bijkomend isoleren bij isotec

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Mijn dakopbouw van buiten naar binnen dakpannen - isotec panelen (10 cm pur met aan weerszijden aluminiumfolie en geïntegreerde panlaten en dus niet dampopen) keepers en horizontale dwarsbalken.
Ik zou nog bijkomend willen isoleren tussen de keepers alvorens de zolder af te werken met Fermacelplaten.

Welk isolatiemateriaal neem ik best?
Is dat extra isoleren uberhaupt een goed idee, of krijg ik dan vochtproblemen in de keepers en dwarsbalken (vermits de reeds geplaatste isolatie niet dampopen is)?

Ik kijk uit naar reacties.

Philippe

Reacties

Dag Philippe,
Wilde je bijkomend isoleren omdat het isotec daksysteem niet winddicht is?
Ons dak is vernieuwd met Isotec maar de buitenlucht heeft vrijspel onder de isolatiepanelen. Heb je bijkomend geïsoleerd tussen de keepers? Met wat en met welk resultaat?

Als de isotec bij juiste plaatsing aansluit op de isolatie van de muren dan kan er normaal geen wind tussen. De naad kan best opgespoten en afgekleefd worden om zeker te zijn. Bij goede plaatsing is isotec volledig winddicht.
Isolatie onder deze panelen bij plaatsen heeft enkel zin als aan vorige voorwaarden is voldaan en kan dan wel maar wees voorzichtig. Het dauwpunt van de isolatie moet in het bovenste materiaal blijven anders krijg je vochtproblemen. Isoleer met een 100% droog product en werk af met een 100% dampdicht scherm. Vergeet niet alle naden af te kleven.
Bij isolatie met PUR zou ik niet meer dan 8cm bijplaatsen met rotswol kan je misschien tot max. 16 cm gaan.

Dag Dirk,

Ik wil niet voor de winddichting meer isoleren, maar om de warmtedoorslag te verminderen.

De isotec platen zijn in de tand en groefverbinding verlijmd, ik heb de veluxramen met blauw dampscherm afgeplakt. Dat scheelt hem een pak in winddichting en geluidsafscherming.

De aansluiting met de muurplaat heb ik vol rotswol gepropt en daarvoor heb ik om koudebruggen te vermijden de stukjes opstaande muren geïsoleerd met blauwe isolatieplaten (XPS geloof ik)

Eén ruimte wordt een badkamer en die zou ik niet extra isoleren omdat daar veel vocht geproduceerd wordt.
De andere ruimtes wil ik wel extra isoleren.

Wim,

Waarom niet meer dan 8 cm PUR?

en Philippe, hoe heb je het verder afgewerkt? Ik ga dat probleem ook hebben. Nu ja probleem... ik vroeg het me al af. Want de madame wil alleen de spanten zien, niet de kepers.