Diepvries verbruik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik weet het wel reclame mag niet maar zonder naamvermelding kan ik mijn probleem niet voorleggen.
Volgens de euro topten is de diepvries van aeg-electrolux
type 70340 GS1 de zuinigste (inhoud-verbruik) met een jaarlijks verbruik van 217 kwh/jaar.
Bij VDBo... staat deze diepvries met een verbruik van 0,84kwh/dag. Doe ik dit cijfer maal 365 kom ik op een verbruik van 306,6kwh/jaar. Dit is een verschil van net geen 90 kwh/jaar.
Wie moet ik nu geloven? Ik veronderstel dat de fabrikant toch wel de juiste cijfers geeft. Is de euro topten dan wel betrouwbaar. Kan ik ergens een vergelijking vinden met de juiste cijfers?
Ps. Aeg geeft geen reactie op mijn mailtje en euro topten gebruikt de cijfers van de fabrikant??? Kan er mij iemand zeggen welke nu echt de zuinigste is op dit moment. (inhoud ongeveer 300 liter.

Reacties

Het verschil kan zijn dat het ene meetresultaten zijn: vol, in het ander geval leeg, maar ik denk dat het ook wel eens halfvol half leeg, kan gemeten zijn, kan berekend zijn, maar als het voor mij zou zijn hield ik rekening met het grootste, als je geluk hebt kom je bij het laagste uit, dat is dan je winst van bijna 15 €, kun je dan meer uitgeven voor het beste type

De manier van meten zal een rol spelen. Er is waarschijnlijk geen standaard onder de fabrikanten hoe de metingen moeten verlopen. Inhoud, omgevingstemperatuur, aantal keren openen per dag....

hetgeen op de labels staat (dus A of A+ of... en dat verbruikscijfer) is gemeten volgens een geeikte procedure.

hoe er voor de eurotopten is gemeten weet ik natuurlijk niet.

groeten,
christophe

Hallo

Ik kom hier aan een verbruik van 0,68kwh/24 uur
Dit is een A++ van 420 liter inhoud van liebherr.

Wat ik mij afvraag is waarom zelfs de A++ diepvriezers zo slecht geïsoleerd blijven.
Vergelijk maar eens met zonneboilers waar je isolatiediktes van 10 cm kan terugvinden(en dan hebben we het over gratis energie), terwijl de diepvriezer blijft hangen op diktes van misschien 5-6 cm maximum.
Dat verklaard dan ook het nog steeds hoge verbruik van 180-200 kWh op jaarbasis en de kleine verschillen tussen A en A++

Fabrikanten zijn gebonden aan de standaardmaten (60cm breed). Als je dan bvb. 10cm isolatie rondom aanbrengt dan hou je niet zoveel plaats over. Geen probleem maar als dergelijk toestel in de winkel tussen andere staat dan kiezen de meeste mensen voor het toestal met meer inhoud (en helaas minder isolatie).
Nog maar eens een kwestie van vraag en aanbod.
Zelfs met een verdubbeling van de energieprijs zie ik de klant nog niet massaal vragen om superzuinige diepvriezers...

Gewoon ter info;
Wij hebben vorig jaar een kistdiepvries gekocht Whi... bij VdBo... A+ (kistdiepvr verbruikt altijd minder dan gewone met deur, en de autonomie bij stroomuitval is langer) 225L
opgegeven verbruik; 0.59kWh/24u
gemeten; 0.48kWh/24u
dit in stand E -21°C
hij staat in koude kelder (+15°C),
daarom verbruikt hij iets minder
Ivan

Op die site van vdbo vind je voor dezelfde soort diepvries ook de Siemens GS 36 die 0,61kwu/24u verbruikt. Dat komt neer op 222 kwh per jaar. Die diepvrieskast staat niet eens in de eurotopten, terwijl het verbruik lager ligt dan de meeste in die reeks (kast > 250 liter)

Ivan

Vriezer in koele ruimte geeft weliswaar minder verbruik maar gedurende stookseizoen recupereer je die warmte toch weer, dat wil zeggen wellcht de helft van je verbruik is elecrische verwarming?

Arnold

Arnold, Ivan zijn diepvriezer staat in de kelder. Ik neem aan dat hij deze kelder niet gaat verwarmen in de winter, dus hij recupereert hiervan niets in het stookseizoen.

Roel

Dat bedoel ik dus ook; mensen denken door vriezer in kelder of niet verwarmde ruimte energie te besparen maar balans is uiteindelijk negatief. Vriezer dus beter in de keuken?

Arnold

mijn diepvriezer stond in de keuken nu in de garage,vroeger stond hij bijna altijd te draaien nu heeeel wat minder
heb toch mijn bedenkingen of de afgegeven warmte daar tegen op kan
plus niet vergeten zal ook rapper verslijten,door het vele langer draaien
eigentlijk wil men hier beweren dat de diepvriezer dan beter niet geisoleerd zou zijn,gaat nog meer warmte afgeven

weet er iemand of een diepvriezer gemakkelijk te demonteren is om de isolatie ervan te vervangen?

@jandc dat gaat helaas niet, omdat energiezuinige dievriezers hun warmte afgeven via de wanden. Het verbruik zou hierdoor zelfs extreem stijgen. Met oude diepvriezers kan dit wel, die hebben een apparte verdamper.

Arnold, in de keuken zal het temperatuurverschil tussen diepvriezer en ruimte groter zijn, waardoor het moeilijker voor de diepvriezer om zijn warmte kwijt te geraken en hij zal sneller opwarmen. Hierdoor zal zijn verbruik stijgen, in het ene geval kan je dit inderdaad recuperen, maar ben je eigenlijk elektrisch aan het verwarmen in het andere geval kan je het niet recupereren, maar is er ook minder om te recupereren.

Hoezo energierecuperatie ??

De warmte die vrijkomt is eerst vanuit de kamer doorheen de wanden in de diepvries verdwenen.

Ze wordt als het ware gewoon rondgepompt.

De elektrische energie waarmee je je diepvries aandrijft word volgens mij voor het grootste deel omgezet in beweging (compressor) en niet in warmte.

Om de toestellen nog zuiniger te maken, en niet teveel aan inhoud in te boeten zou men vacuum isolatie kunnen gebruiken. Denk dat de prijs dit vooralsnog bellet.
Maar met de steeds maar stijgende energieprijzen is dat gewoon een kwestie van tijd.

Dirk

Waarom niet een PUR plaatje van 4cm er extra rond monteren? ALs je echt zo veel tijd steekt in het bekijken van je koelbak, steek je best wat van die tijd in wat handen uit de mouwen steken.