capaciteit verwarmingsketel mazout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb momenteel een mazoutketel van 25 jaar oud en wil deze vervangen voor een HR TOP mazoutketel Ideal Baxi van 42 Kw met een Giersch brander die mij wordt aangeboden voor 1500 euro deze is nieuw met volledige garantie. Mijn huis is geisoleerd spouw en vloer met purschuim en de vensters met hoog rendementsglas. is deze ketel voldoende of is hij te groot.

Reacties

42 kw? Hoe groot is uw huis?

Is niet zo'n goeie oplossing denk ik,42 kw is wel veel te groot,Nu kan je wel beter een condensatieketel nemen ,
je krijgt 250 subsides,en je kan 40% van het bedrag inbrengen voor belastingsvermindering,ook verbruikt de condensatieketel 15% minder,de brandsof prijzen stijgen alle dagen,

Vermogen van 42 kW? dat is toch wel veel je hebt een groot herenhuis van de jaeren stilletjes.
Hebben laatst een herenhuis van omstreke de jaren 1930 de ketel vervangen door condensatie mazoutketel van 35kW. Deze voldeed ondanks we de ketel van 70kW (de bestaande ) naar 35kW verlaagt hadden. Desondanks de klant nog enkel glas heeft , geen isolatie en een temperatuur van +- 23° wenst.

En ketel met een lage beginmodulatie welke juist gedimensioneerd is bespaard 6.5% tov een ketel welke te groot is en alleen 100 %aan en uit gaat.

Een warmteverliesberekening maken is dus het advies.
Meten is weten.