leembepleistering op gyproc ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

We gaan binnenkort in een huis wonen dat voor een groot deel gerenoveerd is met gyproc-platen. Omdat deze blijkbaar niet geheel onschadelijk zijn voor de gezondheid, zou ik deze graag bepleisteren met leem, gezien ook de neutraliserende werking hiervan. Heeft iemand hier ervaring mee of enige opmerkingen?

Alvast bedankt.

Reacties

bump

Geen ervaring, wel al geïnformeerd :
Dit moet volgens mij betaalbaar mogelijk zijn door er zo'n soort 'stromatten' op vast te maken. Dan een dikke laag bruinleem en daarop dan uw leemfinisch.

Informeer u eens bij (o.a.):
- http://www.ecologischbouwen.be/
- http://users.pandora.be/engelen/wonen/nl_start.htm
- http://www.lamaisonecologique.be/
- ...

Voor zover ik weet is het voldoende om er een "hechtgrond" op te zetten (bijv. silicaatverf met zandkorreltjes in voo een mechanische bevestiging), waarover dan direct een finish (enkele mm dik) kan aangebracht worden.

@Jan : kan volgens mij ook, maar de 'positieve invloed' van leem zal dan wel minder zijn. (want minder leem)

Jan,

In onderstaande link staan ook een paar foto's waar we (mijn vrouw) onze muren (wel met gewone bezetting) heeft afgewerkt met een leemfinish.

http://picasaweb.google.be/Goverco/Tegelkachel

Poepsimpel zoals men hier plagt te zeggen. Gemakkelijk te verwerken en nog gemakkelijker om eventuele beschadigingen te bewerken.

Patrick