Inpakken Ytong nodig (en hoe)?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ff een dringend vraagje. Morgen beginnen we met het metsen van de muren. Als aanzet onder de thermoblokken van de binnenmuren heb ik ytong voorzien. Langs de bovenzijde wordt er de diba voorzien met een afwatering naar buiten toe. Nu...aan de onderkant van die ytong-blok, moet ik daar ook nog plastiek of iets gergelijks voorzien om het opstijgend vocht tegen te houden of is dit niet nodig? Ik heb een vloerplaat en geen (kruip)kelder. Ik heb ook een iets drukvastere ytong-blok laten leveren...C4.

Als er iets onder de ytong moet komen, hoe wordt dit dan juist gedaan? (ivm hechting van de ytong op de vloerplaat en met de eerste snelbouwsteen)
Als de opbouw als volgt is:
vloerplaat
cement
plastiek
ytong
diba
cement
snelbouw

dan is er toch nergens een hechting van die ytong-blok met de vloerplaat en snelbouw, of zie ik dit verkeerd?
En moet dit dan ook gebeuren bij de binnenmuren?

Vriendelijke groeten,

Bart.

Reacties

Heeft er niemand een idee hierover?

Ik heb dat toch gedaan ja, een stuk plastiek. En onder de vloerplaat heb ik ook nog een folie. Dus als daar nog water doorkomt, verkoop ik het huis
En van die aanhechting...je hebt de druk hé...tussen bijv. roofing en bakstenen heb je die ook niet, maar wel de druk van het geheel.
Na één laag ytong, kon ik die toch niet meer bewegen hoor.

Heb al gezien dat ze Ytong volledig insmeerden met een zwarte rubbercoating voor ze verder metsten, ook de onderkant was ingewreven.

Of EPDM kleven een oplossing?

Heb een foto. Bij mij gaat het wel om een verbouwing, maar het komt op hetzelfde neer.

Een jpeg kan ik hier dus niet uploaden...tja.
Sorry.

Bedankt!

Dit was juist wat ik nodig had. Morgenvroeg dus is eventjes bij Paesen passeren.

Groeten,

Bart.