Geluidslast PV zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij plannen een PV zonnepanelen installatie van 10 kWhp.
Maken de omvormers lawaai? Wat is het geluidsverschil tussen bijvoorbeeld een sunny boy en en een platinium omvormer?

Maakt de wind lawaai vermits er een opening bestaat tussen het dak en de zonnepanelen?

Heeft iemand ook een idee wat het rendementsverschil is door vervuiling van de panelen? Wij wonen in Zaventem en ik vermoed dat er nogal wat keroseneneerslag is van de opstijgende vliegtuigen.

Beste dank voor alle nuttige info.
Hugo

Reacties

Ik denk dat na een flinke regenbui de panelen wel proper zijn. Mocht er echt zoveel kerosene neerslag zijn dat er een afdekende film zou liggen op uw panelen zou ik toch maar verhuizen want dan is het niet echt gezond meer...

Lawaai van de wind zou je niet mogen hebben want ik zou toch denken dat de opening in uw dak op een deftige manier toe is gemaakt?

Omvormers maken een beetje lawaai dat voor een groot deel afkomstig is van een ventilator erin, vergelijkbaar met een computer.

Zet die omvormer toch maar op't zolder. Héél veel lawaai maakt hij wel niet,
maar toch genoeg om gek van te worden. Vergelijk maar met een server - een
stuk meer dan een woonkamerPc.

Bertvdg,

Op een witte tuintafel zie je wel een zwarte neerslag hoor als je die na een paar dagen afkuist.

Ik bedoelde geen opening in het dak maar de opening tussen de dakpannen en de zonnepanelen die op afstand gemonteerd zijn.

Bert,
de zolder is wel heel warm in de zomer.

Als die zolder echt heel warm is in de zomer is hij wellicht zeer slecht geïsoleerd; dit geeft niet als je de zoldervloer zeer goed hebt geïsoleerd.