Lucht/water warmtepomp met hoge temperatuur in CV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb gehoord dat Daikin momenteel druk bezig is met het ontwerpen van een hoge temperatuur warmtepomp volgens het lucht/water principe,deze zou nog eind dit jaar in productie komen...
Deze pomp zou dan een bestaande mazoutketel kunnen vervangen waardoor de bestaande radiatoren in het huis kunnen behouden blijven.
Bestaan er andere merken die deze technologie al hebben?
Heeft iemand al van deze hoge temperatuurketel gehoord.
Het is vooral het feit dat het grootste deel van de primaire energie uit omgevingslucht gehaald wordt die me interesseert omdat mijn tuin niet geschikt is voor leidingen te plaatsen.
Ik heb wel een beek achter mijn woning maar blijkbaar zou daar een toelating of vergunning nodig zijn om daar warmte energie te onttrekken.
En in de dipete boren is een kostelijke zaak...

Reacties

je kan ook je radiatoren vervangen door ventilo's en dan kan toch werken met lucht als warmtebron
greetz
Peter

In Oostende heeft Daikin niet ver van de fabriek een testwoning waar ze hun systeem hebben gemonteerd. Het huis is niet bewoond maar er worden vanop afstand simulatieproeven gedaan en alle metingen worden nauwkeurig op datalogger gezet.

Het doel van de Daikinwoning is tweeledig. Enerzijds is het belangrijk dat men de nieuwe toestellen en concepten kan uittesten in levensechte omstandigheden, zijnde een echt huis. Anderzijds merkt men ook dat kopers vragende partij zijn om de apparaten aan het werk te zien in een echte woning in plaats van in een showroom met wat mooie lichtjes op.

Hoi,

Heeft iemand een idee van de prijs van viessmann luchtwarmtepomp?

en was is de prijs van het daikin toestel?

niemand een idee van prijzen van het toestel?
altherma van daikin ?
air2water van general-electric
viessmann
...

iemand gebruikservaring?
geluidsniveau ventilaterunit?

Ik ben ook wel benieuwd...