aankoop condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vandaag kregen we de laatste offertes binnen voor een nieuwe condensatieketel .
We hebben de keuze tussen 3 merken :
de Viessmann 222-F
de buderus gb112-29t25
en een Daalderop type combifort 32/80

Onze woning heeft twee badkamers, dus één van de belangrijkste punten voor ons, is de mogelijkheid om op twee plaatsen tegelijk over voldoende warm water te beschikken.

Graag hadden we nog een andere mening gehoord over deze merken om onze keuze een beetje makkelijker te maken.

Reacties

Beste Bruno,

Voor een nieuwe zuinige nieuwe installatie is het belangrijk dat de ketel qua vermogen is afgestemd op de verliezen van uw woning. D.w.z. betreft beginmodulatie en maximum vermogen. Controleer of uw afgiftesysteem het mogelijk maakt om de ketel te kunnen condenseren.

Als u op 2 plaatsen gelijk warm water wil pakken zitten toch met of een direct gestookte(bijv. die van Ariston zijn van het gesloten type) of een indirect gestookte boiler.

Let op een mogelijke centrale plaatsing van de ketel binnen het beslotenvolume en een regeling van de ketel welke het mogelijk maakt de ketel te moduleren. Verder zou ik nog letten op het verbruik van de cv pomp.

Dus het belangrijkste is dat u eerst zelf uw warmteverliezen uitrekend van uw woning en controleert of het afgifte vermogen voldoende is om net lagere watertemperaturen te kunnen werken.

ALs dit gebeurt is kan u beter de ketel erbij kiezen welke hierbij past, waarbij het merk van de ketel minder belangrijk is geworden.

wij hebben een standaard condensatieketel (30kw) staan van Vaillant en die is voldoende om onder de douche lekker warm water te behouden en gelijktijdig in de keuken warm water af te nemen. Tenminste als je een spaardouchekop gebruikt.