binnenpleisterwerk op buitenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Bij ons renovatieproject is een deel van de buitenmuur mijn woning (tijdelijke bijbouw) bebplijstert met binnenpleisterwerk. Nu we deze bijbouw willen afbreken zitten we natuurlijk met dat binnenpleisterwerk op de buitenmuur. Dit kan ik er niet zomaar op laten, want akls het regent zuigt dit pleisterwerk al het vocht op en blijft het vocht op de muur staan. Iemand ideeën hoe je dit best van de muren krijgt en waarmee je je muur best behandelt als het er af is?

Om achteraf de kleurverschillen op te vangen die er intussen ontstaan zijn tussen de bakstenen die beplijsterd waren en de anderen, zou ik eventueel de muur willen cementeren. Weten jullie of dit in mijn geval een optie is, vochtwerend is en hoe dit juist gedaan word?

Bedankt!

Reacties

... aansluitend op mijn laatste berichgt hierboven wou ik ook nog vragen waarmee je de balken best vastzet in de muur? Nu zijn de muurgaten soms bijna een centimer breder waardoor de balken kunnen schuiven en meer kunnen opveren. Gebruiken jullie cement, pur schuim, ... ?

negeer bovenstaand bericht... verkeerde post

Tracht eerst met mechanische middelen ("bik-hamers, of pneumatische beitels...) er de grote stukken af te kappen.

Om de laatste restjes er proper af te krijgen, EN zonder beschadiging van de steen en de voegen kan je "waterstralen met zand".

Gekende merken van hogedrukreinigers (Karcher en vele anderen...) leveren bij hun hogedrukreinigers een speciale aanzuigbuis om wit zand mee op te zuigen bij het water.

Het hulpstuk wordt aangesloten op de lans van de hogedrukreiniger en een aanzuigdarm voor (wit zand) wordt gewoonweg in een zak of bak met wit zand geduwd.

Door een systeem van de onderdruk (ventury???) wordt het zand meegezogen en in de waterstraal gebracht.

Enige probleem: Je krijgt natuurlijk een pak smurry van afgespoten materiaal dat je moet opvangen.

Het systeem werkt wel super. Mijn broer paste dit toe op het woonhuis van mijn ouders om er een 40 jaar oude vinyllatexverf af te spuiten. En dit bovendien zonder de steen of de voegen kapot te spuiten.

Een goede en zuivere kwaliteit van het wit zand is: Sibelco B52 of M52.
Gebruik NOOIT het zwarte ijzerslakkenzand voor dit doel want dit is gore vuile smeerlapperij waar je nadien gele, bruine tot zwarte roeste vlekken van overhoud!