opbrengsten sonnenertrag mei

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het is weer zover. Deze maand is voorbij en het zou prachtig zijn als iedereen zijn opbrengsten zou registreren op http://www.sonnenertrag.eu/?lang=nl . Enkel juiste data is goede data, en enkel met correcte data kunnen we correct vergelijken.

Heb je nieuwe ideeën laat het ons weten. Met jullie inspraak zal zeker rekening gehouden worden.
Hiervoor heb je 2 mogelijkheden:

email: belgien [at] sonnenertrag.de

of direct in het forum onder

http://www.photovoltaikforum.com/viewtopic.php?p=133040#133040

In de loop van de volgende weken/maand zullen we jullie een volledig nieuwe "hitparade" (top-liste) voorstellen. Een hitparade voor alle landen, met vele nieuwe mogelijkheden.

Uw Sonnenertrag team.

Reacties

Tja, wat is nu juist:

De SMA geeft 410,31Kw
Maar de geijkte teller komt maar op 403 kW voor deze maand.

Een hele mooie opbrengst alvast, zo mogen meer maanden komen

En euh ... juist m'ne update gedaan

Ikzelf neem altijd de tellerstand van de geijkte teller. 't is immers die teller die gebruikt wordt voor het bepalen van de GSC. (deze maand had mijn omvormer 559.7 kWh, terwijl de geijkte meter 562.5 aan geeft)

en ik heb ook dezelfde hoop: laat de zonnige zomermaanden maar komen.

Ook mijn geijkte teller loopt een beetje achter op mijn omvormer. Of is het eigenlijk mijn omvormer die een beetje (teveel optimistich) voor loopt op de geijkte teller ?

Waarschijnlijk dit laatste.
Doch ik weet hoe ik de instellingen kan veranderen van mijn invertor op dat gebied (installateurs level) en heb dit reeds één maal aangepast (gewoon het opgebrachte vermogen beetje naar beneden brengen). Ga dit einde dit jaar weeral doen. Op die manier blijven ze beide GELIJK en is dit gemakkelijker.
Ohh ja, mijn gegevens zijn ook reeds ingebracht (vannacht gedaan) en mijn MEI resultaten zijn dus correct en volledig.
Heb met mijn 4kWpiek installatie in mei 599,83 kWh opgebracht. Net een 0,17 kWh te weinig om die 600 grens te bereiken. Een beetje jammer... Doch virtueel zie ik dit toch aan als dat ik die 600 grens bereikt heb.

Hier ook net onder de kaap 450 gebleven en had ongeveer een 350 voorspeld.

Jammer van de laatste week van mei, anders was het een zeker 500.

hier ook cijfers van geijkte teller, al de rest telt toch niet voor de GSC's

Groetjes,

Peter

http://www.zonneblog.be