij de verdelers.
6. Zet de vloertemperatuur zodanig dat de binnentemperatuur 19 graden is. Vloerverwarming met binnentemperatuur van 19 is net zo comfortabel als radiatoren op 20-21.
7. Probeer de temp. van het water in de vloerverwarming te laten bepalen via een stookcurve(als het kan alles in 1 regeling).