Vervanging mazoutketel door een warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag had ik geweten of de vervanging van onze mazoutketel (met klassieke CV) door een warmtepomp (waarvoor de electriciteit wordt geproduceerd via FV zonnepanelen) op termijn realistisch is? Ik dacht gehoord te hebben dat bijv.Daikin met een warmtepomp oplossing zou komen? Weet iemand hierover meer?
Dank voor uw hulp.
Philippe

Reacties

Tijdens het stookseizoen wanneer je warmtepomp moet gaan werken kunnen je eigen FV panelen niet genoeg elektriciteit opwekken. Met netgebonden FV los je dit op. De elektriciteitsproduktie van de windmolens aan/in zee is het hoogst tijdens het stookseizoen.(ideaal) Een mooie combinatie maar een grote investering.
Laat wel eerst alles narekenen, warmteverlies, warmte afgifte vermogen van de radiatoren bij lagere circulatie temperatuur (45? ipv 70°C).

Succes!

Even opletten voor je een warmtepomp installeert in een oudere woning.
Een warmtepomp werkt met lage temperaturen en is daardoor alleen goed bruikbaar in een zeer goed geïsoleerde woning.

groeten
rik