dakisolatie Knauf of Isover?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

op onze offerte staat dat er 'glaswolspijkerflens isolatie van 18 cm Knauf type TR312' zal gebruikt worden met daarboven een onderdak in Celit 4d.

Nu werd het materiaal al geleverd en zie ik dat het 'isover isoconfort van 18 cm' is.

Een blik op het internet toont mij dat er bij Knauf een dampremmende folie op zit. Bij de isoverrollen zie ik dit niet (of kijk ik niet goed?)

--> kan dit kwaad of hoe kan dit opgelost worden?
--> welk materiaal is het best?
--> hoe zit het met de prijs?

Groetjes,
An.

Reacties

An,
klagen bij de aannemer zou ik zeggen , het klopt niet lijkt mij.
maar isover is goed spul , heb ik ook .
maarten 1
ik leer graag

zou het es navragen, een dampregulerend scherm is noodzakelijk anders kan je last van condensatie hebben, de aannemer zal wel uitleg kunnen geven,naar isolatie waarde zal het hetzelfde zijn. Qua prijs moet die dezelfde zijn als op de offerte, jij vroeg niet naar die verandering.
mvg
Geert

laat iets weten als je meer uitleg kreeg

Een dampscherm is inderdaad nodig om vocht uit de isolatie te laten ontsnappen maar ik denk dat het onderdak die functie vervult (de Celit platen dus).
Minstens even belangrijk is een dampdichte afwerking onder de isolatie, dus de binnenafwerking van de zolder zeg maar.

Ik ken de prijs niet maar uiteraard moet de aannemer binnen de offerte blijven.

Groeten
Danny

klopt Danny,
het dampscherm of de damprem komt altijd aan de warme kant en denk dat het hier een folie moet worden die tussen de kepers gaat gelegd worden want wordt van buitenaf geisoleerd denk ik, is het niet zo An?
maakt het luchtdicht afsluiten heel moeilijk waar het hoort, zal heel zorgvuldig moeten uitgevoerd worden
groeten
Geert

Het ging om een foute levering. Maandag beginnen ze aan de dakwerken (als 't niet te veel regent) en brengen ze de Knauf isolatie mee (en nemen ze de isover terug mee).

Nu had ik graag nog wat meer uitleg gekregen (Geert?) i.v.m. de correcte bevestiging van de dampremmende folie aan de onderkant. Hoe worden de flapjes aan de zijkant van elke strook isolatie best vastgemaakt?
--> moeten we ons hierover veel zorgen maken aangezien het onderdak Celit 4d is, dus damp-open?

Groetjes,
An.