warmtepomp droogkast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Met gezinsuitbreiding op komst, willen we uitkijken om een droogkast aan te schaffen. Op topten.be zijn er twee condensatie modellen te vinden die zijn uitgerust met een wzrmtepomp en zo een klasse A halen.
Zijn er mensen die ervaring hebben met zulke droogkasten ?
Ook ivm droogtijd en resultaat....

bedankt,
Jeroen

Reacties

Wij hebben een van Blomberg. Tot nu toe een degelijk machien maar ze is wel nog maar 2 jaar 'oud' en wordt sinds een jaar nog maar uitzonderlijk gebruikt. Onze was hangen we 95% van den tijd te drogen op een rek of nen draad dus jah... Da geeft ni echt een duidelijk beeld heh. Ze was wel vrij kostelijk: dik 900€ voor zo'n ding.

Eerlijk gezegd: als ik zie hoe weinig we ze nog gebruiken (hooguit 1 à 2 keer per maand) zou'k het nimeer kopen wegens zo kostelijk. Maar als ge bena dagelijks een droogkast draait (wat wij deden voor ik m'n vrouw van een droogrek kon overtuigen) dan lijkt het me wel een goei investering.

Wij hebben een AEG droogkast met warmtepomp. Bijna een jaar. Prima toestel. 820€ betaald. Meestal drogen we de was buiten maar met twee kleine kinderen lukt dat niet altijd en dan is het leuk te weten dat het toestel niet teveel verbruikt. Bij ons ongeveer 1,8kWh per cyclus. En in de winter recupereer je die warmte nog om je huis op te warmen. Als sporadisch gebruiker haal je allicht moeilijk de meerkost uit zo'n toestel. Zo moeilijk zal het niet uit te rekenen zijn hoelang dat duurt voor een aantal droogcycli per week.

Zoek ook eens op het forum, dit topic is reeds aan bod gekomen. Wij hebben sinds 1 maand een AEG. Gekocht bij Electromania (internetwinkel) voor 755,- incl levering. Tot nu toe werkt ze zeer goed. Op de andere vraagstaart kan je oudere gebruikers terugvinden.

@dirk
Die prijs valt me beter mee dan bij een gekende electrowinkel, waar je 999 moet dokkken voor dezelfde droogkast.
Maar hoe zit het met garantie/hersteldienst bij die internetwinkel ?

Garantie is steeds fabrieksgarantie, of je nu koopt bij een internetwinkel of Vandenborre en consoorten.
Voor die extra 'service' moet je dus niet extra betalen.

Hang je te drogen kledij aan de achterkant van je diepvries.
Je rendement van je vriezer gaat erop vooruit zolang er vocht verdampt van je kledij.
Waarom verkopen ze geen gecombineerde eenheid droogkast-diepvries ?

@Hans
Ik heb met de dienst naverkoop van Vandenborre (om geen namen te noemen) heel goede ervaring, maar of me die echt 200 euro waard is, weet ik niet.
Ik heb alleen schrik (misschien ten onrechte) dat als je in de problemen zit, niet zo gemakkelijk geholpen wordt via bvb AEG.

Bij een aankoop op internet moet je blijkbaar enkel letten dat je een Belgisch toestel koopt ivm met de garantie door AEG België.

Jeroen,

Ik heb een AEG met warmtepomp en ben daar zeer tevreden over.
Droogtijd en resultaat is vergelijkbaar met een andere droogkast. Verbruik is opmerkelijk lager. (Mijn vorige droogkast was 10 jaar oud en een klasse C.)

In de winter gaat zo ongeveer alles in de droogkast, in de zomer drogen we zoveel mogelijk buiten.

Als je de droogkast veel gebruikt kan ik de aankoop van een apparte zwierder wel aanraden. Je was gaat dan veel droger in de droogkast en de droogtijd wordt een stuk korter.

@dirk
daar had ik ook mijn bedenkingen bij, dus ik heb naar de klantendienst gemaild, en zij geven mij volgend antwoord:

>Sommige verdelers doen hun herstellingen zelf. De meeste, en zeker als het onder waarborg, is geven dit aan ons door. Onze service is te bereiken op ............... De waarborg is op de onderdelen, werk en verplaatsing. (verplaatsing niet op draagbare toestellen zoals bv een >stofzuiger ) . Ook voor toestellen van een ander EU - land.

dus bestellen via internet in bvb Duitsland wordt precies toch een realistische optie

Jeroen,

Ik ken maar 1 AEG model met energieklasse A (Lavatherm 59840). Via r**coon heb ik een EU-model, wat +/- €100 goedkoper is dan het NL-model. Het enige verschil tussen beide zijn de 'duitse' omschrijvingen ipv de nederlandstalige op het gebruikerspaneel. Ik kan daar mee leven...

Grappig is wel dat door het meerverbruik op m'n teller - tot begin dit jaar aankoop steeds een droogkast kunnen uitstellen - mijn vrouw ook rationeler met energie omgaat.

wij hebben ook een blomberg ongeveer 1,5 jaar zeer tevreden ik denk een van de zuinigste op dit moment droodresultaten zijn ook zeer goed uitgebreid programma

Wij eveneens een AEG Lavatherm condens met warmtepomp, nog steeds even efficiënt en intussen een 3-tal jaar in gebruik.

Zelfde bevindingen als Hans, nl. verbruik van een 1,8kWh per cyclus (reken op een 2 uur om de cyclus rond te maken).

Bij ons staat het toestel in de badkamer, is een zaalige meerwaarde bvb als je de douche verlaat, of baby badje krijgt.

In ons geval heel handig (toestel heeft ook een antikreuk toets) en tijdsbesparend voor een werkende mama en papa met baby/peutertje. Ik zie ons niet telkens een half tot 1 uur kostbare tijd verspelen met was ophangen die we liever met kroostlief besteden.

Gewoon zorgen dat je de 7kg optimaal benut (niet energie-onefficiënt gaan werken en de droogkast maar tot de helft gaan vullen)

Net nog gechekt op Redcoon > 683 Euro (prijs lijkt me intussen sterk gedaald te zijn)

na enkele maanden zijn de problemen met deze droogkast begonnen.  Nu (februari 2011) mogen we ze vermoedelijk afschrijven.  AEG is te mijden!

Wel al goede ervaringen in de fam met Miele droogkast met warmtepomp.

hallo,

heeft iemand ervaring met het vrijgekomen vermogen aan de omgevingslucht van een aeg wp droogkast?

wij willen namelijk dit toestel aanschaffen, maar vrezen voor te grote warmteontwikkeling in de wasplaats...

We wonen in een laag energiewoning, en hebben nu een gewone condensatie droogkast, met het volgende probleem: als we de droogkast opzetten is onze volledige bovenverdieping (100m²)  (te) warm.

we krijgen nergens geen opgave van de fabrikant van het afgegeven vermogen aan de ruimte...

Alleszins is de opwarming van de omgeving veel beperkter dan een gewone condensatie kast.
Wij hebben net noodgedwongen een nieuwe met WP gekocht, de oude was finaal kapot...

Logisch denk ik, stel je hebt 3KWh warmte nodig, een oud model geeft dat af aan de omgeving. EEntje met WP haalt zelf toch minstens 50% van die warmte eerst zelf uit de omgeving ?

 Dat valt goed mee. Het is beduidend minder warm dan met een gewone droogkast.