Switchers energieleverancier gezocht!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

In het kader van mijn opleiding marketing ben ik op zoek naar mensen die veranderd zijn van energieleverancier. Behoort u tot deze doelgroep en bent u bereid een korte vragenlijst in te vullen, gelieve dan te mailen naar elisa.derijck [at] student.vlekho.wenk.be

Alvast bedankt!
Elisa

Reacties

Hallo,

Nog een laatste oproep. Ik heb nog een 20-tal
switchers nodig i.v.m. mijn onderzoek voor school naar
de redenen waarom mensen veranderd zijn van
energieleverancier. Als je bereid bent een korte
vragenlijst in te vullen gelieve dan te mailen naar
elisa.derijck@student.wenk.be. Ik stuur dan de
vragenlijst door per mail!

Ik hoop op nog wat respons...

Alvast bedankt!
Elisa

Ben ondertussen al twee keer overgeschakeld en later op het jaar verhuizen we en dan schakelen we nog eens over op Ecopower.

Roel,

ik heb je een mailtje gestuurd met de enquête. Al
bedankt voor je reatie!

Dag Elisa,

Ik ben sedert Juni 2007 Bij ecopower, als ik je kan helpen moet je maar iets laten weten.

MVG
Christof

Hallo Elisa,

Ik ben ook overgeschakeld naar ecopower,laat maar iets weten .

groeten
koen d

Elisa, laat maar komen.
Mon

Woehoe super!!
Elisa

Elisa,

kan je me geen raad geven of ik moet overschakelen of niet?
Momenteel ben ik bij Electrabel, contract loopt af op 31/5.

Alle simulaties (Electrabel, Nuon, Essent, ...) die ik doe komen ongeveer op hetzelfde uit.

Thx!

ik ben in 2006 overgeschakeld van Citypower naar Essent.

Essent talmde meer dan zeven maanden en sloot me pas aan op 1 januari 2007. De beloofde kostprijs per KwH bleek bovendien op de eerste afrekening al 10% hoger te liggen. Ondanks aangetekende brieven niks uitgehaald. Een ombudsman bestaat niet (zou in de maak zijn) en voor 50 euro verschil ga je niet naar de rechtbank.

Stuur me maar je enquete door.

Is je enquete tijdrovend? 'K heb niet al te veel tijd. 'k zit momenteel in de wetteksten te blokken voor examen (26 april). Enfin zal toch een poging wagen en wat tijd vrij maken om je ter dienste te zijn.

MVG

Luc

Nog volk nodig?
Ik ben nog niet helemaal overgeschakeld, mijn vorig contract loopt af op 31/8/08. Maar ik heb het al wel aangevraagd.
Als dat ook mag, stuur maar door!

Hallo Ecopower fans,

sinds ik afweet van het bestaan van ecopower ben ik ook van plan over te schakelen van leverancier, nier alleen omwille van het feit dat Ecopower een gunstig tarief biedt voor kleine verbruikers (ik produceer zelf met een PV-installatie die mijn jaarbehoefte dekt), maar ook omwille van hun bedrijfsfilosofie. Ik zal echter nog effe moeten wachten tot mijn contract met Luminus afgelopen is.

Wat ik via deze weg wil vragen: Ecopower levert geen gas, dus hiervoor zal ik bij Luminus moeten blijven (of een andere leverancier). Weet iemand of Luminus hier moeilijk over doet, vermits ik het contract voor electriciteit opzeg, maar die voor gas wil behouden? Kan dit trouwens?

Groeten,

Johan

Essent, die maken der een zooitje van hoor.

In augustus 2006 zijn we verhuisd van een huurhuis naar onze eigen woning. De afrekening van ons huurhuis heeft 7 maanden op zich laten wachten. De verkeerde afrekeningen hebben we steeds teruggestuurd en geweigerd te betalen. Uiteindelijk hebben we een correcte afrekening gekregen.

Voor onze eigen woning is het nog rampzaliger. Maar sinds april 2008 wonen we volgens EANDIS op ons nieuw adres. Essent heeft dus anderhalf jaar nodig gehad om dat in orde te brengen, na herhaaldelijk aandringen van onze kant. De verbruiker moet alles wel zo snel mogelijk doorgeven, op straffe van een sanctie, maar Essent, die moeten blijkbaar hun verantwoordelijkheden niet nakomen.

Dit heeft als gevolg gehad dat we nog nooit een meterstand hebben kunnen doorgeven. Aan EANDIS konden/mochten we niets doorgeven, want we woonden officieel niet eens op ons adres!!! Essent gelooft de meterstanden toch nooit. Nu natuurlijk zitten we opgezadeld met verkeerde afrekeningen. Verkeerde meterstanden en eveneens tarieven waar we kop noch staart aan krijgen. Die afrekeningen weigeren we van te betalen en sturen we gewoon terug met onze opmerkingen. Als ze niet in staat zijn correcte afrekeningen te maken, kunnen ze naar hun geld fluiten. We zijn Essent nog een heleboel verschuldigd, maar in deze is dit zeer nuttig.

Om van al die miserie verlost te zijn, schakelen we in september (opzegtijd van het contract) over naar Ecopower.
Hopelijk duurt het dan weer geen zeven maanden voor we een correcte afrekening krijgen...

MVG

Stijn

@Stijn

Ik ben in Juni 2007 overgestapt van nuon naar Ecopower, ik heb mijn afrekening pas twee weken geleden mogen ontvangen.

Verschillende keren gebeld naar Nuon hoe da zat, want ik had mijn tellerstanden doorgegeven op het moment dat ik overschakelde.

Bij Nuon vertelden ze me steeds dat ze de tellerstanden nog niet hadden doorgekregen van onze netbeheerder Infrax (WVEM)

De facturatie bij nuon trekt wel op nie veel, veel problemen gehad, een week voor de eindafrekening sturen ze dan een herberekening die niet op de eindafrekening gebaseerd is. vb voor gas,ze vragen 3€ per maand meer, nadien krijg ik de afrekening dat ik 360€ moet terugkrijgen, toch niet echt logisch.

Uiteindelijk na veel bellen en lang aandringen hebben ze dan 10€ afgedaan van het voorschottarief.

Als ik een betere leverancier zou vinden voor gas zou ik zeker niet twijfelen om over te schakelen, maar helaas zijn alle leveranciers zo onduidelijk op al hun facturen.

MVG
Christof

Voor gas zit ik bij EBEM, het gemeentelijk energiebedrijf van Merksplas en ik ben daar tevreden over,

Dirk

Dirk,

Spijtig genoeg kan ik je momenteel geen raad geven. Ik kan je eventueel wel de resultaten van ons onderzoek doorsturen, als je dat graag hebt. Zal begin juni zijn.

groetjes,
Elisa

Luc & Nelson,

ik stuur jullie vanavond de enquête door. De enquête duurt maar een 5-tal minuutjes.

Tot vanavond!
Elisa

@dirk

Electrabel verhoogde onlangs haar tarieven. Wanneer je contract afloopt in mei zullen ze wellicht dit hogere tarief beginnen toepassen.
Doe de vergelijking eens op www.vreg.be

Essent zou ik iedereen afraden.

@johanV

Luminus maakt daar geen probleem van als je enkel voor gas klant blijft. Ik zou wel eens nakijken of je ergens anders een gunstiger tarief kan verkrijgen. En als je voor gas ook een bedrijf met meer ecologische of sociale cultuur wilt kiezen, kun je voor Ebem of Lampiris opteren (de prijs is daar ook tamelijk gunstig).

@ Johan,

bedankt voor je reactie.

Ik heb de berekening eens gemaakt op www.vreg.be en ik kom uit op 30€ verschil tussen ELectrabel en Nuon.

Eén van de redenen waarom ik zou willen veranderen is dat er bij electrabel bijna niets van groene stroom in zit en bij Nuon 60%. Maar als ik verander moet ik er wel zeker van zijn dat alles vlot verloopt. Voor 30€ wil ik geen hoop miserie op mijn dak halen...

Iemand ervaring met een omschakeling naar Nuon?

Alvast bedankt

Ben toen in den tijd van mijn standaard leverancier omgeschakeld naar Nuon. Geen probleem, alles verloopt heel vlotjes. Maar éénmaal omgeschakeld, niet meer bellen hé. Maar dat is met verschillende leveranciers.

Mijn contract bij Nuon loop af begin December. Ik ga naar Lampiris (zit er al met gas) of naar EcoPower. Zal waarschijnlijk de laatste worden.

Een aantal mensen hebben niet door dat dit hier een Ecologisch forum is, en niet een Economisch forum.
Als 30 euro en en een hoop miserie te veel is om van Electrabel af te stappen, om naar groene energie over te stappen, dan is er iets mis!

Voor we naar Ecopower overstapten zaten we bij Nuon Nature. In vergelijking met oa Nuon grijs KOSTE ons dat 30 euro meer. Maar uit principiele overwegingen vonden wij het niet erg om meer te betalen voor groene stroom. Ik heb nooit iemand ontmoet die dit begreep: overgaan naar een andere stroomleverancier om meer te betalen.

Persoonlijk vind ik dat iedereen bij Electrabel weg zou moeten gaan omdat
- electrabel sinds de jaren negentig miljarden winst maakt waar zij geen recht op hebben (met dank aan Verhofstadt, ref. Pax Electrabel)
- electrabel oude kolencentrales heeft omgebouwd tot zogenaamde groene centrales en er nog miljoenen euro's aan GSC voor krijgt ook (met dank aan Open VLD / CD&V ?)
- Suez met de superwinsten kolencentrales in Duitsland / Nederland zet
- Electrabel met de superwinsten bedrieglijke reclamespots laat tonen op TV ("het is jouw energie"; jouw geld, ja)
- Electrabel lobby mee aan de basis lag dat de bouw van het windmolenpark in zee met met vele jaren vertraging gestart is
- Electrabel mede een onzeker investeringsklimaat creeert voor alternatieve energie
- ...

Het is mijn persoonlijke mening dat vragen met als uitsluitend doel de goedkoopste leverancier te vinden, hier niet thuishoren.

Dirk VH

Groot gelijk Dirk VH,

Wij zijn indertijd overgestapt op Wattplus omdat die toen het meeste groene stroom leverden. Alhoewel tegen iets hogere prijs dan onze vorige leverancier (grijze stroom). Vreemde blikken als je probeerde je motieven duidelijk te maken. Door de perikelen met de energiemarkt en na een paar al dan niet gedwongen overstappen, waren we content dat we in aanmerking kwamen om naar ecopower over te stappen (overigens toen - en nu nog als ik mij niet vergis - toevallig ook de goedkoopste). Dat hebben we dan ook zo snel mogelijk gedaan en zijn niet van plan ooit nog over te stappen. Heel tevreden zowel over bedrijfsfilosofie als doorzichtigheid/klaarheid van facturen.
Op gevaar af van overdreven reclame te maken...
GO ECOPOWER GO!!

Groetjes,
Frank

PS "- Electrabel met de superwinsten bedrieglijke reclamespots laat tonen op TV ("het is jouw energie"; jouw geld, ja)"
Ik vraag mij dan altijd, luidop, af: als ze dan toch van 'ons' is waarom moeten 'wij' daar dan nog zoveel voor betalen! Lijkt mij diefstal in de zuiverste zin van het woord.

Groot ongelijk Dirk VH. Economisch en ecologisch moeten hand in hand gaan, anders heeft het geen kans tot slagen en blijft groen iets elitairs - kijk mij, ik heb geld genoeg om ecologisch bewust te zijn. Wanneer ecopower niet de groenste én de goedkoopste was, dan had ik ook twee keer nagedacht om te veranderen.

Johan?,

Ik zie niet goed waarom Dirk groot ongelijk heeft (of is dat enkel omdat ik hem groot gelijk geef? ).
Als je enkel groen wil zijn omdat dat de absoluut goedkoopste manier is, is dat natuurlijk uw vrije keuze. Maar iemand die voor z'n ideaal een paar, in vele gevallen toch zuur verdiende, centen wil uitgeven (en die wellicht ergens anders bespaart) kan je die bezwaarlijk verwijten dat hij slecht bezig is. Vooral dan nog op een forum als het deze.
Mijn 2 cent.

Groetjes,
Frank

Ik zeg niet dat je slecht bezig bent FrankDH, ik zeg enkel dat groen niet iets elitair mag blijven.
Bijna alle maatregelen die de overheid momenteel treft mbt ecologische investeringen komen voornamelijk de welstellende burgers ten goede, terwijl zij die het minder goed hebben hier enkel de kosten van moeten dragen. Ik denk dat een forum als dit een ruimer overzicht moet behouden, en de hele discussie over klimaat en ecologie in zijn historische, sociale, en economische context moet zien. We moeten onszelf niet te hard op de borst kloppen en denken dat we de wereld verbeteren als we een groene leverancier kiezen, zonnepanelen plaatsen, of een hybride wagen kopen.

@Johan,
Blijkbaar ken je Ecopower niet: groen, doch alles behalve elitair. Bij Ecopower zijn de "ceo's" gewone mensen die "normaal" verdienen. En zij zijn sociaal bewogen.
Ook de klanten zijn alles behalve elitair. Het tegendeel.

Blijkbaar wil je electrabel niet kennen: elitair en alles behalve groen (een beetje omdat ze moeten van Europa).
Bij Electrabel zien we CEO's die miljoenen verdienen.
En onder de klanten van electrabel zal een deel nooit overgaan naar een andere leverancier omwille van het elitaire image van electrabel. En omwille van het geloof in kernenergie.

Je schrijft: "Economisch en ecologisch moeten hand in hand gaan". Bij ecopower gaat dat samen. Ecologie is hun bestaansredenen. Economie geeft hen de noodzakelijke middelen om de ecologische en maatschappelijke doelstellingen van deze cooperatieve waar te maken.
"Groen kan niet zonder economie": inderdaad.

Bij elecrabel is alleen het economische van belang: "Economie kan zonder groen". Miljarden winst is het enige wat telt. Ecologie wordt electrabel in de strot geduwd (gelukkig maar) door europa.

Ik heb niks tegen miljarden winst op zich. Ik heb wel een afkeer van verkeerd gebruik van die winsten.

Gelukkig begin het besef te goeien dat ook Economie niet zonder groen kan.

Dirk VH

Groot gelijk of niet? Daar gaat het niet om.

Tegenwoordig is de prijs van groene stroom heel concurrentieel, en maar goed ook. Simulaties op de vreg-website tonen aan dat Ecopower zelfs in veel gevallen de goedkoopste wordt voor iemand die niet veel stroom verbruikt. Dat zal ongetwijfeld ook heel wat mensen aanlokken die gewoon op zoek zijn naar de goedkoopste, ongeacht of dit nu groen of grijs is. Ik heb het al horen zeggen: snel snel een aandeel van ecopower kopen en omschakelen. Maar dit is volgens mij de filosofie van ecopower niet. De aankoop van het aandeel, de wachttijd zullen misschien heel wat van die opportunisten afschrikken. Ook het feit dat het om een contract van onbepaalde duur gaat, zegt genoeg over die filosofie. Indien die opportunisten iets beters gevonden hebben, kunnen ze direct bij een andere firma terecht (mits opzegtermijn natuurlijk). Uit heel wat reacties op dit forum kan ik opmaken dat er niet veel, misschien wel geen, mensen zijn die bij ecopower weggaan. Eens klant bij ecopower, altijd klant bij ecopower.

Een tevreden klant in spe
Stijn

@DirkVH

Dirk, ik begrijp je reactie gedeeltelijk. Ik ben volledig akkoord met je argumenten tegen electrabel, maar als ik verander van leverancier dan wil ik wel weten of ik er de nodige service bijkrijg of niet.

In alle onderwerpen op dit forum hier vind je prijsvergelijkingen(zonnepanelen, speksteenkachels, pelletkachels enz...)en vragen naar de goedkoopste leverancier. Bij zonnepanelen ga je toch ook op zoek naar de beste prijs/kwaliteit...(of je wacht toch ook tot je woning ouder dan 5jaar is voor het lagere BTW tarief). Zelfs voor opties worden prijzen vergeleken...kijk maar eens in het onderwerp Sunny Beam, waar je het zelf doet en dat strikt genomen ook niets met ecologie te maken heeft (trouwens, ik heb het er wel gratis bijgekregen en toevallig ook van Ecostream).

Los van het feit dat Ecopower 100% groene stroom levert, wat onze beweegreden was om over te schakelen, vind ik hun manier van prijszetting ook ongelooflijk handig. Onze vorige leverancier (Luminus) gaf ons een halve papierwinkel met allerhande bijdragen en abonnementskost en korting links en rechts en hup daar had je je bedrag. Terwijl nu, verbruik min gratis kWh maal 0.16 en hopsasa je weet hoeveel je betaalt. Ik vind dat een ongelofelijk voordeel. Je hebt niet het gevoel langs alle kanten in de zak gezet te worden met valse kortingen en heffingen en zo, je weet meteen hoeveel je betaalt.

En toen we verhuisden, één telefoontje met een specifieke vraag, hupla, meteen antwoord én actie ondernomen. Prachtige service (eat your heart out telenets en electrabrols van deze wereld)

En jawel, met ons schamel verbruik van 916 kWh per jaar (2 personen, enige grootverbruiker is onze wasmachine, alles spaarlampen en stekkerblokken om sluipverbruik uit te schakelen, verwarming op gas) betalen wij nu iets meer dan 20 € minder per jaar op een bedrag van ongeveer 150 € vroeger, dat is dan 15 % korting. Ik noem dat niet echt elitair.

En door het aandeel dat je verplicht bent te kopen, heb je ook nog eens winst (6%), beter dan een spaarboekje en je doet er nog iets positiefs mee.

Ik snap niet wat daar elitair aan is, ik vind het eerder supersociaal, het heeft zelfs iets van een stoute jongensclubje met wilde dromen. Verdomd simpel, maar zo efficiënt! En vanuit het volk.

En als je dan uitlegt aan mensen die je eerst bestempelen als een groene jongen die denkt dat hij de wereld gaat veranderen, dat het behalve ecologisch ook nog eens een ferme slok scheelt in de portemonnee, dan zie je die mensen plots bleek worden... Tja, fancy zonnepanelen op je dak vallen natuurlijk meer op dan een aandeel kopen van een coöperatieve. Echter, het schaalvoordeel is een ongelooflijk onderschat fenomeen. Hoe ging die wapenspreuk van België ook al weer?

Dirk,

Wat service betreft heb je uiteraard gelijk. Tot nu toe de beste service heb ik bij ecopower gekregen. De andere leveranciers (sinds het vrijmaken van de markt heb ik er al een stuk of 6 mogen 'ervaren') zijn heel gewillig en komen je ver tegemoed als het is om naar hén over te stappen (simpele procedure via internet bvb), maar eens ze je 'hebben' ho maar. Ook al talloze getuigenissen op dit forum te lezen.
Op gebied van prijsvergelijken kan ik je maar gedeeltelijk gelijk geven. Maar ook dat is weer iets persoonlijks. Net als bij bvb een auto stel je jezelf toch ook de vraag: "wat is het extra comfort (of de voor mij belangrijke eigenschappen) me waard". Anders zou iedereen de goedkoopste wagen uit zijn gewenste klasse kopen en zou de automarkt er wel 'iets' anders uitzien dan dat ze nu doet. En dat is met alles zo. Je kan toch iemand niet in het elitair hoekje duwen omdat hij niet het hele land afzoekt naar de goedkoopste?
Ik heb bvb mijn PV installatie bij een lokale installateur gekocht (steun de lokale economie) zonder al te veel rond te vragen naar goedkopere prijzen. Ik heb 6,5 €/Wp betaald wat volgens een (flink) aantal forumgangers véél te duur is. Op zonnige dagen (paasweekend o.a.) heb ik al wel op mijn installatie (3,06 kWp) pieken gezien van 3750 Watt (en ik heb nog geen datalogger, dus puur toeval). Het ziet er dus naar uit dat ze flink boven de verwachte opbrengst gaan presteren. Voor mij zijn ze het dus waard, en ben ik er van overtuigd dat ik het verschil over de leeftijd van m'n panelen terugverdien. Maar dat is mijn vrije keuze en persoonlijk vind ik niet dat ik dan een idioot ben (of tot de elite behoor) die 'teveel' geld uitgeeft aan groene stroom. Aan de andere kant gaan we de eerste keer in 4 of 5 jaar (ik weet al niet meer wanneer we de laatste keer met vakantie zijn geweest) een weekendje naar zee. Ik om te gaan leren zonnecollectoren bouwen (met de KWB), mijn familie gaat mee om er eens tussenuit te zijn.
Het is dus maar weer eens bewezen dat door sommigen (wie het schoentje past mag het voor mijn part aantrekken) al snel een oordeel wordt geveld afgaande op uiterlijk 'vertoon' (weet ge wel: kijk, daar heb je er weer zo ene...) zonder er even bij stil te staan op welke manier extra's worden gecompenseerd. Je kan moeilijk iemand anders z'n rekening maken. We maken er ons allemaal wel eens schuldig aan, maar ik vind dat spijtig.
Ten andere, gratis bestaat niet meer tegenwoordig (Ecostream krijgt die Sunny Beam ook niet gratis bij SMA, daar ben ik zeker van). Gelukkig hebben we de zon nog, die schijnt tot nader order nog voor niks. Oh ja, en de wind, die is ook gratis.
Je hebt het waarschijnlijk al begrepen, ik ben een van die rare gasten/idealisten/idioten/pipo's (schrappen wat volgens u niet past) die toch wat extra over heeft om z'n steentje, hoe klein ook, bij te dragen.

Een zeer tevreden ecopower klant,
Frank

Johan,

Hopelijk wordt het wat met het wetsvoorstel dat ook mensen die weinig of geen belastingen betalen (omdat ze te weinig verdienen, niet omdat ze een belastingvrije wedde krijgen) ook van subsidies kunnen genieten. Ze zouden beter de 200.000.000 € (bedrag heb ik ook maar ergens opgepikt, maar zou me niets verbazen) die ze elk jaar doorsluizen naar Siberië voor proper lucht/lagere CO2 uitstoot, gebruiken om sociale woningen beter te isoleren en mensen die het duidelijk niet aankunnen verderhelpen. Zou goed besteed geld zijn. Verder denk ik ook dat ze met een BTW tarief van ten hoogste 6% (op goud betaal je 0% BTW, waarom niet op maatregelen die de hele gemeenschap ten goede komen?) op energiebesparende uitgaven, een groot deel van de subsidies afgeschaft zouden kunnen worden. Extra maatregelen zoals Vlaanderen dat vorig jaar en het jaar ervoor hebben gedaan (wel liefst uitbreiden naar andere dan enkel PV-panelen), zijn dan een mooie bonus waar iedereen recht op kan hebben.

Groetjes,
Frank

@Dirk VH
Ik ben zelf klant bij Ecopower. Het is echter niet voor iedereen evident om een aandeel van € 250 te kopen.
Verder geen slecht woord over ecopower.

Wat je voor de rest zegt: you're preaching to the choir. Je blijkbaar dits en blijkbaar dats zijn misplaatst, blijkbaar heb je mijn bericht niet goed gelezen/begrepen.

Elise,

Stuur je enquëte maar op ! Ik ben nu klant bij Luminus, na dit interessant forum en reeds wat zelf onderzoek zal ik binnenkort ( Nieuwbouw ) eveneens een keuze moeten maken en veranderen. Ook op VREG heb ik een aantal zaken bekenen. Op dit moment heb ik een eigen appartement met Full contract bij LUMINUS ( Gas en Elec ) Op basis van de beviningen en wat onderzoek zal ik binnekort een werfkast moeten laten aansluiten ( voorlopig definitieve aansluiting ) en dus ook een Leverancier moeten kiezen. Ik heb al heel wat doc, zal die goed lezen, gecombineerd met het forum moet dit leiden naar een oplossing.

Heeft er iemand raadgevingen? Mail me !

Groeten,

Jos
Elisa wrote:
> Hallo,
>
> In het kader van mijn opleiding marketing ben ik op zoek naar mensen die veranderd zijn van energieleverancier. Behoort u tot deze doelgroep en bent u bereid een korte vragenlijst in te vullen, gelieve dan te mailen naar elisa.derijck@student.vlekho.wenk.be
>
> Alvast bedankt!
> Elisa

@Joris van Haver

Er staan hier raadgevingen genoeg me dunk.

Voor elektriciteit: Ecopower. Denk er wel aan dat je met een wachtlijst zit, dus snel intekenen is de boodschap.
Voor gas: Ebem, of Lampiris, of...

Te mijden: Essent.

Thx, het betreft idd de vragen die ik me stel aangaande de voorlopig definitieve aansluiting, gezien er een mogelijke wachttijd van 6 maanden vooropgesteld staat in de handleiding van ECOPOWER. Ik heb alvast de vraag gesteld via hun contacten...

Hallo,

Ik heb geprobeerd om het besluit van ons onderzoek rond de redenen waarom mensen veranderen van energieleverancier in bijlage te posten, maar het lukt me niet. Mochten er mensen geïnteresseerd zijn, laat maar berichtje achter op dit forum en ik stuur je dan via mail de conclusies door.

Via deze weg ook nog eens een merci voor de massale respons!
Bedankt!

Elisa

kan je mij het besluit van het onderzoek mailen aub.

Ik zit op het punt om over te schakelen van Electrabel naar Ecopower.
Voor aardgas weet ik het nog niet.

Maar alle ervaringen zijn dus welkom.

Elisa,

Zit in dezelfde situatie als 'vercee'.

Heb m'n aanvraag naar ecopower overgemaakt (en sta als alles goed is gegaan nu op de wachtlijst).

Geert.

Hey, Wij zijn nog gestart hier in ons huurhuis bij Citypower (toen goedkoop én groene stroom), maar dan zijn ze overgeheveld in Luminus tot onze spijt. We moesten enkele maanden aangesloten blijven bij Luminus tot we konden switchen, en zitten nu bij Essent. Lees hier veel negatieve reacties, maar tot nu toe geen problemen gehad.... One of the lucky ones lol. Nochtans hebben we na onze verhuis ook de nodige ellende gekend (bij Citypower dan) met verkeerde meterstanden en teruggestuurde rekeningen. Als we verhuizen, gaan we wel over naar Ecopower: nu al veel over gelezen, steeds vol lof, bovendien hebben we daar geen gas ( en passiefhuis), dus dat maakt het een stuk eenvoudiger. Maar bij deze: je kan ook bij Essent aangesloten zijn zonder problemen. Jawel, het bestaat! Groetjes, Tania

Ik heb interesse voor de besluiten van je rapport; je kan mailen door op mijn naam te klikken rechts boven;-)
tx
Peter

Heb ook wel interesse in je rapport Elisa.
Onze aanvraag voor EcoPower is al ingediend. We worden omgeschakeld op 1/1/2009. Tot dan loopt ons kontrakt bij Nuon.

graag ook het rapport!

graag ook een rapport

mvg
Christof

Graag ook het rapport

bedankt

Mark

idem!

 ik ben ook een paar keer overgestapt. 2 maanden geleden had ik voor het eerst gekozen voor duurzamen energie leverancier , zo doe ik ook eens iets goeds :)