plat dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

kort en bondig,
ik zou een plat dak van ongeveer 150 m² willen isoleren, in het dak zitten vier lichtkoepels van ongeveer 2 meter op 1 meter? Wat is de beste manier om dit te doen, en wat is de +/- kostprijs
iemand nog tips voor de lichtkoepels, hoe, plaatsing, ,...

Reacties

Ook kort dan:
Vals plafond er onderuit, cellulose inblazen, dampscherm, latten, afwerkingsplaat.

Indien mogelijk / wenselijk eventueel één of twee koepels wegdoen? (die geven echt wel wat warmteverlies). Overblijvende koepels minstens vervangen door 3-dubbele met goede isolatiewaarde (gelijktijdig opstaande rand vervangen door isolerende constructie). Of vervangen door type Solartube/Suntube/... . Evenveel lichtopbrengst, stukken minder warmteverlies.

Prijzen: van 500 tot 5000 EUR/stuk (geplaatst)

Dit in de veronderstelling dat de dakbedekking van het plat dak nog in goede staat is.

Prijzen isolatie: ca. 70EUR/m3 isolatiemateriaal en dampschermen van 8-12 EUR/m2 (geplaatst).

Afwerkingen: van 30 tot 100 EUR/m2 (geplaatst)

Wel belangrijk om weten:
- welke dakconstructie?
- toestand dakbedekking?
- ...

dus echt eigenlijk kan je dit totaal niet inschatten wat prijs betreft.

Het warmteverlies van een solartube en een goed geisoleerde dakkoepel lopen elkaar niet veel uit een.

Je moet je even nagaan of het in de zomer niet te warm wordt als de zon door de koepels schijnt. Dan is het overwegen van een solartube wel waard.

De plaatsing van koepels is per situatie verschillend.
Zorg voor een goede spreiding van het licht en bedenk dat 150m2 een behoorlijk vlak is om enkel met koepels het licht binnen te laten, kies ze dan ook niet te klein.

Dit is de situatie,

Het is een loods van ongeveer 150 vierkante meter. Met hoogte van 3,50 meter.
Ik zou ze graag bewoonbaar maken, daarom zoek ik allerei info.
Er zitten geen ramen in de zijmuren. op verschillende plaatsen is het wel mogelijk om er ramen in te zetten, mits enige beperkingen, je komt namelijk uit op tuinen van andere mensen dus de ramen zouden maar mogen beginnen vanaf 1,90 meter
De dak heeft een draagvloer van gewapend beton, deklaag en bitumen als waterdichting. Het is allemaal in goede staat. (geen isolatie) Er zitten dus 4 lichtkoepels in het dak verdeeld over de hele ruimte, momenteel zijn dat dikke plexiplaten, daar zouden dus ook ramen of een dakkapel ofzo in moeten. De vloer bestaat momenteel gewoon uit grond met straat stenen op.