welke omvormer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb net een offerte gekregen voor een PV installatie van 18 panelen 230w van aleo (4180kWp). De omvormer die de installateur wil gebruiken is een sunny boy SB3300.
Hij zegt dat dit voldoende is voor deze installatie en dat het aantal kWp zowat op de rand ligt om voor een SB3300 of SB3800 te kiezen. Het rendement van de zonnepanelen daalt ieder jaar en dus gaat deze omvormer beter tegen zijn max. capaciteit werken.
Is dit wel correct? Is er ergens een website waar ik dit op kan zien? Heb al eens gezocht bij sma, maar kan niet direct iets vinden om het uit te rekenen. Heeft iemand een link ?

Reacties

Ik heb een 4320 Wp installatie met een omvormer voor 3800 Watt. Ik dacht ook eerst dat dit problemen ging geven, hij heeft nog nooit moeten aftoppen, dus goed berekend!

je kan naar de SMA website gaan, daan sunny design downloaden (gratis) en de weerdata van Belgie.

dan kan je zelf de berekening nakijken. Dit is trouwens het programma dat de installateurs zelf gebruiken.

Patrick

merci Patrick,

Heb het gevonden via zoekfunctie op de website.
Is een goede omvormer. Bestelling is geplaatst.