beste pellet ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

In mijn zoektocht naar een pellet CV ketel was ik al eerder terecht gekomen bij ETA.at. Een Oostenrijkse fabrikant die zowel voor Buderus (Logano SP 241) als voor Froling (Europellet) dezelfde ketel maakt.

Nu vandaag wordt mijn vermoeden hieromtrent nogmaals bevestigt door de testresultaten en marktonderzoek gedaan in Duitsland.

Kijk maar en trek uw conclusies:

http://www.d-tec-t.nl/site/nieuws.htm

Reacties

Zelfde reaktie hier:

en euh ... kwanta kosta?

Er wordt hier vaak verwezen naar buitenlandse sites. Maar je kan het nooit vinden in Belgie, laat staan support voor het. Dus enkel OkeFEN en een paar andere attempts. Prachtig maar veeeeel te duur.

Ik ga voor gas, mijn zoektoch is over. En ik betaal maar 1/5de van de prijs. Ik zie dit als een tijdelijk oplossing voor de komende 5-10 jaar tot dat men met echte alternatieven komen voor thuis gebruik.

Hallo

SHT heeft een betaalbaar pellet model en je kan hem ook fiscaal inbrengen.

Bij mijn broer is er enkele weken geleden de CKA geplaatst.

Mvg Eric
http://users.skynet.be/zonnigniel/

Volgens informatie verkregen te hebben zou ook de firma low engergy systems deze pelletbrander installeren in België.

De prijs ligt volgens mij op hetzelfde niveau als ökofen, maar het concept is veel moderner en qua uitstoot veel milieuvriendelijker. Hierover zijn als veel testresultaten verschenen in Oostenrijkse en Duitse forums.

Eric, wat is betaalbaar ... en hoeveel is de terugverdientijd?

Prijs hetzelfde als een OkoFEN ... dan schiet je al gemakkelijk voorbij de 10000€, ongeplaatst, zonder BTW en een niet zo groot Pellet reservoir.

Dat vind ik toch veel geld hoor.

@ Lambert

betaalbaar is niet voor iedereen hetzelfde é.
Terugverdientijd geen idee,die berekening laat ik aan jou over.

De CKA ongeplaatst en zonder btw blijft toch royaal onder de 6000 euro.
Heeft een klein reservoir maar bij mijn broer vinden ze het niet erg om er bij het passeren in de garage een zakje in te kappen.

Mvg Eric

Waar kan ik info vinden over de CKA?

Dank voor plaatsing link .

Mvg, Johan.

Ga ik eens bekijken Eric, bedankt voor de link. Op de Duitse websites was ik deze al tegen gekomen. Maar eigenlijk nog niet de link met .BE gezien. Of dat veel wil zeggen is een ander.
Zo vinden de Remeha CV gasketels met origine in Nederland ook hun weg in Belgie de laatste tijd. Maar aan de Belgische website alleen al zie je dat het (nu nog) niets voorstelt. Na 2 clicks zit je op de Nederlandse site en dan kennen ze Belgie niet meer.

Deze site blijkbaar in eerste instantie niet. Maar blijft toch het grote probleem dat de ondersteuning waarschijnlijk voor deze ketel in Belgie minimaal zal zijn. En dan moet ik terug vallen op Waarloos, wat voor mij gemakkelijk 100km. Bij problemen zijn die mannen niet snel bij ons zijn, en indien toch ... tegen welke kost. Heb dit al eens meegemaakt met maar de helft van de afstand. Iedereen heeft het zo gods gruwelijk druk ... en dan zit je in de kou.

Maar ga toch eens een richtprijs aanvragen bij die mannen, en hoe ze de ondersteuning zien. Laat wel iets weten.

heb de info op Oostenrijkse site grondig bekeken, doch zijn er opmerkelijke verschillen met eta pelletbrander.

De eta is zo goed als vol automatisch, waaronder reiniging en pneumatische vulling en met vuurvaste (schamotte steen) uitgeruste brandkamer.

Konstante reiniging van de brandkamer door continue traaglopende rooster.

Wat deze voor mij zo interessant maakt bij renovatie is de kompaktheid. In het verleden was een kleine stookruimte voldoende om een mazoutketel te plaatsen, zodoende ben ik zo goed als verplicht om naar kompakte toestellen te zoeken.

Ik ben waarschijnlijk gedoemd om mij neer te leggen bij de eta alhoewel de cka ook compakt gebouwd is, maar wel gericht is naar LEW woningen.

Zodoende moet ik op zoek naar een pn 15 of pn 23 die dan niet zo kompakt zijn.

Voor 8900 € incl mwst heeft u pelletketel met een vermogen van 15 kw, dus in vergelijking met cka (die kleiner vermogen heeft, even duur.

Extraflame heeft ook een compacte ketel vanaf 6300 euro excl btw met ingebouwd reservoir voor mensen die weinig ruimte hebben. Info vindt u op de website van de fabrikant www.lanordica-extraflame.com of op deze van de importeur www.gsystems.be. U kan in België deze toestellen ook in werking zien.

tot zover dit reclameblok U aangeboden door de importeur...

Wij hebben sinds een kort een ökofen pellet cv staan.
We hebben heel veel prijzen vergeleken en informatie gezocht.

Sommige systemen zijn inderdaad goedkoper maar de silo's zijn dan weer duurder... of ze wegen maar de helft... kwaliteit zit ergens in, denk ik dan maar.

Verder werden we bij de verschillende verdelers ook heel verschillend geholpen. Sommige trekken echt tijd uit voor een offerte en anderen vinden dat bijna teveel moeite. De verdeler van ökofen zit hier in het dorp, dus dat speelde voor ons ook zeker een rol.

Onze ökofen brander kostte (zonder silo maar met vacuümaanzuiging) netto 8100 euro ongeveer. Zonder vacuüm gaat daar een kleine 1000 euro af. We hebben er een 3 ton pellets bijgekregen en recuperen een deel door via belastingsvermindering. (2jaar opeenvolgend)

Heeft iemand ervaring met Atmos ketels?

die drie ton pellets zal wel in de prijs berekend zijn zeker
geeft men zomaar niet weg

die drie ton pellets zal wel in de prijs berekend zijn zeker
geeft men zomaar niet weg

Volgens mijn bescheiden mening is de verbrandingstechniek, nl onderstuwverbranding voorbijgestreefd.

De pelletketels okofen, paradigma, kwb, buderus, allemaal klonen, welke met een aanvoer van pellets langs onder werken en één zodanig ongunstige en onregelmatige toevoer van brandstof hebben.

Beter zijn de branders met aanvoer van opzij en of bovenaan, welke de pellets meer gestuurd kunnen laten opbranden naar gelang de vraag. Dat zij, indien van boven in de vuurhaard vallen, deze enigszins verstoren lijkt één klein probleem.

dat de pellets deels in de prijs zitten, kan wel zijn maar ja, ge hebt ze toch nodig he...

johan,

vooraleer ik uitspraken zou doen over de "klonen" zou ik u willen vragen om u terdege technisch te documenteren. een voeding van opzij of bovenaf in de vuurhaard is de allerslechtste manier om een pelletvuur te voeden. in de stiftung warentest kan u oa. vaststellen dat de merken paradigma en kwb tot de beste op de markt behoren !! ik weet niet welk merk en of type u zelf voor ogen had, maar hou op met op dit forum de lezers verkeerdelijk te informeren aub.

harry

we kunnen jou uitspraken natuurlijk gelijk beoordelen met die van johan, stiftung warentest is niet onfeilbaar, we hebben hier met testaankoop ook al een paar keer fratsen meegemaakt. overigens beoordelen de consumentenorganisatie's de toestellen op een reeks van kriteria, die niet noodzakelijk de mijne of de jouwe moeten zijn. testresulaten spreken elkaar ook wel eens tegen, omdat men van verschillende parameters vertrekt.
het blijft op eieren lopen.

hans

los van alle technische blabla kan je om één ding niet heen en dat is de economisch realiteit.
In nieuwbouw is elke vorm van pellet niet economisch.

Aardgasketels zijn heel compact, gemakkelijk te installeren en niet duur, in vergelijking met pelletketels. Ook is er geen probleem met de brandstofopslag en er is geen onderhoud. Puur economisch beschouwd kan pelletverwarming daar niet tegen op. Pelletverwarming is dus eigenlijk echt nog voor de “liefhebbers” van duurzame energie.

@ ikke

heb ik toch wel de pech dat er geen gas in mijn straat ligt en waarschijnlijk ook nooit zal komen...

Daar staat ge dan met uwe compacte gasketel.

sinds wanneer is het wettelijk verplicht,heb wel gehoord dat men daar mee bezig is,maar staat nog niet op papier geloof ik
en een pellet kachel is zij onderhouds vrij ik geloof het niet,en men kan er de living en mischien de keuken mee verwarmen
wat met sanitair water verwarming slaap en badkamer,nog eens aparte verwarming
de rekening zal veel en veel duurder zijn
en ontplofbaar gas,als gij pellets stookt en uw buur heeft gas loopt u ook nog gevaar
juist zoals en schrijft voor de liefhebbers duurzame energie

Voor ons lijkt de financiële haalbaarheid helemaal dichterbij te komen.

Naast het belastingsvoordeel (40% in twee jaar ingebracht!)komt de keter ook volledig in aanmerking voor een renovatiepremie en kunnen we daarlangs dus 30% terugkrijgen!

Verder merken wij nu al een verschil in verbruik en dus ook in kostprijs.

Ik heb ook lang zitten twijfelen tussen een PelletCV en een Gas condenserende ketel om mijn 17 jaar oude mazout CV te vervangen.

Ik heb hier al prijzen van 8000€ netto zien rond fladderen, maar dan nog zonder voorraad vat. Hoe je het draait of keert, 10000€ haal je zonder probleeem als je een degelijk PelletCV kiest. En dan zit je al snel aan 2,5 - 3 keer een gas installatie.

PelletCV was ook mijn favoriet, maar de keuze is toch gas geworden.

Maar ik aanzie mijn keuze als een tijdelijke overbrugging, tot dat er betere alternatieven zijn binnen 5-10 jaar. Op dat moment heb ik geen probleem om mijn goedkope CV ketel van de muur te halen en al te vervangen. Ondertussen heb ik toch:
- subsidies ontvangen
- aanzienlijk minder verbruik (20-30%), deels door nieuwe technologie, deels door het condenseren
- Opnieuw garantie
- comfort aanlevering energie
- meer milieuvriendelijke verbranding

En hoe je het draait of keert, Pellets worden duurder. Dit zal zo gaan zoals met mazout of gas. Je kan er niet zonder, dus ze kunnen doen met de prijs wat ze willen. Enigste voordeel is dat je meer concurrentie hebt, dat de prijs enigsinds voordeliger houdt ... hopen we.

Gevaar??? Zit elke dag in 't verkeer en doe heel wat kilometers. Ik denk dat ik daar meer gevaar loop.

Kan al niet wachten voor de komende 5-10 jaar en zal het nauwgezet in de gaten houden.

De discussie ging hier over welk aanvoersysteem van brandstof, de beste werking gaf op de volgende gebieden:

volledige verbranding brandstof
spaarzaam in het gebruik van brandstof
uitgerust zijn met lambda sonde voor sturing van de nodige elementen die als resultaat hebben dat er een goede verbranding en weinig uitstoot is van schadelijke gassen.

Leuk bijgenomen zijn de reactie op de haalbaarheid van het idee voor de plaatsing van een pellet cv en (uiteraard geen pellet kachel), het gaat hier duidelijk over een pellet cv!!

Johan, dat was een andere draad. Deze gaat wel degelijk over de Beste Pellet CV met als extra toemaatje of je er voor moet kiezen.

@ marcel

(hele maar dan ook hele diepe zucht...)

Marcel, jij blijft maar pelletkachels en pelletketels verwarren...

En bovendien kan je lage energiewoningen wel verwarmen met één pelletKACHEL, en je warm water bereiden.

Ook wij overwegen om in onze nieuwbouwwoning een pellet cv ketel te installeren aangezien er geen aardgas ligt aan de bouwgrond en eandis ookniet meteen van plan is om een eindje buis bij te leggen.
We hebben reeds documantatie aangevraagd bij ökofen en daarbij zat ook een prijslijst.

Voor een installatie met bijvoorbeeld een ketel van 15Kw inclusief pelletsilo van 4,8 ton + vacuum aanzuigsysteem en weersafhankelijke verwarmingsregelaar komje aan een rpijs van 10552 euro excl. btw
Is dat dan zoveel duurder in vergelijking met de reeds voornoemde merken ?

Bron: prijslijst 2007/2008

marcel

ik weet niet de juiste datum van de publicatie, zou ik moeten opzoeken, maar ze dateert in elk geval van vorig jaar toen het oude KB 78 vervangen werd door het nieuwe besluit.
maar een pelletsketel vraagt ook onderhoud, daar heb je gelijk in, maar er zijn velen die daar hun hele huis mee verwarmen, ook diegenen met een enkele kachel met waterwarmtewisselaar ingebouwd.
als de buur gas heeft, loop ik inderdaad ook gevaar, maar als het bij mijn buurman ontploft, maak ik toch heel wat meer kans om er heelhuids uit te geraken dan mijn buurman
als brandstof zijn pellets nu merkelijk goedkoper, en gas geraak toch langzaamaan op, net als olie. maar bomen groeien terug.

hans

stefen

dat is een normale prijs, dat zal je bij andere merken ook betalen als je iets fatsoenlijk wil.
wat duurder dan gas, als je direct kan aansluiten op het distributienet, als je met tanks gaat werken, ga je snel in dezelfde prijsklasse komen, of het nu gas of olie is. en met de fossiele brandstoffen heb je de vele risico's van vervuiling, dat heb je met pellets niet.

hans

En als je er dan nog voor zorgt dat je buiten pellets ook brandhout kan stoken (combiketel), kan je (gedeeltelijk althans) in je eigen brandstof voorzien. Dat kan niet gezegd worden van aardolie, gas of kolen. Alléé ja, gas is nog te doen, maar dan in héél beperkte mate

Groetjes,
Frank

We hebben voor onze aankoop (van de okofen dus) heel veel rondgehoord en rondgezocht. In prijs zal de ketel niet zoveel verschillen van anderen. Sommige zijn wel goedkoper maar de opslagsilo's zijn soms dan weer veel duurder.

Belangrijk is dus wel om een gehele vergelijking te kunnen maken. Wat voor ons ook primeerde was een verdeler in de buurt en de gegeven service.

Nog steeds op zoektocht maar het einde is in zicht. Het ziet er naar uit om een combi warmte en electriciteits productie te installeren.

De heren pv en th panelen zullen teleurgesteld zijn, want ik produceer beiden wanneer ik wil, dag en nacht, regen en wind, ik moet wel m'n pellets hebben. Maar ja, met zonneboiler heb je toch een bijverwarming nodig hé, waarom dan niet meteen verwarmen en energie produceren.

En een dealer in Belgie www.tibri.be, doet toch al iets.

Tip: Elek en warmte kan met de KWB ook.

GRAAG HAD IK GEWETEN IS HET MOGELIJK IN EEN PALLET CV KACHEL OOK HOUT EN DAARMEE BEDOEL IK BIJVOORBEELD GEKLOVEN EIK
EN GRAAG HAD IK OOK GRAAG PRIJS GEWETEN
VRIENDELIJKE GROETEN
NICO UIT HOUTHALEN

Wij hebben sedert 9 maanden centrale verwarming op hout samen met onze buurman (1 installatie voor de 2)
Deze werkt prima (hakselhout of pellets)
Er bestaan ook centrale verwarmingsketels waar men het hout manueel moet vullen. De warmte kan dan eventueel opgeslagen worden in een buffervat.
Wij hebben beide installaties in werking bij ons thuis
U mag gerust komen kijken. Tel 0476881488

Ik ben van plan binnenkort een pelletketel te laten installeren. Op technisch gebied ben ik echter een complete leek... Ik liet door 2 installateurs een offerte opmaken, waaronder één met het Oköfen-merk en een ander met het (italiaanse) extraflame-merk. Als ik de kostprijs van de ketels bekijk is de laatste merkelijk goedkoper (6300 eur versus 7880 eur) voor hetzelfde vermogen (23kW)!!!
Is er hier sprake van een verschil van kwaliteit/rendement??? Mag ik met een gerust geweten kiezen voor extraflame??
Merci op voorhand!

Sinds enige tijd verwarmen wij onze loft met een KWB easyfire 30KW.

Deze is aangekocht via 2E ecoenergy-harry cottyn.

Mensen wees echter op u hoede!!!
De KWB ketel is een prachtig staaltje techniek,helaas harry cottyn is dit niet.

Dictatoriaal en als er te moeikijke vragen komen omtrent plaatsing ed,dreigt hij er steeds mee dat je de ketel zelf maar moet plaatsen.

Ons heeft hij maanden aan het lijntje gehouden totdat voor ons de maat vol was!
We heben onze installatie door een gewone installateur laten plaatsen.
Deze man was absoluut niet de zelf verklaarde authoriteit die Harry Cottyn wel denkt te zijn. Maar een verstandige installateur en tot grote teverdenheid draait de kwb perfect. Het was tevens voor deze man de allereerste keer dat hij zo'n aansluiting deed.

U ziet dat u niet hoeft gegijzeld te worden door 2E en dat er altijd andere en betere oplossingen voorhanden zijn.

Mijn installatie koste me 13400€ en voor zo'n aankoop moet je dus blijkbaar bij 2E niet verwachten dat er nog dienst naverkoop of plaatsing bijkomt.
Voor ons was het contact met Harry Cottyn een tergende ervaring en er een van veel blabla en weinig boemboem!

Men weze gewaarschuwd