papieren of stoffen zakdoekjes (energetisch)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een op het zicht simpel vraagje tot je eens serieus begint na te denken: wat zou op totaal vlak het minste energie vergen: papieren zakdoekjes gebruiken, of stoffen (katoen) zakdoekjes gebruiken?

Rekening houdend met alle aspecten (bv. beide zijn van natuurlijke oorsprong, stoffen zakdoekjes moeten gewassen worden maar zijn langer recycleerbaar, ...) naar wat gaat dan de voorkeur uit?

Reacties

Zoveel plaats nemen deze niet in de wasmachine dus ze kunnen er gewoon bij, er zal zeker geen merkbaar meerverbruik zijn.

Hetzelfde voor wegwerp luiers tegen katoenen luiers. Wegwerp luiers zijn een zeer zware belasting voor het milieu.

Qua hygiene zouden papieren zakdoekjes beter zijn omdat je ze wegsmijt in de vuilbak in plaats van in uw zak mee rond te lopen.

Maar een beetje prikkeling van ons afweerstelsel kan geen kwaad, zo blijft het alert.

op weekbasis zal er inderdaad geen verschil zijn ... maar gerekend op jaarbasis (niet dat ik hele dagen zakdoeken lig vol te snuiten natuurlijk)??

Het zijn voornamelijk de vrijgezelle mannen die een hoog papieren zakdoekjes gebruik hebben denk ik. En voor dat gebruik zijn katoenen zakdoeken geen goed alternatief

Er zijn milieuvriendelijke alternatieven!!!!!!!!!!!!
Maar hier ga ik niet dieper op ingaan!!