juiste omvormer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste techneuten,

We hebben een installatie voorgesteld gekregen: 20x221w bisol panelen en een sb3800. de panelen kunnen volgens mij 574 v geven en de sb3800 mag maar 500v max krijgen. Dus hoe zit dat nu, mis ik iets? ook vraag ik me af, na het draadje van extra koeling en derating te hebben gelezen, of er van die 4420wp niet veel verloren gaat onze ligging en helling van het dakvlak zijn alvast 100% ideaal.

Reacties

Om te weten of de omvormer voldoet kan je het programma Sunny Design Downloaden van de site van SMA.

(http://www2.sma.de/de/solartechnik/produkte/kommunikation/kommunikationsprodukte-und-software/software/sunny-design/downloads/index.html)

@pee,

Bij het berekenen van de omvormer gaat men uit van de Vmax of de openklemspanning van het paneel en niet van de Vmpp,in het geval van de BISOL panelen zitten er 60 cellen in serie aan ten minste 0.6 Volt/cel=720 Volt min open klemspanning!!VODDEN!