luxafoil goed of niet goed

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

http://www.luxafoil.be/

iemand ervaring mee ?
alvast dank

Reacties

als het dat is wat ik op tv zag wel zeerduur,ging het niet van rond de 75euro

Wel goed als alternatief voor airco. Maar nu in het tussenseizoen zorgt onze grote ruit op het zuiden gratis voor warmte, met ophaalbare zonnewering (lamellen).
pol schrijft:

ik heb vernomen als je het op de binnenkant van de raam kleeft,dat de warmte bots in de dubbel beglazing ...waardoor kans op barsten

Je garantie die je van de glasfabrikant geniet vervalt in iedergeval. Mischien dat de foliefabrikant dit ook wil overnemen.

Dit geldt overgens voor hr glas, die is gevoelig voor plaatselijke temperatuursverschillen. (thermische breuk)

Ik heb de folie van de firma Luxafoil zo'n 3tal jaar geleden laten installeren, en ik ben hierover toch wel tevreden, vooral in de zomer.
Bij warm weer heb ik toch wel ongeveer 10° graden verschil met vroeger. Da's toch wel de moeite vind ik.
Over de winter kan ik mij minder uitspreken, want de laatste jaren zijn de winters nog niet echt streng geweest, dus moest ik sowieso minder verstoken.
Op de folie kreeg ik 10 jaar garantie, en ik deed navraag aangaande de garantie op mijn ramen (want deze zijn nog maar 5 jaar oud) maar deze blijft behouden.

Wij hebben dit jaar ook folies van luxafoil laten
installeren en we zijn ook wel tevreden van. (zowel van de
folies als van de service) De weinige dagen dat het deze
zomer echt warm is geweest, hadden we toch ook een verschil
van 5-7°C.

In de winter zou het ook zijn effect moeten hebben maar dat
zijn we nog aan het ondervinden. (het is onze eerste winter
sedert de plaatsing).

Wij hebben dit jaar ook folies van luxafoil laten
installeren en we zijn ook wel tevreden van. (zowel van de
folies als van de service) De weinige dagen dat het deze
zomer echt warm is geweest, hadden we toch ook een verschil
van 5-7°C.

In de winter zou het ook zijn effect moeten hebben maar dat
zijn we nog aan het ondervinden. (het is onze eerste winter
sedert de plaatsing).

niet goed!

defabrikant schrijft op z'n website:

<< De folie houdt de infrarode warmtestralen voor 93% buiten >>

dat is een goeie zaak in de zomer (= zonwering), maar in de tussenseizoenen en in de winter komt er veel minder (quasi geen) warmte naar binnen door je vensters. want je mag niet vergeten dat de zon een flinke bijdrage kan leveren aan de verwarming in de winter, passiefhuizen bv moeten het daar van hebben.

deze folie is m.i. wel een goede oplossing voor bv de daken van niet verwarmde veranda's, die kan je op die manier in de zomer enigzins koel houden.

hans d

we worden de laatste tijd steeds meer geplaagd door advokaten die eisen dat je beweringen die bepaalde producten of bedrijven in een negatief daglicht stellen, laat verwijderen, ook al zijn de opmerkingen op zich terecht.

nu heb ik enkele dagen gelden een vriendelijke meneer (ben z'n naam vergeten) van luxafoil aan de lijn gehad die tenminste het fatsoen had om met me in diskussie te gaan over één van mijn tussenkomsten, en niet direct met advokaten e.d. te dreigen.

in mijn tussenkomst van 30/11/2008 9:18 schreef ik << niet goed! >>

ik wil er op wijzen dat dat wat mij betreft geen oordeel was over de kwaliteit van het product, dat ik zelf niet goed genoeg ken om daar over te oordelen. het niet goed sloeg op wat op de website van luxafoil staat, nl dat <<De folie houdt de infrarode warmtestralen voor 93% buiten>>

ik beschouw dat als ongunstig, omdat in passiefhuizen en goed gebouwde LEW's, wat toch onze bedoeling is, zonnewinsten, toch in de tussenseizoenen en de winter eerder op prijs gesteld worden, en met slechts 7% is dat 2 keer niks.

er werd me op gewezen dat als je verder gaat zoeken op de website in de 'vaak gestelde vragen' dat de folie in beide richtingen werkt en in de winter wordt de opgewekte warmte van de verwarming teruggekaatst in de kamer,  wat een positief punt is.

alleen heb ik nog geen duidelijkheid gekregen hoe het met de zonnedoorlaat in de winter zit, wordt die dan minder tegengehouden? indien ja is dat goed, indien nee blijf ik bij mijn voorheen geuitte bedenkingen.

er is mij meer info beloofd, als ik die krijg zal ik jullie die niet onthouden.

hans