verwarming voor LEW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben plannen voor een LEW. Zoals velen hebben we nogal vraagtekens over de verwarming. Ik ben nog het meest voorstander van grond/water WP met captatienet (geen schouw nodig, geen aansluiting, geen koppijn met extra leverancier, ideaal voor VV).
Mijn vraag zit enkel in de verwarming voor sanitair water. Er zijn nu nieuwe toestellen op de markt die combinatie met zonnepanelen mogelijk maakt (Viessmann Vitocal 242-G). Dit lijkt mij ideaal om sanitair te verwarmen. Of maak ik mij fabeltjes wijs en is dit eigenlijk overkill?
Wat zijn de sterktes van deze toestellen?

Michael

Reacties

Het blijft een probleem: voor een dergelijk lage warmtebehoefte kan je geen 20K euro's spenderen.

Denk eens aan altherma van daikin als je dan toch water wil verwarmen.

en wat kost een altherma toestel? Ik heb hier ook interesse voor...

Bruno

Sorry, die Altherma lijkt mij dan toch pokkeduur. Voor die prijs of iets meer heb je een geothermische warmtepomp.

Iig zijn die prijzen er ver over

http://www.atagverwarming.nl/default.aspx?cp=products_select&id=55&productgroepnaam=ZonLichtSystemen.

stuk voordeliger dan WP! Q-Solar ideaal voor LT-installaties als vloerverwarming en een "zee" aan warmtapwater gratis en voor niets! Daglicht geeft ook 's winters al >35C hetgeen voor LT installaties voldoende is.

Raadpleeg eens een dealer!

Groet,

Lippe

"Mijn vraag zit enkel in de verwarming voor sanitair water. Er zijn nu nieuwe toestellen op de markt die combinatie met zonnepanelen mogelijk maakt (Viessmann Vitocal 242-G). Dit lijkt mij ideaal om sanitair te verwarmen. Of maak ik mij fabeltjes wijs en is dit eigenlijk overkill?
Wat zijn de sterktes van deze toestellen?"

=> Overkill? Dat Viessmann toestel zal wel perfect doen wat het moet doen; verwarmen en warm water maken. En de reden van het bestaan van het toestel is de kleine opp die je nodig hebt. Nadeel is dat je niet meer de keuze hebt een boiler te nemen die beter bij je toepassing past (volume, isolatiegraad,...).

Er zijn nog wel andere merken die toestellen aanbieden met warmwaterboiler+WP in 1 toestel.
De overkill, als die er is, zit vooral in de prijs. Vraag eens wat offertes en je zal een betere beslissing kunnen maken.

Walter