Bekotec-thermsysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag

Ik wil de vloer in de keuken en de hal vervangen en het zou ideaal zijn om van gelegenheid gebruik te kunnen maken om in die vertrekken vloerverwarming te leggen. Nu raadde men mij het vloerverwarmingssysteem ( klimaatregelende tegelvloeren ) van Bekotec-therm aan. Wie is vertrouwd met dit Duitse systeem van verwarming? Welke ervaringen heeft men er mee?
Het systeem heeft een eigen regeltechniek. Is die compatibel met gascondensatieketels als Junkers en Atag en hun regelsystemen?
In de woonkamer heb ik pas een nieuwe houten vloer en die kan ik dus niet opbreken om daar ook vloerverwarming te leggen. Daar wil ik dan ook radiatoren behouden. Kan ik nu een combinatie maken van een gaswandcondensatieketel met radiatoren in de woonkamer en het vloerverwarmingssysteem van Bekotec-therm in de keuken en de hal?
Men zei me dat met de regeltechniek van Bekotec-therm de temperatuur in verschillende kamers apart kan aansturen. Het systeem zou ook niet zo inert zijn als gewone vloerverwarming en daardoor sneller voor voelbare en reële verwarming zorgt, wat dan weer energiebesparend zou moeten zijn.

Carla

Reacties

Kan me hier echt niemand betrouwbare raad over geven?

Carla

Het Bekotec-thermsysteem zegt me niets, maar als je per vertrek de warmte wilt regelen, dan lijkt het me het systeem van Speedheat ook voor jou een goede oplossing.
Het systeem is 1 mm dun, warmt super snel op, het wordt gratis voor je geïnstalleerd waardoor je verzekerd bent van een goed resultaat. Wij hebben het thuis ook laten leggen, en ik moet zeggen, onze energierekening is dit jaar omlaag gegaan, doordat het systeem uitspringt, zodra de gevraagde warmte is bereikt, bijvoorbeeld door de zon ofzo. Wij hebben thuis groene stroom, dus op deze manier van CO²-vrij stoken dragen wij ons steentje bij. We zitten er aan te denken zonnepanelen te nemen, om zo helemaal zelfvoorzienend te stoken.

Als je zelfvoorzienend wil zijn dan zijn PV-panelen geen goede optie. Immers, als je PV-panelen veel stroom geven krijg je ook veel warmte binnen van de zon en kun je die stroom niet benutten. Je gebruikt dus niet de stroom die je zelf maakt.

Dat is natuurlijk altijd zo met PV-panelen, maar bij elektrische verwarming zit het wel erg zwaar uit balans. Als je het echt plant voor elektrische verwarming, en denkt dat je zo goed bezig bent, dan draai je jezelf een rad voor de ogen volgens mij.

Kort samengevat:
PV-panelen voor elektrische verwarming geven misschien wel zelfvoorziening op budgettair vlak. Maar op energetisch vlak zit de productie en verbruik helemaal asynchroon.

Voor airco ligt dat bijvoorbeeld al beter. Maar dan moet je volgens mij eerst proberen om de warmte buiten te houden en dan pas airco zetten.