water sparen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Weet er iemand waar je (in Gent) een spaarperlator kunt kopen? = mousserende kop om op je kraan te monteren (vgl met spaardouchekop, maar dan voor lavabo). In de gewone doe-het-zelfzaak hebben ze dat niet, en in de speciaalzaak kijken ze je raar aan en zeggen ze dat je je kraan maar niet volledig open moet draaien als je wilt besparen.

Reacties

Dat treft, ik heb hier een uurtje geleden naar staan kijken... wordt verkocht in de Brico: Brico Wondelgem
Heinakker 2
9032 Wondelgem (Gent)

Bedankt!

Ik heb net eens op de site van brico gekeken. Wat ze daar verkopen is ofwel een schuimkop van € 1,99 merk Roalba, ofwel een verchroomde schuimkop op kogelgewricht van € 6,29. Dit zijn geen spaarkoppen, wel? Is er iemand hier die daar van op de hoogte is?

Probeer hier eens:
http://www.energiebespaarshop.be/

't is de site van de lesgever van de opleiding voor Energiemeesters van de campagne Klimaatwijken. Ik had de indruk dat het een integere persoon is.

Waterbespaarder kraan €1.57EUR

Inderdaad, maar je moet wel € 5 verzendkosten betalen voor een toestelletje van € 1,57. Maar blijkbaar is er geen andere optie - met het vinden van een spaardouchekop had ik hetzelfde probleem.

spaardouchekop kan je bij www.e-ster.be (of toch tot voor kort)

Perlatortje voor op de kraan kan je volgens mij in goede doe-het-zelf zaak vinden (als het geen goed is, zal het wel beter worden naarmate er kalk in komt )

een gewone perlator is geen spaarperlator (net zoals een douchekop geen spaardouchekop is).

Ik heb die Brico-dingen niet in detail bekeken, maar er stond toch op dat ze een besparing van 50% zouden opleveren...?

mja, zo'n bruismondstuk bespaart inderdaad in vergelijking met een (oude) kraan zonder mondstuk, maar tegenwoordig hebben alle kranen toch zo'n perlator. Ik zou willen besparen bovenop deze standaardbesparing. Een spaarperlator dus. Ik denk niet dat de brico dat verkoopt. Bij de Gamma heb ik het nagevraagd, en zij hebben het alleszins niet - wel in holland, maar belgië hinkt wat achterop.
Voor de zekerheid heb ik toch maar een aantal waterbespaarders gekocht via de energiebespaarshop. Ben eens benieuwd.

Voor wie het weten wil: mijn waterbespaarders zijn aangekomen, en ik heb ze onmiddellijk geïnstalleerd - geen klagen dus over de service, al vind ik € 5 verzendingskosten wel veel aangezien ze toekwamen per gewone brief, wat de verzender slechts 50 cent kostte. Het zijn platte plastieken schijfjes, ziet er op het eerste zicht echt waardeloos uit

Over de werking: je merkt duidelijk een verschil in waterdebiet. De straal is niet meer volledig. En als je de kraan opendraait, klinkt er een schor, fluitend geluid. Wat dat betreft ben ik lang niet zo tevreden als over mijn spaardouchekop, waar ik het verschil met een gewone douchekop nauwelijks merk.

Maar goed, als de bespaarders hun dienst bewijzen neem ik de ongemakjes er graag bij.

Misschien ook eens na te kijken en tip: bij de meeste kranen kan je het waterdebiet regelen alsook hoe heet het warm water moet zijn.

Je moet maar eens kijken in de handleiding.

(nuja ik kan dat toch bij mijn kranen en dat zijn zeker niet de duurste of de meest trendyste modellen).

Natuurlijk als je dan een emmer, of de wasbak wilt vullen duurt dat wel wat langer....

mischien een electronise kraan bespaart nog meer , prijs van een kraan?
zelf heb ik zo een bespaarder die men er op vijst bij de sanitairwinkel gekocht