Pv panelen bevestigen op leien

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Heeft er iemand kennis hoe pv panelen op een leien (schallies) dak plaatst ik veronderstel dat dit niet zo eenvouig is zoals bij pannen.

groetjes destijn

Reacties

Ik dacht op dezelfde manier zoals met een pannedak maar met aangepaste montagebeugels.

Hier op mijn site is er iemand die ze op schallies heeft.
chrismir denk ik

groeten stef

http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

destijn

net zoals bij pannendaken worden de beugels op de kepers bevestigd, het probleem is inderdaad dat je pannen zo kan wegnemen en leien niet, deze zijn genageld. en die losmaken is werk voor een vakman, dat lukt je hoogstwaarschijnlijk zelf niet.

hans

destijn

ik ben ook bezig met pv op een leiendak

de meeste nemen een lei weg of slijpen een er een stuk uit om de beugels te kunnen plaatsen ; ik heb wel van ikaros solar uit lier vernomen dat zij enkel een gat boren door de leien en de keepers om zo de beugels te plaatsen . ik heb nog niet beslist bij wie ik koop maar het systeem van ikaros staat mij wel aan. (moet nog enkele offertes afwachten)

werner
destijn schrijft:
> hallo,
>
> Heeft er iemand kennis hoe pv panelen op een leien (schallies) dak plaatst ik veronderstel dat dit niet zo eenvouig is zoals bij pannen.
>
> groetjes destijn

destijn schrijft:
> hallo,
>

werner,
hans heeft hier wel gelijk want als ze erin zouden boren zouden de onderliggende leien breken(eternit of natuur speelt geen rol maar vroeg of laat gebeurt dit)en je zult nooit meer een waterdicht dak hebben.
er is maar 1 mogelijkheid om dit goed tedoen en dat is de nodige leien weg te nemen lood steken en terug de nodige leien steken
mvg
marc

Inderdaad ikaros boord door de leien.Tussen de leien en de beugels plaatsen ze een soort waterdichte strip.Had ik het geweten dat ikaros op deze manier werkt,had ik het nooit laten plaatsen door hun.Nu voorlopig heb ik geen problemen met water insijpeling,hoewel ik het niet 100 % kan weten want onze zolder is afgeslaan met isolatie.

Komt er nog bij dat ze nooit precies weten waar de keepers zitten,met als gevolg enkele verkeerde gaten geboord in ons dak en deze met die waterdichte strips dicht gemaakt.
Eerst had ik al problemen met mijn omvormer die niet volgens de offerte geplaatst is,merk nu al dat deze soms op zijn maximum zit.

Christophe
http://users.telenet.be/fotogallery/pv

als men handig is kan men makkelijk zelf leien leggen en er af halen moet men een speciaal plat ijzer met inkepingen hebben,om de kopere nagels er onderuit te tikken gaat van zelfs
die kunt ge kopen
maar zo panelen zijn die niet gemaakt zoals velux vensters
leien er af vast maken en terug de leien er rond en over plaatsen

zie pagina 17

http://www.ese-solar.com/ese/documents/AT14504887.pdf

is voor thermische panelen maar is voor de plaatsing van de steunen identiek

groeten,

Jacinto

NOOIT gaten boren. Dit is zeer onvakkundig...

bedank voor de intersante informatie

destijn

Dit topic even vanonder het stof gehaald.
Het ging erover dat Ikaros door leien boord.
Zie deze foto:
http://www.sunnybeam.be/fotogallery/uitsnede.jpg

Sinds gisteren zijn ze hier alles aan het herstellen.
De oude panelen en dakhaken zijn verwijderd.Alle doorboorde leien worden vervangen.En de dakhaken worden nu op de keepers gezet en alles met lood uitgewerkt.Vandaag denken ze klaar te zijn met herstellingen en plaatsen dakhaken.Morgen dan de rails en panelen terug plaatsen.
Als alles goed verloopt hebben we dan vanaf donderdag 4774Wp in bedrijf.
Bedankt aan het team installateurs van Ikaros om in dit gure weer de fouten van hun collega's recht te zetten.

Christophe
http://www.sunnybeam.be

etenit heeft zelfs pv leien ...je zie ze bijna ni op je dak liggen

Klopt maar ze zijn nog redelijk duur en door hun inbouw hebben ze minder rendement.

Christophe