bijkomende muurverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste
ik bouwde een stuk in Ytong (30cm dik)aan tegen het bestaande huis en in dat nieuwe stuk( 7m x 11m, hall, keuken en open leefkamer) willen we een speksteenkachel zetten. Voor bij langere afwezigheid, zeer koude periodes of voor als we door omstandigheden niet (meer) kunnen stoken dacht ik er aan enkele circuits in de muur te verwerken voor muurverwarming.
1 Ik zou hiertoe groeven in de Ytong trekken 15 cm, vertikale platsing van de buizen hierin, stukken van 1 ot 1,5 m breedt en tot tegen de zoldering. Nadien zou ik dit gewoon bepleisteren met de rest van de muren. Voordeel : je ziet geen verschil in dikte. Lijkt dit een goed idee? Voorzie ik een bewapenningsnet? Kan dit met gewone pleister (Knauf Goldband)?
2 Welke oppervlakte dien ik te voorzien? Muren: 30 cm Ytong, planken zolderingsvloer (1duim lariks) en 10cm styropur dakisolatie.
Groetjes en benieuwd voor jullie reacties.

Reacties

wij hebben een klein stukje muurverwarming omdat we niet voldoende watt zouden hebben van onze vloerverwarming.

We hebben hiervoor een binnenmuur genomen om geen verlies naar buiten te hebben. De buizen zitten slechts 1cm onder het oppervlak van de muur. In totaal ongeveer 3cm onder de bovenste bepleistering.

Wij hebben een netje geplaatste over de muurverwaming. En mbv glaswol in de bochten wat plaats gelaten voor uitzetten van de buizen.

Men vertelde dat het belangrijk was om beneden te vertrekken met de buizen en steeds naar boven te gaan, dus geen bochten die hoger zijn waar lucht kan blijven inzitten.

We zijn nog niet lang verhuist maar heeft op het einde van de winter nog even gewerkt. Alles ziet er nog goed uit en momenteel zijn we er tevreden over ...

als de buizen in een andere buis zitten (flexibels) kunnen ze rechtstreeks bepleisterd worden. Ze dienen wel minstens 1 cm diep te zitten. Fixeer ze goed met ijzeren fixtieband in de muur.

je legd toch geen muurverwarming met buis in buissysteem, het is wel de bedoeling dat je de muur verwarmd, geen luchtsouw want dit heb je met buis in buis, dus rechtstreeks inpleisteren, kan ook op muur en dan met gaas erover, of zoals de starter voorstelde infrezen en dan bij het pleisteren buizen op 3kg zetten, zo zijn ze uitgezet voor het pleisteren, moesten wij ook doen voor vloerverwarming bij vriend, ikzelf heb alles laten gewoondoor plakker laten volspuiten, en ze bebben het te vlug effenwillen zetten en je ziet het een beetje, maar nergens barsten of zo, ik kan je de fotos ook even nemen als jullie dit willen, wel gelegd in voorgevormde stenen van terca.