Opbrengsten van Westgerichte PV panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Graag had ik eens wa praktiche ervaringen gehoord qua met PV panelen die bijna volledig west gericht (ik denk zo'n 20 a 30° afwijkend naar het zuiden) Zijn er hier mensen die ook zo gericht zijn, ik ben uit de streek van wevelgem.

Ik heb al op verschillende sites gezien om dat te laten berekenen, maar zou dat nu eens graag weten aan de hand van praktische ervaring.

bestaat er een mogelijkheid om teveel geproduceerde elektriciteit door te verkopen?

Kun je je factuur laten spreiden over twee jaar om zo tweemlaa subsidies en belastingsaftrek te hebben?

Ik vind die solarlogs fantastisch, alvast proficiat aan diegene da je kunt volgen op internet.

MVG
Christof

Reacties

Hoi kijk eens op deze site

Je vind er alles over orientatie ,helling , enz...
verschillende installaties in Belgie en Nederland.
Electriciteit doorverkopen nee dat gaat niet gaan tenzij je overéén komt met je buurman.
JA je kan je fatuur over 2 jaar splitsen (voor de belastingen) Maar die eventuele premie waar je het over hebt dat gaat maar 1 keer gaan vrees ik,en tzal dan de premie van de gemeente moeten zijn,anders zijn er geen meer te verdelen.
Vriendelijke groeten stef
http://www.zonstraal.net/

wat bedoel je met overeenkomen met mijn buurman?

MVG
Christof

@ Christof

Lekker kabeltje trekken naar je buurman. Kan je buurman mee genieten van je PV-installatie. Ik zelf heb een buurman met enkele grote aquariums die op jaarbasis heel wat KWh's slikken. Een bedrag van 10 eurocent per KWh lijkt mij wel redelijk.

m.v.g.

Francis

@ Christof,

Dit nog vergeten te vermelden. Wel afrekenen op een gecalibreerde KWh-teller met een nauwkeurigheidsklasse kleiner dan 2. Het ijkwezen is daar zeer streng op.

m.v.g.

Francis

Uw ligging is geen enkel probleem, de opbrengst zal een beetje lager liggen, maar dit zal zeker niet dramatisch zijn.

Ik lig een 10-tal graden uit het oosten en ben héél tevreden over mijn opbrengst! Mijn panelen produceren goed tot 16u ongeveer. In de voormiddag produceer ik meer dan iemand die op het zuiden ligt. Mijn grafiek is gelijklopend maar loopt ongeveer 2 uur voor en na 16uur is het niet veel bijzonder meer... Ik veronderstel dat bij een installatie op het westen het juist omgekeerd zal zijn, productie start later en gaat langer door

Doorverkopen?
- in principe kan je met je elektriciteitsmeter niet onder "nul" gaan. Dus van zodra je meer produceert met je panelen dan je verbruikt, krijg je daar geen extra vergoeding voor.
- GSC - groenestroomcertificaten, 450€/1000kWh - aanvragen bij de VREG, ook geldig voor de eventuele overproductie van het vorige puntje.

Heeft er al eens iemand die file attachment uitgetest?
Ik had een grafiekje doorgestuurd maar dat blijkt niet te zien...

Dag Dirk,

Heb je logs van je opbrengsten? of kun je dat ergens online bekijken. zou zoiets wels eens willen vergelijken met iemand in de buurt die dan wel in het zuiden gericht is.

MVG Christof

jep bij mij is het net andersom
hier begint het pas om een uur of 1O,maar dan wel tot de zon onder gaat.Wat volgens mij beter zal zijn dan naar het oosten gericht te zijn(mijn mening he),in de zomer werkt dat hier tot een uur of 9 we zullen zien wat het geeft.Ach door de band zal dat toch allemaal uitdraaien op hetzelfde.
Groeten stef
http://www.zonstraal.net