laptop op zonne- energie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,

Wat is volgens jullie de goedkoopste manier om een laptop volledig onafhankelijk op zonne- energie te laten draaien?
Op internet vind ik alleen zonneladertjes die de batterij van de laptop zouden moeten bijladen, maar die zijn enkel voor 12 volt terwijl mijn laptop 19 volt vraagt volgens de adaptor. Ik heb wel een inverter, maar draagbare batterijen van 12 volt die het vermogen van een laptop kunnen leveren zonder te gassen vind ik niet terwijl een partij reservebatterijen voor mijn laptop zeer moeilijk is te vinden. Lithium ion batterijen lijken dan weer een zeer speciale lader te vragen zodat zonnepaneeltjes helemaal uit den boze zijn.
Weet iemand toevallig tips voor een laptop op zonne energie?

Dank bij voorbaat

Reacties

Hallo cumulus

kijk eens op www.desolarshop.eu ,firma uit maastricht, misschien staat hier wel iets dat je kan gebruiken.

groeten

Hallo Cumulus,

heb je deze al gezien? Ik weet niet of ie op 19 Volt gaat, maar de eigenaar van de site heeft er zelf een gekocht je kan het hem eens vragen.

http://www.planetgadget.be/2007/11/rugzak-op-zonne-energie-reactor-solar.html

Trouwens, toffe site voor gadget freaks

Cya
Peter
http://www.zonneblog.be

Link 1 (beetje duur wel), link 2 (ook een beetje duur).
Misschien een keer zoeken op dingen als Makezine en zo?

Bart,

daar ben ik het niet helemaal mee eens. Diegene die ik voorstelde is natuurlijk wel een rugzak, hé.

Dus het is multifunctioneel en niet enkel een oplader.

Groetjes,
Peter
http://www.zonneblog.be

Bedankt voor de tips Als ik het zo naga, werken alle systemen op basis van een Li-Po of Li-Ion batterij die door een zonnepaneel wordt opgeladen waarna je de laptop al dan niet met een inverter erop aansluit.

Maar... deze batterij raakt vroeg of laat ook versleten en dan zit je weer met het probleem van 'hoe raak ik aan een nieuwe batterij', net zoals ik nu met mijn laptop al heb.

Weet iemand waar ik afzonderlijke lipo/li-ion batterijen zou kunnen kopen die al dan niet met een speciale lader/adapter op een zonnepaneel kunnen worden aangesloten?

Wat zou er gebeuren als ik ergens bij conrad of de gamma een reserve batterij van een boormachiene of zoiets koop en die met een zonnepaneel probeer te laden om vervolgens mijn laptop erop aan te sluiten?

Veel dank,

Hendrik

Ik ga mijn vraag anders stellen: welk is de kleinste batterij die gedurende minstens drie uur een stroom van 50 watt kan leveren?

Ik gebruik momenteel een loodzuurbatterij (gel-uitvoering) van 17 Ah, die samen met een inverter nog net in een stevige rugzak kan, terwijl 17Ah voldoende is, maar als ik daar meer dan 30 watt uittrek, begint dat ding langs alle kanten gas uit te spuwen terwijl de gebruiksaanwijzing zegt dat je maar de helft mag gebruiken, dus schiet er ineens maar een dikke 8 Ah meer over

peter Bart, daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Eh?! Met wat niet eens? De dingen waar ik naar link zitten qua prijs een heel klein beetje boven die van u ... .

Cumulus als ik daar meer dan 30 watt uittrek, begint dat ding langs alle kanten gas uit te spuwen

Toch maar mee oppassen dacht ik zo, voor je het weet ben je ook nog je laptop kwijt. Nogmaals, ik zou dingen als Makezine en Instructables uitpluizen, sites zoals Techeblog in het oog houden, en vergeet vooral de nieuwsgroepen niet.
Bij onze Noorderburen is er circuitsonline.net, daar kunnen ze je vast verderhelpen.
Laat iets weten als je resultaat boekt!

hee!

even een vraag ea,,
Waarom is een laptop op zonne-energie beter voor het milieuu ?
:$
Dat moet ik toch ckers weten voor school..

Al vast bedanktt.

Groetjes Lianke