Mandelige muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik bouw een nieuwe cellenbetonmuur tegen een mandelige muur.Dit om akoestische redenen, maar ook om leidingen in weg te wereken. Ik bouw deze een 5-tal centimeter tegen de bestaande muur. Er is dus een spouw. Nu dacht ik deze op te vullen met restanten van isomo (afbraak van een plat dak). Doch is dit wel zo verstandig ? Wat denken jullie ?
Bedankt.

Reacties

Is dit tegen een buitenmuur (of muur tegen veel koudere ruimte)???

Mandelige muur dus, tegen een buur. Wat aan de andere kant zit, weet ik niet precies, ik vermoed de hall en trappenhall. Een ouder huis en oudere mensen, dus denk ik niet dat ze zich veel aantrekken van isolatie, zeker niet toen ik begon te spreken van mijn dak te hernieuwen en isolatie te plaatsen, de vloer opbrak om isolatie te kunnen plaatsen, lachten ze me vierkantig uit. Voor de rest zijn het lieve mensen

In dit soort gevallen (toch relatief uitzonderlijk) vraag ik mij af tot hoe hoog men cellulose-vezels kan inblazen; uiteindelijk moet die toch bezwijken onder het eigen gewicht?

Deze meneer heeft er ook nog geen antwoord op gekregen.