Mcz pelletkachel en plospan pellets,

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben een MCZ Nova Multiair kachel 12 KW einde 2006 gekocht en laten plaatsen door de installateur in de hoop een goede na service en technische know-how te hebben, maar integendeel.

Na zes maanden begon het vuurkorfje in gietijzer door te branden en kwamen er zeer veel assen in de kachel, wisselaar, kanalen en schouw. De kachel moet bijna twee maal per dag worden gereinigd, de schouw en kachelkanalen drie maandelijks!En maar beweren dat een pelletkachel onderhoudsarm en milieuvriendelijk is.

De installateur weet er geen raad mee, volgens de invoerder mcz fero is de oorzaak de plospan pellets, deze pellets worden nota bene door de installateur verkocht! Fero beweerd dat ze slechte ervaringen hebben met deze pellets in vlaams brabant en de installateur uit vlaams brabant! beweerd net het tegendeel.

Ik moet de pellets terugbrengen naar de verkoper aldus fero en nieuwe eisen, alsof twee ton zomaar wordt teruggenomen.

Ik vermoed dat er een electronisch gestuurt component defect is want een pelletkachel kan je niet verkeerd stoken.

Ondertussen wacht is reeds drie weken voor een nieuwe vuurkorf waarin ik zelf een nieuw plaatje heb moeten bevestigen om de kachel toch te kunnen blijven gebruiken.

Heeft er iemand een soortgelijke ervaring met mcz fero of met de plospan pellets?

Graag Uw reactie
Dank

Reacties

Hans,

De technieker, zogezegd "uit Italie overgevlogen van MCZ door Fero" heeft reeds alles proberen te regelen,de motorsnelheid van de geforceerde rookgasafvoer= verbeterde iets, de luchttoevoer ed.= de vlam werd wit ipv geel-orange.

Heeft concreet niets geholpen.Vermits ik géén parameters heb, is dit quasi onbegonnen werk. De installateur kent er werkelijk niets van, ook al organiseerd deze maandelijks stookavonden voor pelletkachels!

Eric

eric

als ook hun eigen techniekers er niks van bakken, gaat het vermoeden natuurlijk al snel in de richting van minderwaardige kachels. nu ben ik sowieso al niet zo enthousiast over de italiaanse "high tech"
heb je al eens geprobeerd met andere pellets, soms doet dat wonderen.

hans

Hans,

Natuurlijk heb ik reeds bijna alle merken uitgetest, waaronder ook de jouwe, zie hier meer bovenaan=gaf helaas helemaal niets.

Ik kan én ga mij niet neerleggen bij deze probleemkachel ondanks het feit dat Italiaanse high tech minderwaardig zou zijn.

Installatie en schouw=5000 EURO. Fero heeft wel reeds zonder omwegen! vermeld dat er vele problemen zijn met hun kachels, maar dat het aan de brandstof ligt =hoe zou je zelf zijn...

Zij moeten hun verantwoordelijkheid nu maar opnemen, ook al ben ik nu overtuigd dat andere merken wel beter zijn.

Toch blijf ik geloven in pellets en haar kachels.

Eric

GELIJKAARDIG PROBLEEM MCZ PELLET KACHEL TYPE VEGA
Kachel aangekocht 15 februari 2008. Vanaf de eerste dag
rook en geur ontwikkeling in de woning. Gebruikte pellets - GRANILUX (beste en duurste - ISO, DIN) Dus hier kan het niet aan liggen. Reeds NIEUWE KACHEL ontvangen van MCZ maar zelfde probleem. Afvoerbuis is 4 meter lang. 1 bocht van 90 graden (T- uitkomende uit de muur onderaan) en dan na 1.5 meter een bocht van 45 graden en dan recht. Dubbelwandige buis FLEXINOX van diameter 80mm. (In de handleiding staat minimum 100 mm ?)
Wanneer de kachel werkt op laag vermogen geen geur maar wel veel roet afzetting in de kachel. Op vol vermogen rook en geur in de woning. Lijkt dat de afvoer niet voldoende werkt. HEEFT HIER IEMAND NOG EEN TIP
Installatie koste 5.000 Euro (Toestel + rookkanaal)
Meermaals gevraagd de 10PA trek te laten opmeten maar geen gehoor?

Ron,

Dank voor je mail.
Onvoorstelbaar, jij hebt reeds een nieuwe kachel gekregen, ik vraag al maanden een nieuwe kachel, echter tevergeefs= hoe heb je dit bekomen?.

Jouw schouw moet minimaal, volgens het boekje een 100mm schouw hebben, best is 135mm. zo is een natuurlijke trek voorzien, aldus een italiaanse technieker aangesteld door Fero tijdens een tour door vlaanderen wegens zeer vele problemen met MCZ kachels. Jouw schouw is uiterst gevaarlijk en onverantwoord wat de plaatsing door een vakman betreft.

Ik heb een schouw van 135 mm. afgedwongen bij de installateur onder garantie, het probleem blijft echter bestaan, Fero weigert een oplossing aan te bieden.

De trek van 10Pa hebben ze ook bij mij nooit kunnen/willen meten. Het is onvoorstelbaar wie zomaar zonder enige verantwoordelijkheid deze pelletkachels kan en mag verkopen.

Zouden we niet beter onze krachten en klachten bundelen en deze overhandigen met kracht aan Fero en haar installateurs om een oplossing af te dwingen.

Eric

Hallo Eric b.

Ik lees dat je nog steeds aan het stoeien bent met je MCZ,

Ik hoor ook niets meer, gewoon omdat ze er niets aan kunnen doen de MZC GEA is gewoonweg een slecht concept, en blijkbaar de VEGA ook.

Ik ben blij dat die van ons nog wel wat warmte geeft.

Wat de Pellets betreft, Volgens FERO zou Plospan niet goed zijn, daardoor was toch jouw brandermandje stuk gegaan, Ik heb er nu bijna 2.5 Ton doorgedraaid en geen enkel probleem wat dat betreft.

Alleen lawaai veeeeeeeeeel lawaai en nu begint de rookgasventilator ook al dus...

Ik zou zeggen nog veel succes

Ik ben mijn weg aan het zoeken in de verschillende modellen van pelletkachels, met elk zijn plus en minpunten.

Over prijzen van pellets wordt er heel veel verteld, maar ik ben zelf eens op onderzoek gegaan.

Ik heb iemand gevonden die Wonterspan, Bioflam Din plus en Mandi pellets verkoopt aan 3,6 euro per zak en bij afname van 100 zakken 3,5 euro

Een andere persoon kan Bioflam verkopen aan 3,2 euro per zak

Pellets van CV Het Volk wordt per zak van 15 kg verkocht aan 3,95 euro

Nog iemand anders verkoopt Wonterspan aan 4,1 euro per zak van 15 kg en Hogramix aan 3,75 euro per zak.

Dit zijn allemaal prijzen indien je zelf de pellets ophaalt.

Is er echt zo een groot verschil tussen de pellets, dat de prijs ook zo sterk verschillend is?

Ik heb een eind Bioflam pellets gestookt en toch wat problemen gehad. Er zit veel stof in de zakken en de pellets wilden bij de opstart niet altijd ontbranden (waarschijnlijk omdat het een mengeling van eik en beuk is = hardhout itt het zachtere hout bij andere pellets?????). We gebruiken nu lichter gekleurde pellets en de problemen zijn voorbij.

Wij hebben vorig jaar voor onze pelletketel (geen kachel) houtpellets laten aanleveren van houtvezelland / bioflam (d.i. dezelfde firma).

Ik kan daar niet echt gelukkig over zijn

Bij de levering heeft men niet actief stof afgezogen met als gevolg dat na de levering de ganse kelder was omgetoverd in een maanlandschap.

Bij de levering zaten enorm veel kleine stukjes en massa's stof en pulp. Een regelrechte ramp ! Iedere 2 weken kan ik de ketel gaan "uitkuisen" omdat de assen aan elkaar klitten en de boel opstroppen.

In augsutus 2007 werden deze pellets geleverd (7 ton), en deze zijn er op 8 maand tijd al allemaal door gedraaid

Ik zoek nu dringend een andere leverancier.

Ik heb ooit vernomen dat de pellets van W*nt*rsp*n wel deftig van kwaliteit zouden zijn, maar dat ze ondertussen niet meer leveren aan particulieren wegens te veel problemen om de vrachtwagen volledig leeg te kunnen krijgen. Bijkomend liggen ze ook nog eens redelijk ver uit onze buurt.

Als er iemand een goede tip heeft (Hans Dellanoye?!) ... mag die me altijd mailen.

David Stroobants - na een jaartje afwezigheid wegens bouwdrukte opnieuw aanwezig op dit forum

Beste Hans Delannoye,

In januari, heb je bericht dat je een DIN + gecertificeerde pellet aan het testen was, van een belgische fabrikant.

Kan je laten weten wat je bevindingen zijn? Wie is die producent?

Je mag het ook sturen naar mijn emailadres.

David,

Ik heb exact hetzelfde probleem gehad. Veel stof, veel kuisen, veel assen die aan elkaar klitten ... ik heb dan wel een kachel (ipv een ketel) maar in se blijft dat hetzelfde natuurlijk. Ik moest mijn schouwpijp ook regelmatig kuisen (zeker om de 2 weken), de assen bleven veel plakken, en de kachel wilde niet meer opstarten!

Ik gebruik nu de pellets van W*ntr***n ... en die zijn inderdaad beter op de vlakken hierboven vermeld maar geven duidelijk minder warmte!!! De assen klitten niet zoveel aan elkaar maar er is wel veel meer roetafzetting op het kachelruitje (wat mij niet echt stoort). Ik heb sinds het gebruik van de W****sp*n pellets nog geen één keer mijn kachelpijp moeten kuisen! De ideale pellets zullen wel niet bestaan zeker ...

Ik heb vandaag onze bestelling geplaatst bij een Waalse leverancier uit Virton. Naar ik heb begrepen zijn er 2 Belgische firma's die effectief DIN+ leveren. Eén ervan is Hans Delanoye zijn leverancier. (Daar heb ik contact mee gehad maar zij leveren niet in bulk). De andere is die Waalse leverancier waar ik bij besteld heb.

Zoals gezegd, naar ik heb begrepen zou W*nt*rsp*n ook een meer dan behoorlijke kwaliteit leveren, maar ik weet niet of ze werkelijk DIN+ gecertifieerd zijn. Allesinds, voor mij kwam W*nt*rsp*n wat duur uit o.a. wegens de grote vervoerskost die met de afstand gepaard ging.

In vergelijking is die Waalse leverancier echt wel spotgoedkoop. (Zelfs nog 10 EUR per ton goedkoper dan ik 8 maanden geleden aan de rotzooi van houtvezelland / bioflam gespendeerd heb). Als ze voor die prijs een deftige kwaliteit kunnen leveren dan ben ik een zeer gelukkig man Het wordt dus hout vast houden (letterlijk dan ), maar ik hoop dat het deze keer eens meezit.

Vandaag werden er door onze Waalse vrienden pellets aangeleverd met de blaaswagen. Die mensen geloven duidelijk in het pelletverhaal want ze hebben geïnvesteerd in een gloednieuwe vrachtwagen die exclusief gemaakt en gebruikt wordt voor het leveren van pellets. Ze hebben bij het leveren ook actief stof afgezogen en het verschil t.o.v. de levering van Bioflam/Houtvezelland is dan ook overduidelijk: Geen grammetje stof in onze kelder

De pellets lijken mij ook een zeer behoorlijke kwaliteit te zijn. Volgens hun brochure is het DIN+ en ik denk dat ik hun woord wel mag geloven. Het is natuurlijk nog het "verbrandingsresultaat" afwachten, maar de levering was alvast zeer professioneel en de kwaliteit op het zicht lijkt mij bijzonder goed te zijn. Ook over de prijs hoor je mij niet klagen.

Ze zijn alvast een tevreden klant rijker Als iemand geïnteresseerd is in de contactgegevens, mail me gerust. Vervang wel eerst "geelvierkantmetrodesmiley" in het e-mailadres door "telenet"

Op de website www.dincertco.de kan je terug vinden wie er een DIN+ certificaat heeft voor zijn pellets.

In België zijn er slechts 2 producenten die een DIN+ nummer hebben. De Waalse vrienden van David Stroobants hebben het.

W*nt*rsp*n heeft geen Din+ gecertificeerde pellets.

Als je wil weten wie wel, dan mag je mij rechtstreeks mailen.

goeiendag,

ik ben stephanie en ik ga in februarie een oud huis renoveren. Nu ga ik een grote som moeten lenen om dat gedaan te krijgen en wil zeker zijn van men aankopen.
ik ben geintresseerd in pelletkachels wegens hun milieuvriendelijkheid en natuurlijk door de stijgende energiefacturen. Nu, de fabrikanten zijn NATUURLIJK ervan overtuigd dat hun product het beste is.
is een pelletkachel die kost waard?
is het gebruiksvriendelijk en proper?
de kachel is duur inderdaad, maar haal je het er terug uit met aankoop van pellets i p v andere energie (aardgas, en dergelijke).
met welke merken heb je goede ervaringen enzo?

dank u bij voorbaat

vivacious acetonization resteep hypostyptic acetylamine downrushing leewardness wryly
<a href= http://www.mountsorrelhotel.co.uk/ >The Mountsorrel Hotel</a>
http://www.telemanagementinc.com

Ik gebruik nu reeds 1 jaar een pellet kachel van edil kamin type iris.Ben er zeer tevreden over.Heb ook reeds alle soorten pellets gebruikt ,maar mijn voorkeur gaat ook naar plospan heb er niet echt problemen mee.Nu Mijn schouwpijp is gewoon een inox buis van diameter 80 met een lengte van 2 meter naar boven toe.En echt heb geen problemen van veel stof in de buis of kachel .Kuis de kachel 1x per week en de schouw kuis ik 1x per maand en dat vind ik niet veel werk, enkel uiteinde leegmaken aan onderkant buis en klaar.Dus van waar komen al die problemen heb er ook geen idee van sommige hebben ander merk,pellets of schouw niet goed geinstaleerd .Bij mij dus twee gaatjes naar buiten en alles werkt perfect.Mischien maken jullie er te veel werk van.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben

Bezit ook pelletkachel Edilkamin Iris en stel na gebruik vast dat er een bruine neerslag is aan het schouwke en
ook aan de belendende muur. Het kan verwijderd worden
met reinigingsproduct,heeft iemand ervaring met
de neerslag zou het misschien kunnen zijn door het soort
pellet of ligt het aan de kachel?

Wat betreft de MCZ klachten. Inzake lawaai, probeer de reductiemotor eens eruit te halen. kleine moeite, grooet plezier. Draai deze los, en haal alles uit elkaar, kijk binnenin het loop werk na van de grijze cassette en smeer alles weer goed in, daarna de motor zelf en kijken of de as volledig rechtstaat, en niet aanloopt. Daarna zal het grootste lawaai weg zijn als het goed is. Ik stook al bijna 1 jaar zonder afvoer en alles gaat perfect( enkel muurdoorvoer,). Ik had veel lawaai doch door de motor los te maken en na te kijken, kwam alles goed. Nu 24 uur per dag aan, en nergens last van.( nova hydro 21 kwh). Ik stook ruim 11oo kunieke meter warm met 1 kachel. Verbruik is aanzienlijk, maar voor 1 kachel is het ook wat veel.
Groet

P.s. mochten er mensen zijn uit limburg, ik heb zelf ook pellets uit Oostenrijk laten overkomen, din plus en ornorm gekeurd.

Hallo,

dit is het 3de jaar dat we onze MCZ multi-air pelletkachel hebben. De meeste van de hier beschreven problemen hebben wij ook (gehad). Pellet kachel maakt veel lawaai maar dat is door de blazer van de warme lucht en eigenlijk niet storend (enkel als het heel stil is, bv. geen radio of TV). Onze mand is ook al doorgebrand maar we hebben een nieuwe in garantie gekregen.

De meeste problemen hebben we eigenlijk ook met de verdeler/invoerder. Deze mensen blijken niet bekwaam om aan pelletkachels te werken. Na veel aandringen bij onze verdeler en bij de invoerder, heeft onze pelletkachel vorige maand voor de eerste keer een onderhoud gekregen. De persoon die het gedaan heeft werkte nog maar een week bij onze verdeler en werkte oorspronkelijk bij Saey. Hij was redelijk goed op de hoogte (behalve dan van de afstelling) en heeft me uitgelegd hoe ik het volledig onderhoud zelf kon uitvoeren.

Wij hebben reeds verschillende merken pellets geprobeerd en zijn tot op heden het meest tevreden over onze laatste soort, wonterspan. Van plospan zijn we niet zo tevreden, enorm veel stof, alhoewel ze bij plospan toegaven dat ze een slechte productie hebben gehad en dat zou moeten opgelost zijn. Verder hebben we ook nog burn-me gehad en dat is echt rommel (veel schors in de pellets denk ik), en dan nog een onbekend merk dat we gratis bij de levering van onze pelletkachel gekregen hadden, maar dat waren ook wel goede pellets.
Volgende keer proberen we opnieuw iets anders.

Bone, kun je eens meer gedetailleerde info geven over die reductiemotor. Is dat de motor die het wormwiel aandrijft? Wat bedoel je met die "zonder afvoer"? Geen schouw of heb je die afvoer ventilator er uit gegooid?

we zijn sedert september 2008 gebruiker van een inbouw-pelletkachel van het merk PIAZETTA type MP970. Via de installateur kregen we 1000 kg pellets (merk Holzpellets/German pellets). Het beloofde minimale onderhoud was ook bij ons enigszins overdreven. Na dagelijks ts. 04 en 08 u (weekends) stoken zit de voorraad er bijna door. Ondertussen drie zakjes Plospan geprobeerd. 15 kg Plospan brandde onder dezelfde condities (20° en drie opstartbeurten) 12.30 uur, de verkregen pellets 10.30uur. Een pluspunt voor Plospan. Na het lezen van het forum toch even de korf in de gaten gehouden en ik moet vaststellen dat Plospan wat meer aankoekt in de korf. De as is wel fijner en minder in hoeveelheid. Het venster lijkt ook minder snel aan te slaan met roet. Na het lezen van de problemen van doorbranding korf bij MCZ, sta ik in twijfel. Installateur zweert bij "zijn pellet" (lees "bij hem te koop") Plospan-verkoper verklaart dat de hardere houtsoorten in Plospan zorgen voor langere verbranding en minder stof (beide voordelen zelf vastgesteld).
Welke keuze moet ik nu maken ??
Heeft iemand ervaring met een Piazetta-kachel en Plospan ?
Nog even ter info : bij het inbouwen werd een rooster uitgezaagd in de natuursteen die rond inbouwkachel werd geplaatst. Installateur plaatste deze evenwel een centimeter van het ventilatiegat. Resultaat : op de natuursteen kon ik een brood bakken, living ijskoud. Installateur herstelde met tegenzin nadat één van hun werklieden moest vaststellen dat één en ander niet klopte.
Men weze aldus gewaarschuwd bij inbouwcassettes, uitlaat MOET tegen de natuursteen raken.

Dany,

maar 4 tot 8 uur kunnen branden met 1 zak pellets is kort.

Staat de kachel wel goed afgesteld?

Die German pellets zijn hetzelfde als Granilux (holzpellets is duits voor houtpellet).

Zowel plospan als Granilux zijn DIN+ pellets. Dus daar zal het wel niet aan liggen.

Kijk ook eens op het pelletforum www.pellets.forummotion.com

Mvg,

Steven

STeven bedankt voor bericht, ik brand wel ongeveer 10.30 u per een zak Granilux en 12.30 u met Plospan (wel telkenmale met drie opstartbeurten 's avonds). mijn kachel is wel 11 KW. Ik kan slechts vermoeden dat dit verbruik normaal is. 'k weet niet wat aangeschaft ?? Granilux die minder lang brandt doch minder aankoekt in de korf ..of Plospan die langer brandt, minder as geeft, maar waarbij ik na één zakje van 15 kg toch zie dat een laagje aangekoekt restafval van ongeveer 1 cm dik over de helft van de korf ligt. Dit moet je er echt afkrabben. Dit heb ik niet bij Granilux. Ik las hier voor het eerst over het doorbranden van de korf met Plospan. Zou dit enkel bij MCZkachels gebeuren of hebben andere gebruikers van Plospan dezelfde ervaring met een ander merk van kachel ?? Ik heb de neiging te kiezen voor Plospan (5 zakken tegen 6 van Granilux, kan schelen in aankoophoeveelheid)

Uw kachel is toch moduleerbaar? Dan kan je zeker ook op een lager vermogen branden.

Op het pelletforum www.pellets.forummotion.com zijn er zelfs enkele pelletgebruikers die een mix van pellets branden. Het gevolg is dat er minder as is, meer warmte en minder verbruik.

Mvg,

Steven

Hoi

Wij stoken nu voor het 3de seizoen met pelletkachel van Saey. Twee vorige winters liep alles vanzelf, zeer vlot. Deze winter doen we niet anders dan sukkelen. Wij hadden altijd pellets van wonterspan en waren/zijn daar zeer tevreden over. Sinds deze winter loopt ons stookkorfje geregeld over van de pellets, het lijkt of de kachel haar progammatie niet volgt. Het gekke is met de ene zak hebben we last en met de andere niet. Hebben contact gehad met de installateur, hij beweert dat het komt door slechte kwaliteit pellets. Wij zijn ten einde raad. Hebben schouw uitgekuist, kachel ontmanteld en proper gemaakt. Stel dat het toch door de pellets komt waarom vorige jaren geen last en bij sommige zakken ook niet.
Hopelijk kan iemand mij goede raad geven.
groetjes

Pascale,

Een ander merk kopen en mengen met uw bestaande pellets.

Op het pelletforum www.pellets.forummotion.com zijn er verschillende gebruikers die het doen. Meer warmte, minder as, minder verbruik, ...

Seven

Er is inderdaad een probleem met de laatste leveringen van plospan.Ik heb er ook problemen mee gehad,korfje steeds vol, roet in toestel en dergelijke.Plospan is er van op de hoogte want ze brengen nu een ander type op de markt.Je kan hierover meer lezen op het pelletforum.

Help ?????????
Ik zie de bomen niet meer door het bos !!!!
Ik weet niet wat aankopen, ben bang van een pelletkachel kachel gemaakt in italië, wie kan mij helpen?
Ik dank u voor de moeite.

Romain,

Koop dan een Saey uit België. Dat is nog eens goed voor de Belgische economie ook.

KMP uit Zweden, Rika uit Oostenrijk, Ecoforest uit Spanje, Deville uit Frankrijk.

Je kan al deze merken terug vinden op het pelletforum www.pellets.forummotion.com

In totaal kan je daar meer dan 250 verschillende verkopers uit België vinden en meer dan 45 verschillende merken.

Mvg,

Steven

Deze kachels zien er degelijk uit.

Het hoger rendement is ook een pluspunt naar stookkosten toe.

Spijtig dat er nog geen bezitter van dit merk een reactie geplaatst heeft.

Mits positieve reactie is deze zeker te overwegen ondanks de meerprijs.

 

Mvg,

Manuel

 

hoi,

 

ik ga dit oude draadje even opnemen.
Ik ben ook aan het uitkijken naar een pelletkachel en was al bij Piazetta terecht gekomen, eveneens de mp970.
Ik moet voor een inbouw gaan de wookamer laat echt niet anders toe.

Wat verstaan jullie eigenlijk onder het reinigen van de schouw, is dat het potje onderaan de schouwpijp of effektief de schouwpij helemaal vegen ?

Hebben jullie ook advies betreffende eventuele alternatief voor inbouw pelelt kachles.
Ik ga nu volgende week wel naar batibouw en daar is rondkijken, maar alle advies is welkom.

 

Tom

Hallo,

 

Om dit oude draadje te vervolgen.

Hebben een MCZ pelletkachel aangekocht , een Athos multiair in 2008.

Nu 2012 na al driemaal het brandpotje kapot gestookt te hebben, een nieuwe printplaat te steken waar de kachel kan

aan en uit gezet worden,begint de brandkamer te scheuren zowel links als rechts.

Contact opnemen met de verkoper is vrij moeilijk daar wij met hem verscheidene meningsverschillen hebben en hij

hem niets meer wil aantrekken van onze kachel. Steekt ook alles op het feit dat wij in het begin eens een maand op pellets

gestookt hebben die niet echt van goeie kwaliteit waren.

Sindsdien stoken wij met dezelfde pellets als die hij verkoopt,maar kopen ze bij dezelfde invoerder als hij maar iets goedkoper.

Hebben contact opgenomen met FERO de invoerder van de kachels hier in Belgie en die hadden graag het bewijs van het eerste

onderhoud gezien voor ze onze klacht wilden behandelen.

Het eerste onderhoud dateert van eind 2009 maar een bewijs hebben we nooit gehad daar de verkoper deze onderhoud graag in

"het zwart" uitvoerde, daar dit voor ons dan goedkoper was.

Bij eventuele problemen met de kachel zou hij alles wel regelen.

Ik heb contact opgenomen met een collega van mij die dezelfde kachel bij dezelfde verkoper gekocht heeft.

Bij hem net hetzelfde, onderhoud in het zwart en geen bewijs daarvan.

Verdenk FERO en mijn verkoper ervan om onder één hoedje te spelen om hun verantwoordelijkheid te kunnen ontlopen.

Sinds ik een mailtje gestuurd heb met de reden waarom ik geen bewijs heb zwijgen ze in alle talen.

Dus voor diegenen die een pelletkachel zoeken NEEM ZEKER GEEN MCZ KACHEL want de service van FERO is gewoon

onbestaande.

En koop zeker geen kachel bij PELLET BIO HEATING SYSTEMS IN EVERGEM. 

Oei, net een palletkachel aangeschaft van MCZ ... bij Fero ...

is die verkoper zeker dat zijn marchandise niet valt onder de 10 jaar verantwoordelijkheid van een bouw ? 

" is die verkoper zeker dat zijn marchandise niet valt onder de 10 jaar verantwoordelijkheid van een bouw"

 

Het is eigenlijk aansprakelijkheid tot 10 jaar na datum. Mocht die kachel kapot gaan of in het slechtse geval een dode vallen door bv. CO door slechte montage of fouten van de aannemer dan kan je hem tot 10 jaar aansprakelijk stellen via de rechtbank, je hebt er recht op maar je zal het moeten afdwingen (meestal, tenzij het zo duidelijk is dat ze het gewoon toegeven en goed maken). Dat is nog iets anders of een garantie.

 

Gaat de boel kapot zonder aanwijsbare reden van fouten dan is het gewoon wettelijke garantie...2 jaar.

 

(volgens dat ik weet, ben ook geen jurist)

""De weg van carisfire""

Alles wat ik koop met garantie , en ik weet dat bij twijfel de verkoper moeilijk gaat doen.

Gewoon hem opbellen (niets over garantie vertellen) en alles laten maken.

Verkoper de waan laten dat er weer iets te verdienen valt.

Bij het verkrijgen van faktuur een aangetekende brief sturen met de vraag ,valt dit niet onder garantie?

Samen  met u ongenoegen en gebreken ervan .

Altijd fotos maken .

Eens kijken wie  bij dagvaardeging aan het rechte eind trekt.

In 99 % altijd klant als het in het verlengde van garantie valt.

Bij nieuwbouwers kan je dit onderdeel meeverzekeren in rechtbijstand.

Zij zullen u wel inlichten of het een haalbare kaart is.

Toch fijn als je altijd (rechtbijstand) over een advokaat kan beschikken.

Voordeel is hier zij moeten de centen achterna en u niet achter de garantiewerken.

Chris