9 pv panelen rendabel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik zou me graag pv pannelen zetten op men dak.
Ik heb al een paar firma's thuis gehad en dat zou geen probleem geven voor 18 panelen.
Nu kwam er een derde firma langs en deze heeft een zonne studie gemaakt en komt met het resultaat dat het bijna onmogelijk zou zijn om 18 panelen op een rendabele manier te plaatsen.
Het dak bestaat uit 3 stukken 1 platdak 1 onder hoek van 40 ° en 1 onder 23°.
Het stuk van 40° is het grootste maar zou schaduw krijgen door de kapel.

Ik zou nu wel nog 9 panelen kunnen plaatsen op het platte dak maar zou dit nog rendabel zijn.
De opbrengst gaat niet zo groot zijn he van 9 * 200 wp.
Orientatie is 10 ° uit het zuiden naar het oosten.

Wat denken jullie hiervan?
Ik vind het raar dat de andere verkopers zeggen dat alles zou mogelijk zijn.

Is dit het verschil tussen het kaf en koren?

Kan men dit op een bepaalde manier zelf simuleren?

Dirk

Dirk

Reacties

Hallo,

het is een feit dat de opbrengst niet zo groot zal zijn met 9 zonnepanelen,maar hier moet je natuurlijk ook kijken hoeveel je juist verbruikt. Een moeilijk dak heb jij, de zuid-oosten richting moet normaal geen kwaad kunnen. Want ik heb juist een site bezocht van een installateur en die zijn zonnepanelen liggen ook zuid-oost. Misschien kun je bij deze mens terecht met je vragen. Ik zal de link even doorgeven.

http://www.bs-zonnepanelen.com/

Succes ermee.

Ik heb onlangs een installatie gezien van PV panelen waar bijna 1/3 schaduw kreeg van het gebouw ernaast. Het rendement van die panelen valt gewoon helemaal ineen.

Ondeskundig geplaatst door de firma, zonder voorstudie of opbrengst berekening. Het is nogthans heel simpel te bepalen of er scahduw op uw dak zal vallen van iets in de buurt. Op een zonnige dag eens uw dak in het oog houden op verschillende uren van de dag kan u al veel info opleveren.

Meer en meer firma's beginnen zo'n dingen te plaatsen. Zowel elektriciens als dakwerkers en nog niet de helft heeft hiervoor een opleiding of cursus gaan volgen.

Dat klopt: beter een kleine rendabele installatie dan een grote die de helft van de tijd inactief is. Laat je niet misleiden: een klein stukje schaduw haalt de opbrengst van een hele string van panelen naar beneden (ketting is zo goed als de zwakste schakel).
Op je strepen staan dus en enkel aanvaarden wat voor jou het voordeligst is.

waarom zou dat niet rendabel zijn??
Ik heb er hier 9 van 180 wp.Tuurlijk is dat rendabel
ben alvast heel content.Van mij waren het er 9 omdat dat rendabler was tov de premies en de belasting,is het zelfde of dat ze nu spreiden over 2 jaar.Mijn 9 panelen en hier en daar wat enegie besparende maatregels en ja mijn verbruik en aankoop zakt ziender ogen,ben nog geen jaar bezig.

Ik ben content.
groeten stef

http://www.zonstraal.net