vloerbelasting bij gebruik isofloc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij willen onze zoldervloer isoleren met isofloc en daarna van zolder een opslagruimte maken. Weet iemand wat de vloerbelasting mag zijn? ik heb al 150 kg/m2 gelezen maar dat is voor een houten vloer.

Wij hebben een huis uit de jaren 60. De zoldervloer bestaat uit een laagje chap met daaronder soort betonnen/gekleide holle rechtshoekige broodjes.

Er is op zolder een uitsparing voor het zolderluik 110 cm*60 en een doorloop van de schoorsteen 60*60.

Wij willen de zoldervloer isoleren met 20-22 cm isofloc (36 kg per m3). Met daarover een houten vloer van OSB platen. En de isofloc wordt gestort tussen en houten regelwerk van balken van 15*5cm op pootjes van 5*5. De vloer meet 9*6,5m

Er worden geen echte zware spullen later opgeslagen op zolder (bijvoorbeeld geen aquariums, waterbedden etc.)

Heeft iemand ervaring hierin t.a.v mogelijke vloerbelasting?

Reacties

niemand enig idee?

liesbeth,
het zou ietwat onverstandig zijn daar via deze weg een uitspraak over te doen, zonder de situatie ter plaatse ingeschat te hebben .
indien je vragen hebt over stabiliteit/belasting, richt je je best tot een ingenieur .
het feit dat je zelf aarzelt, doet vermoeden dat je twijfel misschien niet onterecht is .
je zult een ingenieur natuurlijk wel iets moeten betalen, maar je slaapt (hopelijk) liever je leven lang op 2 oren .

je zegt nu wel geen zware spullen te willen opslaan, maar misschien verkoop je bijvoorbeeld ooit je woning, en als een eventuele nieuwe eigenaar daar niet van op de hoogte is, zou die misschien een normale vloerbelasting kunnen veronderstellen ...

vriendelijke groeten,
bart humbeeck .

Mischien beter dat je het dak isomeerd en niet de vloer.
je zal steeds een niet geisoleerd dtuk hebben namelijk het luik en dan heeft de rest niet zo veel zin. met het dak zal je een beter resultaat hebben.

succes
Jonathan

36 kg per m³ is met 20-22 cm dus zo'n 8 kg max per m². Tel daarbij nog kepers en OSB en je krijgt max 10 kg 'gespreide' belasting over een m². Aangezien je momenteel gewoon kan staan (60 kg punbelasting) op die zoldervloer lijkt me dit nooit een mogelijk probleem.