Plotseling hoog mazoutverbruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Van de week sprong de ketel niet meer aan. Installateur laten komen, die bemerkte dat de tank leeg was. Ik dacht EUUUH???
Wij hebben 2000 liter laten komen in april 2006. Daarmee zijn we goed toegekomen tot nov. 2007. Dat is dus 1,5 jaar met 2000 Liter. We hebben wel 4 gescheiden circuits met desbetreffende thermostaten die we zo geregeld hebben dat we enkel op bepaalde uren dat we aanwezig zijn in die ruimten ook de verwarming laten aanspringen.(verder overal dubbel glas en huis is goed geïsoleerd)
Nu heb ik de tank afgelopen november laten vullen met 2000 liter. En nu was die leeg vorige week op welgeteld 4 maanden!! 500 liter per maand? Dat lijkt me straf. We dachten eerst aan diefstal,(hoewel ons dat onwaarschijnlijk lijkt) maar zou het ook niet kunnen dat tijdens een onderhoud van de brander in november, de installateur de brander verkeerd heeft afgesteld, waardoor deze nu meer verbruikt?
Alle feedback is welkom.

Reacties

Als je dezelfde stookgewoonten hebt behouden lijkt me dat heel abnormaal.

Ik denk ook niet dat een foute afstelling zo'n verschil kan maken.

Als je plots een abnormaal hoog verbruik hebt doet dat me eerder aan een lek in de tank denken.
Als ik u was en je niet zelf kan zien of er een lek is (vb bij ondergrondse tank) zou ik de tank zo vlug mogelijk laten nakijken door een gespecialiseerde firma.
En natuurlijk zeker niet vullen voor je zeker weet dat de tank in orde is.

Bijna zeker lek in tank (hoewel dit normaal zelfs niet zoveel lekt), of leidingen los, of retourleiding die de 'retour' gewoon weg pompt (dus niet terug in tank).

Toch dringend laten onderzoeken.

Installatie tweetal dagen stilleggen zou je kunnen vertellen of je met een lek zit. Niet echt een prettige optie met dit weer...

Zou er bij een lek niet eerder water in de tank komen? Gezien de hoge stand van het grondwater dan, he?

2000 liter aan 4 liter per uur is gemiddeld 4 uur branden per dag om op 4 maand de 2000 liter te verstoken.
Wat vertelt de uurteller?