pelletketel viessmann

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Eind dit jaar gaan wij beginnen bouwen. Aan onze bouwgrond ligt echter geen aardgas en dus zijn wij ook op zoek naar een andere manier van verwarmen. Enerzijds is er de warmtepomp en anderzijds de pelletketel. Wij zouden het liefst onze volledige installatie laten uitvoeren door eenzelfde firma. Met de warmtepomp heb je keuze ten over, maar wat pelletverwarming betreft is de keuze iets beperkter. Over de pelletketel van okofen heb ik al vanalles gelezen, maar over de pelletketel van Viessmann wordt er bijna nooit gesproken. Heeft er iemand ervaring of bevindingen i v m deze ketel ?

http://www.viessmann.be

Reacties

Beste, wat wil je, van Ökofen staan er dan ook al meer dan 30000 in Europa, van Viessmann heb ik er nog geen geïnstalleerd gezien (buiten de modellen op de beurzen). Dus een werkende Viessmann pelletketel, tis iets zeldzaam Een groot nadeel vind ik ook dat je om de twee dagen de ketel moet vullen. Dat lijkt op een kachel eerder dan op een ketel. Ik zeg dit omdat de infodienst van de fed. overheid op de beurs in Mechelen zei dat je daardoor geen aanspraak kan maken op de federale subsidie omdat het systeem niet automatisch gevuld wordt. Weet iemand meer ? Voorlopig blijft mijn voorkeur dan ook ongewijzigd.

http://www.wida.be

SHT is ook een volwaardige kwaliteitsvolle oplossing

Is er aan de viessmann geen kleine voorraad voorzien die dan automatisch naar de verbranding gaat?

zo werken wij nu met pellets... je hebt een kleiner reservoir maar het systeem vult wel automatisch.

kijk ook es bij 2E
info@ecoenergy.be
ze plaatsen pelletketels van KWB
www.kwb.at

Ik organiseer een groepsaankoop van pelletketel.
Nog geen beslissing over het merk
Zie ander topic op dit forum: groepsaankoop Pelletketel